Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ivuska.h píše:asha píše:Hlavně, že je vysmátej, ne?
A ted neco uvidite. Ja mu to teda prekrizila. Slo to uplne v pohode a vkladacky pak byly sezvejkany podstatne min! Je mu 19 mesicu proboha! A plinu ma jak kojenec
mne prijde ze ty pliny mate furt nejaky utazeny ne?? ma to jak rambo spodky
ja to malymu nechavam na pupicku vic navolno. To je to netlaci kdyz treba sedi?
pomeranca píše:
Sem si konečně objednala anavyprotože se tam objevily ty přebalovací podložky (a už zase skoro zmizely
)ivuska: zvolila jsem osobní odběr a za předchozí domluvu jsem považovala to jak jsem se tě zde na fóru ptala, neva
musela jsem rychle objednávat, aby to nebylo hned pryč
careynka píše:ivuska.h píše:mne prijde ze ty pliny mate furt nejaky utazeny ne?? ma to jak rambo spodkyasha píše:Hlavně, že je vysmátej, ne?
A ted neco uvidite. Ja mu to teda prekrizila. Slo to uplne v pohode a vkladacky pak byly sezvejkany podstatne min! Je mu 19 mesicu proboha! A plinu ma jak kojenecja to malymu nechavam na pupicku vic navolno. To je to netlaci kdyz treba sedi?
No..on je prave utazeny nema…ono to na ty fotce vypada, protoze mi furt zvedal nohy, to je foceny tak trochu v pohybu
A vypada to fakt divne no…
asha píše:careynka píše:No..on je prave utazeny nema…ono to na ty fotce vypada, protoze mi furt zvedal nohy, to je foceny tak trochu v pohybuivuska.h píše:mne prijde ze ty pliny mate furt nejaky utazeny ne?? ma to jak rambo spodkyasha píše:Hlavně, že je vysmátej, ne?
A ted neco uvidite. Ja mu to teda prekrizila. Slo to uplne v pohode a vkladacky pak byly sezvejkany podstatne min! Je mu 19 mesicu proboha! A plinu ma jak kojenecja to malymu nechavam na pupicku vic navolno. To je to netlaci kdyz treba sedi?
Careynko, ony ta maličká miminka mají mnohem větší bříška než lecketré batole. To si pamatuju, jak mělo dítě kulaté bříško, všema směry to lezlo, tak do 7m, pak se začal otáčet, tím vyposiloval ty šikmé břišní svaly a jak začal lézt a chodit, tak se najednou vytáhnul a je z něj žížala
Dobře, ne taková žížala jako Beník ![]()
careynka píše:pomeranca píše:
Sem si konečně objednala anavyprotože se tam objevily ty přebalovací podložky (a už zase skoro zmizely
)ivuska: zvolila jsem osobní odběr a za předchozí domluvu jsem považovala to jak jsem se tě zde na fóru ptala, neva
![]()
![]()
![]()
prave jsem si objednala prebalovaci podlozku
![]()
a jakou? Já budu mít zelenou ![]()
Jo, dneska bylo dítě ve slipech a kalhotkách bundles, na spaní se teda samozřejmě počural, i pokadil
Ale za bdělého stavu pouze dvě nehody, jedna dopoledne, když jsme prohlíželi knížku a zapomněl se a druhá prakticky identická odpoledne. U té byl muž a hned, zda na to není ještě brzo, aby měl jen slipy
Jako pardon, ale dvě nehody mi přijdou jako naprostý luxus, nemluvě o tom, že jsme byli venku pro oběd a měl celou dobu sucho ![]()
Nebo zkušené matky, kdyžtak mě vyveďte z omylu, ale podle mě dvě nehody, když se dítě do něčeho zabere, je to ještě brzo, aby byl na doma bez plíny?
Nemluvě o tom, že už to není jen BKM, ale už si i trochu začal říkat a dokonce i venku si říká, ale to nevím, jak realizovat, tak mu říkám, že to má pustit do plíny ![]()
Gladys píše:
Jo, dneska bylo dítě ve slipech a kalhotkách bundles, na spaní se teda samozřejmě počural, i pokadilAle za bdělého stavu pouze dvě nehody, jedna dopoledne, když jsme prohlíželi knížku a zapomněl se a druhá prakticky identická odpoledne. U té byl muž a hned, zda na to není ještě brzo, aby měl jen slipy
Jako pardon, ale dvě nehody mi přijdou jako naprostý luxus, nemluvě o tom, že jsme byli venku pro oběd a měl celou dobu sucho
Nebo zkušené matky, kdyžtak mě vyveďte z omylu, ale podle mě dvě nehody, když se dítě do něčeho zabere, je to ještě brzo, aby byl na doma bez plíny?
