Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no tedaaa clovek na chvili vyrazi ven, doma neco posolicha a nestaci docitat… to kdyz mam volno a sedim tady tak se nic nedeje ![]()
a samozrejme jsem vylezla ven, a do 20minut zaclo lejt a plastenku na kocar jsem mela sampzrejme doma
![]()
Maja: Sliz zkus, já v něm prala i oblečení.
Annetka: Každému se osvědčilo trochu něco jiného, to je normální, chce to vyzkoušet. Já mám taky radši vícevelikostní pleny, někod zas jednovelikostní, je to fakt věc názoru ![]()
Kup, co se Ti bude líbit, ale ne celou sadu, ale od každého trochu a pak přikup, co se Ti v praxi osvědčí. Já mám třeba různá období, kdy něco preferuji víc a něco míň. A mám ráda různorodost - na ven dát něco jiného než na dopoledne a na večer taky něco jiného, baví mě to víc než mít všechno na jedno brdo ![]()
Annetka píše:ivuska.h píše:Tak holky uz nevim.. kazda ma totiz jiny nazor. Asi proste budu muset prijit casem na to co me a miminku bude vyhovovat nejlepe. Chtela bych kazdopadne koupit vicevelikostni pleny. Protoze planujeme brzo si poridit druhe.zelazuzu píše:Souhlasím…Mirii píše:Já se celkem pořád divím, jak vás tady plno holek píše, jak je HD pastelka teňoučké baleníAnnetka píše:Jako na prcka ti nejlepe sedne opravdu haipa daipa pastelka, ja ji mela dokonce radeji nez novorozenecke kalhotkove pleny…ale zase ted uz ji nedavam vubec a lezej mi ve skrini…takze kup nejlepe z druhe ruky…a dovnitr je jeste super baby idea vkladacka,ty se hodi vzdycky
holky dekuji vsem. Ja si to vse prostuduji.. A jak pisete nakoupim od kazdeho jeden kousek a uvidim, co nam padne az se mala narodi! Dekuji jeste jednou vsem. Uz aby byla mala na svete, mysim ze mi hrabe![]()
ja mam dve a plne vyuzivam od malicka…
..Prdlajs…malá se mi v tom ani hýbat nemůže jak je to široké a dát to na malé mimi? Já HD dávám fakt jen na spaní - přijde mi obrovská.
Anet žádný stres
..To se poddá…Měla jsem hlavu jak škopek když jsem se o látkovky začala zajímat..Vícevelikostní jsou fajn. Já mám mix jednovelikostních a vícevelikostních. Hele můžu Ti napsat zhruba výbavičku, kterou jsem měla já a jak mi to vyhovovalo, ale stejně Tobě bude třeba vyhovovat něco jiného..Do začátku ale fakt doporučuji nakombinovat víc značek. A vůbec se toho neboj. Nakup pár plínek a později dokoupíš. Jinak já jsem látkovala s malou hned od narození - jednorázovky se mi hnusily a stačilo mi to v porodnici, kde jsme je musely mít a malá byla věčně červená na prcce..Domů skoro jela už v látce
- píšu skoro, protože jsem pro ni měla nachystanou Imse Vimse 2v1 - mimochodem naše nejoblíbenější AIO a hned po nasazení ji totálně posr…
..takže jela v jednorázovce, ale hned doma šla do látky ![]()
Brunifid píše:
Maja: Sliz zkus, já v něm prala i oblečení.Annetka: Každému se osvědčilo trochu něco jiného, to je normální, chce to vyzkoušet. Já mám taky radši vícevelikostní pleny, někod zas jednovelikostní, je to fakt věc názoru
Kup, co se Ti bude líbit, ale ne celou sadu, ale od každého trochu a pak přikup, co se Ti v praxi osvědčí. Já mám třeba různá období, kdy něco preferuji víc a něco míň. A mám ráda různorodost - na ven dát něco jiného než na dopoledne a na večer taky něco jiného, baví mě to víc než mít všechno na jedno brdo
Přesně moje řeč ![]()
Annetko, já jsem na začátku měla nachystané čtvercové plíny (asi kolem 30-40 ks, klasické staré 12 let čtverce), k tomu jsem dokoupila Kikko bambusové čtverce , dvoje PUL kalhotky jedny Thirsties a druhé Haipa Daipa , oboje ve velikosti S (resp. 1).
K tomu jsem měla dvě disany zavazovačky a 3 zavazovačky BabyIdea .
