Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Raveno, lanolín: čajová lžička na jedny vlňáky, rozpustit v troše horké vody (klidně vařící) - mastná oka na hladině, přikápnout trošku šapónu (tekutého mýdla… ne nic moc eko, páč to pak nefunguje
- mléčně zakalená voda, přilít vlažnou vodu, aby toho bylo dost na ponoření vlňáků, tyto ponořit, několikrát promačkat (lze nechat pár hodin, ale není nutné), vyndat, ručně vymačkat, usušit (lze i na ručníku na topení).
asha píše:Mirii píše:asha píše:Bobanek
Hm, koukam, ze Alan 7-18kg se nezbavuje nikdo…Ale my stejne milujem auticka. On tu plinu porad nekde taha. Snad budu muset koupit jeste jednu
Me se starsi porad dozaduje merinostar s opickamaNo jo, vzdycky ma cely mokry triko, jak dela soustredene BRRRRVRRRRRR
Ivusasi by chtel, ale ja uz z tech kramu tady silim. Mame 3+1…uz se sem nevejde pomalu ani mys (aspon letos jsme tu poprvy zadnou nemeli
Kde jsou k videni ty Merinostar?)
No necham si to projit hlavou
asha píše:Mirii píše:asha píše:Bobanek
Hm, koukam, ze Alan 7-18kg se nezbavuje nikdo…Ale my stejne milujem auticka. On tu plinu porad nekde taha. Snad budu muset koupit jeste jednu
Me se starsi porad dozaduje merinostar s opickamaNo jo, vzdycky ma cely mokry triko, jak dela soustredene BRRRRVRRRRRR
Ivusasi by chtel, ale ja uz z tech kramu tady silim. Mame 3+1…uz se sem nevejde pomalu ani mys (aspon letos jsme tu poprvy zadnou nemeli
Tak autíčková myš by taky šla ![]()
Příspěvek upraven 10.01.11 v 14:16
Oskárek píše:asha píše:http://www.merinostar.cz/Mirii píše:asha píše:Bobanek
Tak to je moje smrt…
Presto diky ![]()
rádo se stalo
my máme 2 kalhotkový, a 1 sio
na kalhotkových se mi líbí nejvíc asi to, že jsou měkký a dost velký, takže se obávám, že to budou jedny z mála, který nám vydržej až do konce odplenkování. momentálně používám s dovycpáním na noc…
sio je krásná štíhloučká, pobere tak průměrně, není na dlouhý procházky…
Ivi neprovokuj!!!! ![]()
Merinostar…no nastesti jsem koukla, ze to neni tak zly, pro nas zadny lakadlo. Brala bych ty dlouhy vlnaky z jezkama, ale hnedyma, mate nekdo? B. ted pomalu vyrusta z Longies a uz do vetsich asi nepujdu.
A ja mizim, za chvili jdu na prvni rodicak, individualni konzultace…a musim vzit B.
Normalne jsem mela desivy sny. On tam vsechno behem vteriny „prerovna“. Aspon vyzkousime konecne ty auticka, to mi zlepsuje naladu ![]()
asha píše:
Ivi neprovokuj!!!!Merinostar…no nastesti jsem koukla, ze to neni tak zly, pro nas zadny lakadlo. Brala bych ty dlouhy vlnaky z jezkama, ale hnedyma, mate nekdo? B. ted pomalu vyrusta z Longies a uz do vetsich asi nepujdu.
Já je viděla naživo a vůbec se mi nelíbily. Nepruží, spíš vypadají jako tepláky.
Katy my taky hnuskujeme na noc…ja se rada vyspim ![]()
Asho ja ty s jezkama chtela,ale koupila jsem pred nema jedny kalhotkovy na patentky a ty jsou teda spis na ozdobu nez na udrzeni
,navic se mi uz vyrval patentek a vlnacky se ubec nejak roztahly…premyslim,ze je schvalne vyperu na 60
..jako na noc bych si je dat netroufla…ale kdyby tehda uz ti jezci existovali,tak jsem je koupila
ted uz me nelakaj…
Alpaka píše:asha píše:Já je viděla naživo a vůbec se mi nelíbily. Nepruží, spíš vypadají jako tepláky.
Ivi neprovokuj!!!!Merinostar…no nastesti jsem koukla, ze to neni tak zly, pro nas zadny lakadlo. Brala bych ty dlouhy vlnaky z jezkama, ale hnedyma, mate nekdo? B. ted pomalu vyrusta z Longies a uz do vetsich asi nepujdu.
Aha diky…tak to si vystacime s Bundleskama, ty mame hodne dlouhy. Ja teda ani ty longiesky nepouzivam jako svrchnaky, mame je ted misto puncochacu, predtim jako kamase, na noseni idealni, jak maji dlouhy zada.
Oskarku a kalhotove pleny merinostar mas jakou velikost? A jinak si s nema spokojena,ju? Jsem je chtela vyzkouset,ale zatim nevyzkousela ![]()
Achdarku co ta plena z fleru,porad ses tak nadsena?
Se stehujeme do vetsiho bydleni a budu bez susicky
. Teda budu ji mit v pracce zabudovanou,ale ta je na hov…
Tak ale zase si muzu oduvodnit proc potrebuju vice novych plen ![]()
Mirii píše:
Oskarku a kalhotove pleny merinostar mas jakou velikost? A jinak si s nema spokojena,ju? Jsem je chtela vyzkouset,ale zatim nevyzkousela
Achdarku co ta plena z fleru,porad ses tak nadsena?
Se stehujeme do vetsiho bydleni a budu bez susicky. Teda budu ji mit v pracce zabudovanou,ale ta je na hov…
Tak ale zase si muzu oduvodnit proc potrebuju vice novych plen
Já mám pračku se sušičkou v jednom (Miele) a jde to, jen holt suší cca poloviční náplň, než kolik pere, takže když peru plnou pračku plín, ručníků atd., musím to po vyprání přetřídit a něco pověsit. Ale i tak lepší než nic.
ravena píše:
Mirii a kde mas inzeraty? Ze bych se podivala…kdyz uz vim ze mame holcicku![]()
moc prosim da dobra duse pripravu lanolinu z lekarny..(slibuju ze si to napisu
do sesitku)
Katy po tech huggiskach se malej od segry oprudil
Příspěvek upraven 10.01.11 v 14:09vubec jim nesedly a to ma papirovky od narozeni…
Ivush ale taky zere vic energie,nez samotna susicka,ne? Ja pocitam,ze teda budu susit jen ty pleny,tak uvidim. Ja jinak susicku moc nepouzivam, me z ni prijde obleceni pak nevyzehlitelny ![]()
Nejsem odborník, ale tohle bych zvládnout mohla, mám to totiž napsaný vedle noťase
Bezvodý lanolin (Adeps Lanae), půl lžičky až lžičku rozpustit v horké vodě, kápnout trochu šamponu. Nechat zchladnout. Do toho ponořit vlňáčky na 8 hodin, vyždímat, nechat uschnout.