Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
oskárku, co dát pod prostěradlo spíš deku? Třeba fleece, nějakou obyč, kde ti nebude vadit ji prát na 60. Jinak já mám ty dvě podložky z ikea, ty silné, já ho na tom nechávala v létě bez plenky, když byl ještě malinkej, ale na spaní se mi to moc netento. Zatím máme taky molitanovou matraci, v nejhorším bymi nevadilo ji vyhodit. Až bude na noc bez plíny, tak asi zkusim nejdřív nějakou tu vlnu. Mohla bych si deku uháčkovat. To abych začla, mým tempem
![]()
látkové vložky, mám nějaké bundles, jsou příjemné, ale na klasickou ms jedině kalich. Na ten dojezd už klidně vložky, ale na ty nejsilnější cca 3dny je kalíšek super. Já totiž nesnáším ten pocit vytékající krve
Když to jde jen trošku, tak mi to neva, ale při silné ms si pamatuju, jak mi to hrozně vadilo, ale to už je dávno, před prvním otěhotněním jsem používala tampony a po porodu na ms kalich. Šestinedělí jsem překlepala v porodnických vložkách, je fakt, že jsou prodyšné, pak jsem si na konci koupila nějaké ty heřmánkové menstruační naturela a cítila jsem se velmi zapařeně. Takže počítám, že ty největší dardy prvotní odvložkuju těma porodnickýma a zbytek už překlepu v látce (v šestinedělí se kalíšek nemá používat
)
Vzhledem k tomu, že tu mám kupičku vyřazených vkládaček a komančských plínek hódně v opraném stavu a je to prakticky neprodejné, tak se budu asi vycpávat tím. A po šestinedělí doufám, že o mrše hodně dlouho neuslyším ![]()
Alpaka píše:asha píše:Kluk blil první ligu, ale byl do 7,5 měsíce v zavinovačce, takže jsem do zavinovačky dávala pod hlavu čtvere.
No jasne, mne se ale dite obcas poblilo… a navic ta prodysnost matrace…u tak malyho decka mi to neprijde jako problem. Jednak aspon to moje furt cestuje, jednak mame pohankovou matraci, ktera neni uplne hladka a jednak jsem to vyzkousela sama a rozdil jsem nepoznala.Ale nutny to u nekoho neni, jen u poblijonu, nebo kdyz je ryma…
Alpako a čč to chytnul? Mě teda ELiška házela taky pěkné šavle, ale tak když to pustila, tak to letělo i půl metru, tak že čč pod hlavou nám byl k ničemu. ![]()
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla.
Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají. ![]()
Alpaka píše:
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla.Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají.
Katy2 píše:Alpaka píše:Alpako a čč to chytnul? Mě teda ELiška házela taky pěkné šavle, ale tak když to pustila, tak to letělo i půl metru, tak že čč pod hlavou nám byl k ničemu.asha píše:Kluk blil první ligu, ale byl do 7,5 měsíce v zavinovačce, takže jsem do zavinovačky dávala pod hlavu čtvere.
No jasne, mne se ale dite obcas poblilo… a navic ta prodysnost matrace…u tak malyho decka mi to neprijde jako problem. Jednak aspon to moje furt cestuje, jednak mame pohankovou matraci, ktera neni uplne hladka a jednak jsem to vyzkousela sama a rozdil jsem nepoznala.Ale nutny to u nekoho neni, jen u poblijonu, nebo kdyz je ryma…
Přes den házel do dálky, ale v noci to šlo jen nějak přepadem pod něj. A přes den v postýlce nebyl.
Alpaka píše:Katy2 píše:Přes den házel do dálky, ale v noci to šlo jen nějak přepadem pod něj. A přes den v postýlce nebyl.Alpaka píše:Alpako a čč to chytnul? Mě teda ELiška házela taky pěkné šavle, ale tak když to pustila, tak to letělo i půl metru, tak že čč pod hlavou nám byl k ničemu.asha píše:Kluk blil první ligu, ale byl do 7,5 měsíce v zavinovačce, takže jsem do zavinovačky dávala pod hlavu čtvere.
