Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin, já jsem dnes 20+3. O kapacitě močáku bych mohla vyprávět a nebyla by to moc dlouhá povídka
Já ani při jednom těhu na začátku neběhala na záchod, jak mívají některé těhule, že jedním z prvních příznaků je časté čurání, za to teď jakmile se mi začne chtít, tak mažu, párkrát jsem potřebovala vydržet třeba ráno, když jsem ohřívala dítěti mlíko a měla z toho učurnutý spoďáry ![]()
A už teď vstávám 1× až 2× za noc čurat. Co bude za měsíc až dva si radši moc nepředstavuju
Nemluvě o spací poloze, včera jsem se nemohla uvelebit, chudák muž, máme pružinovou matraci, tak to při otáčení s tím druhým trochu hází ![]()
Gladys - tak vy to mate taky ftipne
ja mela ucurane obdobi hned na zacatku, pak klid a ted zase (ja teda piju nejvic na noc i v noci, takze ja jdu polomrtva na WC i 3-4×
)… no a ted spim jeste s jednou perinou mezi nami a vzdycky narvu mezi nohy bud pravou nebo levou perinu a tou druhou se prikryvam, no manzel ze me nemuze
to kdyby nekdo videl, tak se urehta k smrti :-d ![]()
Ráďa69 píše:
Ahoj holky , můžu o radu ?![]()
Tiše si látkuju už asi 2 měsíce (když nepočítám syna před skoro 16 lety) a dospěla jsem k tomu , že chci zkusit látku i na spaní (zatím jen odpolední).
Z toho , co si myslím ,že by připadalo v úvahu nevím co vybrat , tak se chci poradit se zkušenějšími .
Babyidea Bamboo Extra a něčím dovycpat (stačí 1 prefold?) + vlňáčky
nebo Anavy (nevím jestli dovycpat nebo originál stačí) + vlňáčky.
Jen doplním , že dcerce je 17 měsíců a spí i 3 hodiny…
Tak zalezi jak cura, vycpala bych jeste tu BI, mohlo by to stacit. Ja davam Bum Hugger, nedovycpavam uz nicim, dala jsem i konopku EH s jednoduchou vkladackou…ale taky mi spi maximalne hodinu a to uz je svatek, takze zavist!
Proste to zkus a uvidis.
Brunifid píše:
xlin: A už jsi přemýšlela, v čem budeš dítě nosit? Tam je to podobné jak s plínama, nejprodávanější klokanky nejsou zdravé. Zdravý je šátek. Ale není šátek jako šátek. Poradila bych Ti diskuzi, kde o tom něco vědí, nebyla bych aspoň jediný začátečník
BRUNI - JDU DO SATKU!!! Dneska to manzel videl v TV a ja taky a moc se nam to libilo! Takze napis mi, prosim, tu diskusi!!! DIKY!!!
asha píše:Ráďa69 píše:Tak zalezi jak cura, vycpala bych jeste tu BI, mohlo by to stacit. Ja davam Bum Hugger, nedovycpavam uz nicim, dala jsem i konopku EH s jednoduchou vkladackou…ale taky mi spi maximalne hodinu a to uz je svatek, takze zavist!
Tiše si látkuju už asi 2 měsíce (když nepočítám syna před skoro 16 lety) a dospěla jsem k tomu , že chci zkusit látku i na spaní (zatím jen odpolední).
Z toho , co si myslím ,že by připadalo v úvahu nevím co vybrat , tak se chci poradit se zkušenějšími .
Jen doplním , že dcerce je 17 měsíců a spí i 3 hodiny…Proste to zkus a uvidis.
Dík, zkusím to …tu Bum Hugger nemám neb jsem neměla v úmyslu látkovat na spaní …a už v tom jedu ![]()
Jinak čůrá různě , je nebyzpytatelná s pitím - někdy skoro nic někdy hrnek za hodinu…
Ahoj,holky!
Tak hlasim,ze nam ANAVY plínky DÍKYBOHU MOC NEPADNOU
Flisacky jooo,ty jsou na zadecku jako privarene-ovsem plenecka ne-e.Asi mame natolik ‚cvalikove‘ mimco,ze musi mit tu plinecku zrejme stihlejsi ci co ja vim ![]()
No kazdopadne-jsem rada,ze nemusim slintat nad novinkama v hlavni Anaví fotogalerii
Jsem si zaslintala klavesnici a blbe to jde dolu
![]()
Ráďa69 píše:asha píše:Dík, zkusím to …tu Bum Hugger nemám neb jsem neměla v úmyslu látkovat na spaní …a už v tom jeduRáďa69 píše:Tak zalezi jak cura, vycpala bych jeste tu BI, mohlo by to stacit. Ja davam Bum Hugger, nedovycpavam uz nicim, dala jsem i konopku EH s jednoduchou vkladackou…ale taky mi spi maximalne hodinu a to uz je svatek, takze zavist!
