Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jj, to tvrdnuti ted uz vim taky, to nic neni, to je v pohode… ale ja dostala u PC min. tyden v sobotu takove bolesti, jakoby krece ze vsech stran, ze jsem se sotva doplazila na sedacku a pul hodiny se to uklidnovalo a prichazelo ve vlnach… bolelo to jak svina, fakt
tak proto jsem sla na pohotovost, mela jsem strach, jestli se neotviram… nastesti ne, vse ok, tak jen to magnezko papam, no ![]()
A fakt diky za tipy v sestinedeli, jestli to pujde, fakt vyuziju!
tlacit na bricho a masirovat krouzivymi pohyby ![]()
O te PA jsem taky uvazovala, mam na vyber dve skvele, ale nevim, jestli to neni zbytecne vzhledem k lekarsky vedenemu porodu, ktery budu mit… jeste se rozhodnu casem, preci jen je jeste min. 3,5 mesice snad cas ![]()
Homeo jsem mela i k porodu, pak jsem ho teda vyuzila hlavne po nem a fakt to hodne pomohlo. Mela jsem akutni CS, v podstate mne sotva stacili uspat, ani na epi nebyl cas… a pak na JIPce docela zirali, jak rychle jsem se dala dokupy…diky homeo. Ale jinak teda bolesti sileny cely sestinedeli ![]()
Ja mela tvrdnuti takovy, ze jsem mela treba dve hodiny bricho jak sutr…docela to bolelo, nemohla jsem se skoro pohnout. Jak mne videli v porodnici, hned mne dali na kapacku. U tretiho uz jsem se na to vykaslala, se stejnym vysledkem…ale neprijemny to teda bylo, zvlast nekde venku s detma. Vyndavat v takovym stavu kocar z busu, zadna slast…
asha píše:Alpaka píše:No ja v porodnici vrstvila..nejmin triKaty2 píše:Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne.Alpaka píše:
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla.Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají.
![]()
![]()
![]()
Šťastná to žena.
Dost brutal teda… doma na mne cekaly ty italsky, jeste mam par baliku, protoze jsem MS nemela po porodu 15 mesicu
tak to máme stejně, já jen po těch 15ti měsících rovnou zjistila //, takže jedu druhé kolo.
asho - tak to je mazec tvrdnuti teda… nezavidim
tak tak dramaticke to nemam… u me to i dost zpusobuje placenta vzadu nahore, takze maly kope do cele delohy ze vsech stran a tim ji dost drazdi, mam dost hybajici se mimi a citlivou delohu (pry jsem moc stihla, pres bricho zadny tuk), proto citim pohyby od konce 16.tt… nikdo mi neveril ![]()
Alpako - tak to je sila
no ale aspon, ze se povedlo
to neni tak hrozne, ne? aspon si to odbydes najednou… ja to chci taky podobne, tak 24m po 1. porodu otehotnet…
Já si zrovna dneska řikala, že už tvrdnutí začínám cítit. Tentokrát už to beru ale s větším klidem, minule mi to dost znervoznila a gynekolog mému klidu zrovna nepřidal.
Alpako - me vynervovala dr. na te pohotovosti, chteli si me tam i nechat na pozorovani, tak to jsem odmitla… nasadila mi dokonce 6tablet magnezka denne! Zato muj dr. se nad tim nepozastavil, rekl, ze at se uklidnim, ze je to normalni a snizil davky na 3 denne, pri obtizis pridat… Vubec to neresil… nekdy jsou doktori zbytecne plasani ![]()
xlin píše:
Alpako - tak to je silano ale aspon, ze se povedlo
![]()
to neni tak hrozne, ne?
Já to tak chtěla. Naopak jsem začínala být mírně nervozní, že MS nikde a bez ní neotěhotním.