Jo aha, tak Eli ta většinou blila téměř hned po kojení, často i přímo při kojení, tak že většinou jsem to schytalá já a má postel. ![]()
Katy2 píše:Alpaka píše:
Když tak o tom přemýšlím, jak se vlasně docílilo, aby ty porodnické vložky neprotekly? vrstvením? Já už to radši zapoměla.Já vlsatně už vůbec zapoměla, jak se vložky a podobné MS nesmysly používají.
![]()
![]()
![]()
Šťastná to žena.
Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne. ![]()
Alpaka píše:Katy2 píše:Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne.Alpaka píše:
![]()
![]()
![]()
Šťastná to žena.
Kolik že těch děti plánuješ? ![]()
Holky, nechcete se někdo zbavit zavazovaček? Máme široké balení a to se mi osvědčily nejvíc. Akorát teda problém - co oblíct dítěti se širokým balením, aby se do toho vlezlo a nemělo třeba nohavice o půl metru delší? ![]()
Alpaka píše:
Nedocílilo
Když jsem nestihla včas vyměnit, proteklo to. Prostě jsem to musela hodně hlídat, před každým kojením dát novou (resp. dvě) a pak hned zas vyměnit.
Holky, tak s tim blinkanim - neni lepsi dat treba pod prosteradlo jeste frote osusku dvojmo? To prece nemuze protect, ne? (nezkusena budouci matka, domnenka
)…
Ja nad tim chranicem uvazuju, aspon u te drahe matrace, tu nechci, aby mimi znicilo, protoze mame postylku 140×70 a mela by vydrzet do 6ti let veku rozlozena pak… A levnejsi matraci kupovat proste nechci… v cestovni to resit nebudu, problije, procura, vyhodim a koupim novou matraci, tech 600,– me nezabije…
Sestinedeli asi nepreziju
to je moje nocni mura vetsi nez porod, fakt, damy…
to se nevyspim asi 6 tydnu v kuse, protoze jakmile nemam tampon, nehnu se v posteli, aby to neteklo a priserne boli kycle ![]()
Alpako, jo, vrstvením, jedna doprostřed a pak dvě vedle sebe na ní
Ale to byli ty Samu, jsou naprosto dementně úzké, chtělo by to širší ![]()
Halu, co oblíknout dítěti vůbec v látce, natož v širokém balení, to je bohužel problém. Moje maminka měla nějaké jako látkové gumičky měkké a těmi mi nařasila dupačky na kotnících tak, abych měla nohu fakt v ťapce. My jsme široké neměli, takže stačilo dávat širší střihy (třeba CA nejmenší velikosti overálků mají nožičky jak pro jezevčíky a obrovské široké prdelky) nebo pak už oblečení přímo určené na látkovky, třeba farmers. Ale já všechno kupovala o dost větší, ono se to na něm vždycky nějak rozvrstvilo, jak byl celej velkej a kulatej ![]()
A nebo pokud budeš dávat na disanu vlňáky, tak bych kouzlila s návleky, třeba dát dvoje na sebe ![]()
Katy2 píše:Alpaka píše:Kolik že těch děti plánuješ?Katy2 píše:Až to na mě po letech přijde, tak to se mnou švihne.Alpaka píše:
![]()
![]()
![]()
Šťastná to žena.
My chránič máme tu ten , mám ho teda od začátku, nikdy mě nenapadlo že bych ho dala pryč - nikdy se teda nestalo že byla pročůrana až na matraci, ale ty její blinkance teda stojí za to - to by už ta matrace byla pěkně smradlavá, tak jsem ráda že ho máme
Oznámila jsem manželovi že bych možná chtěla používat látkové vložky a jen mi suše řekl že už jsem se zbláznila a kdy začneme používat látkové kondomy
- tož tak je to u nás no 
A to jsem mu ráno řekla že nutně potřebujeme vlňáky - a už zase byl výslech A V ČEM JE TO LEPŠÍ NEŽ TO CO UŽ MÁTE, A NENÍ TO ZBYTEČNÉ, atd.