Jen doplním , že dcerce je 17 měsíců a spí i 3 hodiny…Proste to zkus a uvidis.
Jinak čůrá různě , je nebyzpytatelná s pitím - někdy skoro nic někdy hrnek za hodinu…
Tak to podle toho odhadnes, ona univerzalni rada neexistuje, zkus vycpat nejdriv vic a uvidis.
xlin píše:Brunifid píše:BRUNI - JDU DO SATKU!!! Dneska to manzel videl v TV a ja taky a moc se nam to libilo! Takze napis mi, prosim, tu diskusi!!! DIKY!!!
xlin: A už jsi přemýšlela, v čem budeš dítě nosit? Tam je to podobné jak s plínama, nejprodávanější klokanky nejsou zdravé. Zdravý je šátek. Ale není šátek jako šátek. Poradila bych Ti diskuzi, kde o tom něco vědí, nebyla bych aspoň jediný začátečník
Satek doporucuju!
Fakt uzasny pocit ![]()
Gladys - tak to s tou elektrikou závidím. U nás byl letos nedoplatek 3500,– Kč.
Ale zase nám vrátili 2000,– za plyn.
farska - Neboj. Existují i jiné hezké plenky ![]()
xlin - šátek také doporučuji ![]()
Jinak nestíhám číst, píšu recenze na plenky.
jste me normalne zblbly ze zacinam uvazovat na tim satkem, akorat stepa bude mit uz asi tak cca 7kg tak nevim nevim, utahne to satek?? me to porad nejde do hlavy ze na satek utahnu dite ![]()
xlin píše:
No i tak je to mazec tedato uz chci videt, jak to zvladnu
kolicek na nos leda
![]()
![]()
![]()
jinak holky, uplne mimo tema, muzu? - jde poznat plodova voda, kdyz odtece trochu? slo ze me z niceho nic trochu vody (tak caj. lzicka) a ted zas nic, tak nevim, jestli zacit stresovat nebo byt v klidu (nic me neboli, vse ok, mimi se hybe, mam ale asi nastydly mocak, protoze me v noci bolel po curani)…
To kojenecké kadění moc nesmrdí… Resp. cítit je, ale ne tak „dospělácky“ ![]()
Voda většinou odtéká pořád a ne jen trošička a dost. Spíš bych to viděla na běžný těhotenský výtok, může ho být celkem dost, pokud nesvědí a neobtěžuje, je to OK.
xlin píše:BRUNI - JDU DO SATKU!!! Dneska to manzel videl v TV a ja taky a moc se nam to libilo! Takze napis mi, prosim, tu diskusi!!! DIKY!!!
Šátek v TV? Kdy? Kde? ![]()
lenholka píše:
jste me normalne zblbly ze zacinam uvazovat na tim satkem, akorat stepa bude mit uz asi tak cca 7kg tak nevim nevim, utahne to satek?? me to porad nejde do hlavy ze na satek utahnu dite
Ale utahnes…teda satek urcite
Nosi se i daleko tezsi batolata. Ja ted nosim 11 kilo, ale ne v satku, v Becu a na zadech, na brise to slo tak do tech 9-10, kdyz mam i batoh, tak musim i ted.
farska píše:
Ahoj,holky!Tak hlasim,ze nam ANAVY plínky DÍKYBOHU MOC NEPADNOU
No kazdopadne-jsem rada,ze nemusim slintat nad novinkama v hlavni Anaví fotogalerii![]()
Flisacky jooo,ty jsou na zadecku jako privarene-ovsem plenecka ne-e.Asi mame natolik ‚cvalikove‘ mimco,ze musi mit tu plinecku zrejme stihlejsi ci co ja vim
![]()
![]()
Jsem si zaslintala klavesnici a blbe to jde dolu
![]()
Vsak pockej, ona ti do nich doroste, ja bych to nevzdavala
![]()
xlin píše:
BRUNI - JDU DO SATKU!!! Dneska to manzel videl v TV a ja taky a moc se nam to libilo! Takze napis mi, prosim, tu diskusi!!! DIKY!!!
A neříkala jsem to? A to mi kdosi psal, že jsem škodolibá! Přitom se té vlastnosti správně říká prozíravost
![]()
Mrkni mi do profilu, mám to v oblíbených, hned nahoře to bude.
A kde v TV bylo o šátcích? Já tyhle pořady vždycky prošvihnu, možná to bude tím, že přes den vůbec nezapínám TV a když, tak nějaký kanál o zvířatech. ![]()
Farska: Jak že Anavy nesedí??? Bych to, obávám se, ani nepoznala
Já mám taky „necvalíkové“ mimčo.