Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
215
8.1.11 14:56
asha píše:
Tak to jsem zvedava…zatim co sleduju, tak hodne casto se stava, ze kdo vysazuje na nocnik pred 2. rokem, tak zazije obdobi drsnyho odmitani a vraci se nacas do plen. Ale ne nafurt :mrgreen: Jen se to tu za tech 7 let resilo docela casto..a jinde taky. Ja jsem lina matka, jdu cestou nejmensiho odporu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale fakt nevim, co s tim. Ted sleduju segru, ma holcicku o mesic mladsi a taky zacina upozornovat, takze chteji ted zacit s nocnikem. Tak uvidime, jak to zmaknou. Moje deti jsou teda cunata, jim je proste fuk, v cem jsou. Pak ale staci par dnu a je po plinach. Ja na takovy delsi nocnikovani nemam nervy nebo co :mrgreen: A to hodne rychle prejdou na zachod, protoze nemam nervy ani na ten nocnik …a oni nejak taky ne :mrgreen:
čau tak to já právě zažívám a nevím co s tím. Petula má 22 měs a už jsme začali pořádně nočníkovat asi před měsícem, sice si pořádně neříkal, ale dařilo se. Před 14 dny jsme byli na týden na chalupě a tam si začal říkat, ale tak 2-3 za den. Vrátili jsme se domů, já zase začala chodit do práce- chodím tak 2× týdně a když nejsem doma tak hlídá tatínek a tomu to nějak nejde. Když ho tam posadí, tak nic neudělá a udělá to potom do plínky. Tedka budu skoro celej týden doma, tak jsem si říkala, že to musíme zase pořádně rozjet, ale P. mě dneska úplně odradil. Na nočníku byl dvakrát a jinak pročůral asi 3 slipy a dvakrát je pokadil. Tak jsem dala ted plínku, ale štve mě to pořádně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.1.11 15:02
mehlo píše:
asha píše:
Tak to jsem zvedava…zatim co sleduju, tak hodne casto se stava, ze kdo vysazuje na nocnik pred 2. rokem, tak zazije obdobi drsnyho odmitani a vraci se nacas do plen. Ale ne nafurt :mrgreen: Jen se to tu za tech 7 let resilo docela casto..a jinde taky. Ja jsem lina matka, jdu cestou nejmensiho odporu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale fakt nevim, co s tim. Ted sleduju segru, ma holcicku o mesic mladsi a taky zacina upozornovat, takze chteji ted zacit s nocnikem. Tak uvidime, jak to zmaknou. Moje deti jsou teda cunata, jim je proste fuk, v cem jsou. Pak ale staci par dnu a je po plinach. Ja na takovy delsi nocnikovani nemam nervy nebo co :mrgreen: A to hodne rychle prejdou na zachod, protoze nemam nervy ani na ten nocnik …a oni nejak taky ne :mrgreen:
čau tak to já právě zažívám a nevím co s tím. Petula má 22 měs a už jsme začali pořádně nočníkovat asi před měsícem, sice si pořádně neříkal, ale dařilo se. Před 14 dny jsme byli na týden na chalupě a tam si začal říkat, ale tak 2-3 za den. Vrátili jsme se domů, já zase začala chodit do práce- chodím tak 2× týdně a když nejsem doma tak hlídá tatínek a tomu to nějak nejde. Když ho tam posadí, tak nic neudělá a udělá to potom do plínky. Tedka budu skoro celej týden doma, tak jsem si říkala, že to musíme zase pořádně rozjet, ale P. mě dneska úplně odradil. Na nočníku byl dvakrát a jinak pročůral asi 3 slipy a dvakrát je pokadil. Tak jsem dala ted plínku, ale štve mě to pořádně.

No ja nevim, byt to ja, vykaslu se na to a zkusim to za par mesicu…na jare je to idealni. Jak si dite nerika, je to naprd. A nejlepsi je, kdyz chodi naostro, protoze ty teplaky ho matou. Takze mas dve moznosti, bud budes furt sledovat a vysazovat, nebo to zkusis za cas. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 15:35
mehlo píše:
Oskárek píše:
toto taky nevypadá špatně ne? :wink:
http://ny-image2.etsy.com/…01883286.jpg
ježiš to je krása! to je Ivuščin výrobek?