Gladys píše:
ad šestinedělí, chystám se požírat homeopatika a pít vhodné čaje, prý potom člověk krvácí míň. Já jsem teda krvácela 2 týdny jak když píchnou prase a pak zbytek šestinedělí na střídačku červená a špinění. A teď jsem v jedné diskuzi vyšmírovala, že se má jíst arnica a pít snad řebříček. Ale o tom se ještě hodlám poradit s PA, až budu nějakou hledat, což se teda vlastně blížíIvushko, kdy jsi si zajišťovala PA k porodu? Já teda čekám na velký utz, abych nepředbíhala událostem a asi i na tu hranici 24.tt tak nějak podvědomě, ale pak už bych chtěla někoho kontaktovat a jít si nezávazně pokecat, abych věděla, zda mi sedne, tak nevím, zda to není předčasné
Poprvé jsem jí psala někdy kolem toho 20. tt, ale tehdy mi vůbec neodepsala a doneslo se ke mě, že je děsně vytížená (máme tu jen jednu jedinou, teda teď už tři, ale tehdy byla jen ta jedna), tak jsem to více méně vzdala a smiřovala se s porodnicí. No a pak mi na ni dal kdosi číslo, to jsem byla snad v 35. tt nebo tak nějak, to už jsem ji naštěstí dohnala, měli jsme schůzku a přišla mi dobrá, tak jsem si ji objednala, naštěstí měla na můj TP volno. Rodila jsem pak pár dní po termínu, takže to vyšlo dobře.
ivuska.h píše:Poprvé jsem jí psala někdy kolem toho 20. tt, ale tehdy mi vůbec neodepsala a doneslo se ke mě, že je děsně vytížená (máme tu jen jednu jedinou, teda teď už tři, ale tehdy byla jen ta jedna), tak jsem to více méně vzdala a smiřovala se s porodnicí.
Já myslela, že jich je 5?
tvrdnuti bricha se u me dostavilo v 18. tydnu nervama z prace, sla jsem na neschopnost, pila magnezko asi mesic a dobry, pak jsem se uz na to vyprdla a i bez magnezka to bylo v pohode, jsem totiz zase cetla, ze je dobre, kdyz je deloha primerene drazdiva, ze pak je dobrej porod, rychlej, ze magnezko zpomaluje, a teda nemuzu si stezovat…
MS po porodu se u me dostavila tento tyden, cili po 4 mesicich a zaplatpanbu, uz jsem zacinala byt nervozni, uff ![]()
xlin píše:
asho - tak to je mazec tvrdnuti teda… nezavidimtak tak dramaticke to nemam… u me to i dost zpusobuje placenta vzadu nahore, takze maly kope do cele delohy ze vsech stran a tim ji dost drazdi, mam dost hybajici se mimi a citlivou delohu (pry jsem moc stihla, pres bricho zadny tuk), proto citim pohyby od konce 16.tt… nikdo mi neveril
Jojo, já u Ondry od 15. tt a doktorka mi tvrdila, že to je blbost, že to přece nemůžu cítit
Tak jsem si říkala, že kdyby mi do břicha zašili křečka, taky bych ho přece cítila
![]()
xlin píše:
asho - tak to je mazec tvrdnuti teda… nezavidimtak tak dramaticke to nemam… u me to i dost zpusobuje placenta vzadu nahore, takze maly kope do cele delohy ze vsech stran a tim ji dost drazdi, mam dost hybajici se mimi a citlivou delohu (pry jsem moc stihla, pres bricho zadny tuk), proto citim pohyby od konce 16.tt… nikdo mi neveril
No ja to mam prave uplne stejne, hodne zivy deti atd… Pohyby prvni 15+1, druhy 15+3 a treti 14+6… dr. mi prave rikala, ze kdo ma citlivou delohu, citi i pohyby brzo a ta deloha na ne i reaguje. Takze presne, uz nekdy v ty dobe jsem neco takovyho citila, ale dr. to tvrdnuti nahmatla az kolem toho 20tt.
Alpaka píše:ivuska.h píše:Poprvé jsem jí psala někdy kolem toho 20. tt, ale tehdy mi vůbec neodepsala a doneslo se ke mě, že je děsně vytížená (máme tu jen jednu jedinou, teda teď už tři, ale tehdy byla jen ta jedna), tak jsem to více méně vzdala a smiřovala se s porodnicí.Já myslela, že jich je 5?
V Brně? Ono se to tu trochu střídá, dřív byly 3 PA, co chodily k porodům, jenže jedna je teď v UK (Bára Hanachová, mimochodem UNIPA s ní teď bude mít nějakou přednášku) a druhá na mateřské. Tu třetí jsem měla u porodu. Mezitím byla ještě jedna, která dočasně nechodila, teď už zas jo. A teď tu máme jednu úplně novou, která dřív pracovala v Boskovicích v porodce, teď na Obilňáku a chodí i domů. To je moje naděje pro budoucí třetí těhotenství ![]()