Pak jsem měla Tots Bots , Haipa Daipa pastelku , MMT na sucháč a 10 PopIn AIO a Bamboo Extra
S tímhle jsem si ze začátku vystačila, protože jsem malou přebalovala převážně do čtvercových plínek na snapku. Když jsme někam šli (ven, lékař atd), tak dostala na prdelku jednu z těch lepších.
Asi ve 4m jsem začala teprve nakupovat, a to převážně Anavy, a začala jsem rozprodávat ty plenky které malé neseděli (Tots Bots, teď prodávám kapsovky od BabyIdea, prodala jsem už 7 PopIn, ty nám sice sedí, ale nejsou prostě tak krásné jako Anavy).
Momentálně přebaluju do Anav, plus mi zůstali ještě 3 PopIn, MMT, Bamboo Extra a nějaké další kousky.
Nejlepší je jestli máš možnost se jí někam podívat, do nějakého obchodu naživo, případně k nějaké kamarádce. Odkud jsi (obchody jsou Praha, Brno, Ostrava, Zlín … a možná ještě další).
zelazuzu píše:M-a-j-a píše:No mě se zdá, že ani správně bambusové pleny se nemají prát ve slizuzelazuzu píše:Zuzu mám anavy, kisy, sijemdetem, bambinex, tots bots, popin (AIO), čtverce a lilipopM-a-j-a píše:Májo a co máš za plínky?
No tak já v tom teda radši prát nebudu, protože nevím jaké mám vnitřky plínek…Ale holky je perou a nestěžují si
.
Myslíš Lollipop? Ty máš bambusové, nebo mikrovlákno, nebo flísové? Mikrovláknu ve slizu taky nevím, ale jinak myslím, že bych prala ve slizu klidně vše z toho co píšeš
jj tu myslím, já mám dneska všechno nějaké pomotané
Tu mám bambusovou.
M-a-j-a píše:
Kisy(na zadečku bude později
)
Krásná. Mám stejný vzor a moz se mi líbí. KOukám, že jsi si nechala ušít klasické zmenšování.
Achdarek píše:M-a-j-a píše:Krásná. Mám stejný vzor a moz se mi líbí. KOukám, že jsi si nechala ušít klasické zmenšování.
Kisy(na zadečku bude později
)
JJ a vyhovuje mi. Dneska jsem i zmenšovala. Fakt hezky sedí ![]()
kvetinka56 píše:HOlky, ktera mate plinky Kisy, jake mate reference? Ja sice potrebuji nove plinky driv, ale premyslim nad nimi.Kisy jsou skvělé, štíhlé, skvělý střih, kvalitně ušité, hodně savé a rychle schnou. Pro mně aktuálně číslo jedna. Dnes dorazila nová s ovečkama. Je nádherná. Foto dodám později.
Brunifid píše:careynka píše:
protoze jsem ZASE nepremyslela a koupila pouzitou, sice se vsema dokladama a bla bla bla, ale ted se ho tam bojim datProč?
A k čemu jsou dobrý golfky, když mám kočár trojkombinaci?
Mám trojkombinaci i golfky. Trojkombinaci tady po vesnici na rozbitý cesty. Golfky na cestování po Praze a MHD.
Sufik píše:
holky jaké máte zkušenosti s těmahle vrchňákama http://www.ekopleny.cz/…l156093.htmlvypadají dobře…
a máma srazila svetr, takže se chystám spáchat vlňáčky. Dneska jsem se v lékárně dožadovala lanolinu koukali na mě jak… že něco takovýho fakt nemají
jak se to přesně jmenuje a kde se dá koupit??? Koukala jsem na lázně od Disany a pod. ale přijde mi to docela pálka.
NE v každé lékarně ho mají, lepší jsou lékarny u polikliniky. Mám ho doma hodně, klidně ti trochu odeberu. A nebo pošlu manžela do lékarny u něj v práci.
Achdarek píše:
Kisy jsou skvělé, štíhlé, skvělý střih, kvalitně ušité, hodně savé a rychle schnou. Pro mně aktuálně číslo jedna. Dnes dorazila nová s ovečkama. Je nádherná. Foto dodám později.
Jéééé tak na ovečky jsem moc zvědavá ![]()
Anettko - začátky jsou těžké.
Za chcíli se v tom rychle zorientuješ, neboj. Kup od každé plenky jednu a vyzkoušej,co bude vyhovat. MOje výbavička se mění podle mé nálady a potřeb POlinky. Klidně kupovala plenky z druhé ruky na vyzkoušení.