Néééé! Ale bylo by hezké mít na něco takového čas  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 15:38
Katy2 píše:
xlin píše:
Katy - jinak jde o to, ze budeme mit nejakou specialni matraci v postylce pres 2000,– drahou, chci proste kvalitni, na tom nesetrim, tak nechci, aby byla hned procurana, vis…
No jak jsem už psala výše, u Eli se nám ještě nestalo aby se pročůrala až na matraci. Chránič jsem kupovala původně pro starší dceru.

Já teda myslím, že pro malé mimino a batole do cca těch 3 let, co spí v malé postýlce, není nějaká super matrace potřeba, protože děti jsou lehoučké a nějaké ty deformační zóny atd. jako u dospěláckých matrací, se vůbec neprojeví. Naopak je velmi důležitý pratelný potah, který se snadno sundává a nandává a aby celá matrace dobře schnula a větrala. Pokud by ti šlo o prodyšnost, tak tu tím nepromokavým potahem stejně zrušíš.

My máme v obou postýlkách molitanovou matraci z Ikei a v pohodě. Hlavně, že se dá svlíknout, potah vyprat na 60 a matrace opřít o topení, aby uschla. U Klárky se to velmi hodí, protože se občas počůrá nebo třeba vyleje do postele kakao atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 15:39
Katy2 píše:
Tak a tady foto Anavy Sakura v akci. :mrgreen:

Krása, můžu si vypůjčit na web?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
8.1.11 15:39

tak nevím. Asi budu sledovat a vysazovat. Já právě psala, že před 14 dny už jakoby říkal- ne teda úplně, ale prostě mě vzal za prst a dovedl k nočníku, tak myslím, že zase začne a bude se to postupně zlepšovat. Mně do toho ještě celkem kecá máma, že už by si dávno měl říkat, že můj brácha byl bez plínek v 18 měs. a tak Peta asi musí být po něm. Sice jsem vytočená, že mi do toho nemá co kecat, ale stejně mě to ovlivnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 15:42
ivuska.h píše:
Katy2 píše:
Tak a tady foto Anavy Sakura v akci. :mrgreen:
Krása, můžu si vypůjčit na web?

Můžeš, klidně pošlu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.11 15:47

odmítání, my už máme odmítání za sebou, nejdřív jsme si ho střihli nenočníkově, ve formě bezplenkovky, to začal odmítat čurat a kadit na přebalováku.
Pak u nás byl úspěch v 18m, hlásil krásně na čurání a přestal.
Momentálně něco zahlásí, něco vyadím, máme většinou jednu nehodu dopoledne a jednu odpoledne, při spaní samo čurá do plíny.
Nicméně pro mě to ani není tak, že bych chtěla mít dítě 100% čistotné, spíš ho chci mít v suchu. A když ho rozbalím po nějaké době a je suchý, tak logicky za chvilku bude čurat. A vzhledem k tomu, že přebaluju hodně často doma, tak zkrátka z toho vyplynulo časté posazování.
Plus u nás se to prolíná s tou bezplenkovkou, že na něm i poznám, když nehlásí slovně, tak se různě kroutí.
Jinak kdyby mě vysazování obtěžovalo, nedělám to, ale je to tak nějak automatika, stejná, že často přebalím, tak mi to nepřijde. Akorát nemám ráda držení dítěte na nočníku, když hned nic neudělá, buď tam něco hodí či ne, když tam nic nedá, tak se mu nechce, aby mi tu třeba půl hodiny seděl na nočníku s knížkou, to né.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.1.11 16:07
Gladys píše:
Nicméně pro mě to ani není tak, že bych chtěla mít dítě 100% čistotné, spíš ho chci mít v suchu. A když ho rozbalím po nějaké době a je suchý, tak logicky za chvilku bude čurat. A vzhledem k tomu, že přebaluju hodně často doma, tak zkrátka z toho vyplynulo časté posazování.
Plus u nás se to prolíná s tou bezplenkovkou, že na něm i poznám, když nehlásí slovně, tak se různě kroutí.
Jinak kdyby mě vysazování obtěžovalo, nedělám to, ale je to tak nějak automatika, stejná, že často přebalím, tak mi to nepřijde. Akorát nemám ráda držení dítěte na nočníku, když hned nic neudělá, buď tam něco hodí či ne, když tam nic nedá, tak se mu nechce, aby mi tu třeba půl hodiny seděl na nočníku s knížkou, to né.