Nemluvě o tom, že už to není jen BKM, ale už si i trochu začal říkat a dokonce i venku si říká, ale to nevím, jak realizovat, tak mu říkám, že to má pustit do plíny
Ja bych rekla, ze to je v pohode, obcas se pocuraji daleko starsi, treba ve skolce. A venku…ja bych to zkusila, je to kluk, tam je to snadny. Pokud nebude zrovna mrznout.
pomeranca píše:
Jojo, jasné, napíšu ti mailem instrukce. Mimochodem na stejné ulici bydlí moje babička ![]()
Gladys píše:
Já teda nejsem nějak hyper zkušená, ale dvě nehody za den jsou podle mě v pohodě. To Klárka v začátcích chození bez plínek měla taky, musela jsem na to dávat pozor a když si dýl hrála, tak jí to připomenout. I dneska je schopná se počůrat, když jsme na návštěvě u mého taťky (mají 4 děcka 10, 8, 4 a 1 rok) a hraje si tam s hračkama, které nezná a tak ji fascinují, že na všechno zapomene.
pomeranca píše:careynka píše:a jakou? Já budu mít zelenoupomeranca píše:
![]()
![]()
![]()
prave jsem si objednala prebalovaci podlozku
![]()
tu oranzovou s bilym lemem ![]()
tak jsem tam taky jednu podlozku ztopila ![]()
a jedny katata s prouzkem, no ale ty spravny teprve cekam ![]()
Gladys píše:asha píše:Careynko, ony ta maličká miminka mají mnohem větší bříška než lecketré batole. To si pamatuju, jak mělo dítě kulaté bříško, všema směry to lezlo, tak do 7m, pak se začal otáčet, tím vyposiloval ty šikmé břišní svaly a jak začal lézt a chodit, tak se najednou vytáhnul a je z něj žížalacareynka píše:No..on je prave utazeny nema…ono to na ty fotce vypada, protoze mi furt zvedal nohy, to je foceny tak trochu v pohybuivuska.h píše:mne prijde ze ty pliny mate furt nejaky utazeny ne?? ma to jak rambo spodkyasha píše:Hlavně, že je vysmátej, ne?
Dobře, ne taková žížala jako Beník
>On pupek nemel nikdy, ani jako mimino ..ovsem Tyna, od mimina doted
Tady teda mela neco pres rok, dr. na prvni poradne o ni rekla, ze jeji brisko je podstatne
(a za par mesicu se zjistilo, ze je hypotonicka)
asho, on na sebe při čurání fakt nenechá sáhnout. To bychom skončili s počuranýma gatěma, zas až tak mě to netrápí. Ono taky teda jde o to, že máme na ven prakticky jen lacláče
Pod 10stupňů se mi fakt nechce ho venku svlíkat ![]()
ivushko, díky, přesně to jsem potřebovala slyšet
On manžílek spíš má obavy, že mu frknu dítě bez plíny a půjdu pryč
On se v těch jeho „hlášeních“ a náznacích, že potřebuje, moc neorientuje.
Ještě dotaz k fleecákům, dají se i na noc? Myslím, že to někde v popisku přímo máš, ale jestli to stačí na batole, které v 7 dostane plínu a spí těch cca 11-12h, s čuráním ráno na mě ještě fakt nečeká, takže plína je nacucaná. Mometálně spí ve vlňácích disana nebo finských a přes to má longiesky.
podložky, jsou moc hezké, ale už mám doma od tots bots, boahtě nám stačí, teď už ji ani neberu a čeká na miminko. Je krásně žluťoučká
Jinak já podložku využívala i jako pohotovostní deku do kočáru při náhlé změně počasí, stejně tak jsem s ní kryla dítě v šátku při průtrži mračen
Využití fakt široké ![]()
ivuska.h píše:pomeranca píše:Jojo, jasné, napíšu ti mailem instrukce. Mimochodem na stejné ulici bydlí moje babička
jo? vidíš jak je svět malej ![]()
A děkuji, už se těším.