Máme to úplně stejně.

Váha - Kluk měl PV 3,5kg. Ve 3 měsících 6,2 kg. Nevylezl to, ani nevyběhal. Je furt krátký a široký :mrgreen:

Chránič - mm, ale na postýlce není, snižuje to prodyšnost, ikdyž je prodyšný - zkrátka PUL.
Používala jsem v létě, kdy zůstával na spaní bez plenky, do kočárku pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
8.1.11 16:21

já bych zrovna potřebovala nějaký chránič matrace pořídit, nejlépe asi PUL - nevíte o něčem?
ne kvůli čůrání, ale zvracení. malej jakmile je nastydlej a kašle, tak mu to hned natahuje a už se mi minimulně 3× v postýlce večer pozvracel a než stihnu vykoupat a obléct jeho, tak je to v matraci i skrz ten pratelný obal. a večer před spaním má mléko, takže je to pěkná chuťovka :roll:
stalo se nám to na potvoru pokaždý, když tatínek nebyl doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1920
8.1.11 16:46

Ahoj holky, mohla bych Vás trochu otravovat mými dotazy? Chtěla bych látkovat a potřebovala bych poradit, jestli nám bude tato výbava na začátku stačit pro dvojčata:
70 x čč
6 x bambus čč
10 x vv
6 x vkladací plenka
10 x zavazovací
8 x PUL kalhotky
2 x vlněné kalhotky BI
2 x snappy sponka
2 x AIO
celulozové separačky

Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
8.1.11 16:50
Jolanda píše:
Ahoj holky, mohla bych Vás trochu otravovat mými dotazy? Chtěla bych látkovat a potřebovala bych poradit, jestli nám bude tato výbava na začátku stačit pro dvojčata:
70 x čč
6 x bambus čč
10 x vv
6 x vkladací plenka
10 x zavazovací
8 x PUL kalhotky
2 x vlněné kalhotky BI
2 x snappy sponka
2 x AIO
celulozové separačkyDíky moc :-)

Sice nemám dvojčátka, ale myslím, že by to stačit mělo, stejně budeš muset prát téměř každý dne, max. dva dny. Když počítám v průměru 10přebalů na jednoho za den, tak stačit by to asi mělo.
Boriska má dvojčátka a látkuje, tak že možná zkus napsat jí a zeptat se kolik čeho má. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
8.1.11 17:01

látkové vložky

Holky, kolik jich máte? Jaké je základní výbava? A jak to perete - s plenkama?
Začínám o tom uvažovat - vložky já mít nemůžu, to se hned osypu a tampóny (no po porodu nic moc, lepší teda než vložky ale i tak). Tak začínám přemýšlet o látkových - a chci vědět všechno, tak se m s tím :)

• Citovat
  • Upravit
1920
8.1.11 17:06

Díky Katy :palec: je to jenom do začátku, určitě chci potom dokoupit ještě nějaké Anavy a tak. Ale nejprve si musím vyzkoušet, jestli to vydržím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.1.11 17:07

Ještě se dá jako chránič matrace použít nalanolinovaný kus vlny. Třeba já tu mám jednu vlněnou deku z Ikei, kterou jsem omylem srazila v pračce (z rozměru nějakých 100×200 akorát do dětské postýlky :mrgreen: ), tak je neprůstřelná a zároveň prodyšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure