Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
M-a-j-a píše:petka.konecna píše:TO je to, z čeho jsou udělané svrchňáky ne? Já mám teď jen anavy, 3 bambusové kalhotovky, kisy a čtverce a vkládačky.M-a-j-a píše:Májo ale ve slizu nesmíš prát flísové plínky, takovou žádnou nemáš?
Holky hezky mi radíte, takže mám další dotaz. Chtěla bych zkusit mýdlový sliz, ale všude píšou, že se dává nna praní 200-500ml, ale to se mi nevejde do nádobky na prášek![]()
Nebo se ten sliz dává přímo do bubnu pračky?
No některé plíny mají flís i jako savé jádro (třeba BabyIdea Bamboo extra, jiné nevím, já mám jen tuto).
Svrchňáky ANAVY by jsi v tom prát nemohla, jinak to co píšeš asi jo, ale určitě ti ještě holky poradí.
petka.konecna píše:
Svrchňáky ANAVY by jsi v tom prát nemohla, jinak to co píšeš asi jo, ale určitě ti ještě holky poradí.
A proč ne? ![]()
petka.konecna píše:M-a-j-a píše:petka.konecna píše:TO je to, z čeho jsou udělané svrchňáky ne? Já mám teď jen anavy, 3 bambusové kalhotovky, kisy a čtverce a vkládačky.M-a-j-a píše:Májo ale ve slizu nesmíš prát flísové plínky, takovou žádnou nemáš?
Holky hezky mi radíte, takže mám další dotaz. Chtěla bych zkusit mýdlový sliz, ale všude píšou, že se dává nna praní 200-500ml, ale to se mi nevejde do nádobky na prášek![]()
No některé plíny mají flís i jako savé jádro (třeba BabyIdea Bamboo extra, jiné nevím, já mám jen tuto).
Mohla! Sliz vadí na flís v případě, že chceš, aby propouštěl tekutinu. To u flísáků nechceš, naopak ti sliz ještě podpoří žádanou vlastnost – vodoodpudivost.
Brunifid píše:petka.konecna píše:A proč ne?
No se všude píše že flís ne ![]()
ivuska.h píše:petka.konecna píše:Mohla! Sliz vadí na flís v případě, že chceš, aby propouštěl tekutinu. To u flísáků nechceš, naopak ti sliz ještě podpoří žádanou vlastnost – vodoodpudivost.M-a-j-a píše:petka.konecna píše:TO je to, z čeho jsou udělané svrchňáky ne? Já mám teď jen anavy, 3 bambusové kalhotovky, kisy a čtverce a vkládačky.M-a-j-a píše:Májo ale ve slizu nesmíš prát flísové plínky, takovou žádnou nemáš?
Aha, takže svrchňáky jo, ale zbytek ne. Tož jsem zase chytřejší ![]()
petka.konecna píše:
No se všude píše že flís ne
Tobě vadí, když svrchňáky nepropouštěj? ![]()
No tak já v tom teda radši prát nebudu, protože nevím jaké mám vnitřky plínek ![]()
M-a-j-a píše:
No tak já v tom teda radši prát nebudu, protože nevím jaké mám vnitřky plínek
Májo a co máš za plínky?
Holky mě to počasí tak vytáčí
Konečně se manžel dostavil v rozumnou dobu domů a tak jsem myslela, že pošlu balíčky a prd. Venku lije jako z konve. Jediný deštník je polámaný a auto stojí u M. práce.
![]()
zelazuzu píše:M-a-j-a píše:Májo a co máš za plínky?
Zuzu mám anavy, kisy, sijemdetem, bambinex, tots bots, popin (AIO), čtverce a lilipop
M-a-j-a píše:
mám anavy, kisy, sijemdetem, bambinex, tots bots, popin (AIO), čtverce
To bych slizem klidně prala.
Jinak tady taky prší, začalo až odpoledne, ještě že jsme šly s kočárkem dřív, i tak jsem radši dala pláštěnku.
Brunifid píše:M-a-j-a píše:
mám anavy, kisy, sijemdetem, bambinex, tots bots, popin (AIO), čtverceTo bych slizem klidně prala.
Jinak tady taky prší, začalo až odpoledne, ještě že jsme šly s kočárkem dřív, i tak jsem radši dala pláštěnku.
Jenže já se n poštu s kočárem nedostanu a nenechala bych kočár dole po schody bez dozoru, i když bych se malu brala s sebou.
No já právě přemýšlím, že bych ten sliz zkusila, že to nemusí být špatné a hlavně je o levné. Sice mám doma ještě 4,5 persilu, ale ten se určitě nezkazí.
M-a-j-a píše:zelazuzu píše:Zuzu mám anavy, kisy, sijemdetem, bambinex, tots bots, popin (AIO), čtverce a lilipopM-a-j-a píše:Májo a co máš za plínky?
No mě se zdá, že ani správně bambusové pleny se nemají prát ve slizu
…Ale holky je perou a nestěžují si
.
Myslíš Lollipop? Ty máš bambusové, nebo mikrovlákno, nebo flísové? Mikrovláknu ve slizu taky nevím, ale jinak myslím, že bych prala ve slizu klidně vše z toho co píšeš ![]()
ivuska.h píše:zelazuzu píše:Souhlasím…Mirii píše:Já se celkem pořád divím, jak vás tady plno holek píše, jak je HD pastelka teňoučké baleníAnnetka píše:Jako na prcka ti nejlepe sedne opravdu haipa daipa pastelka, ja ji mela dokonce radeji nez novorozenecke kalhotkove pleny…ale zase ted uz ji nedavam vubec a lezej mi ve skrini…takze kup nejlepe z druhe ruky…a dovnitr je jeste super baby idea vkladacka,ty se hodi vzdycky
holky dekuji vsem. Ja si to vse prostuduji.. A jak pisete nakoupim od kazdeho jeden kousek a uvidim, co nam padne az se mala narodi! Dekuji jeste jednou vsem. Uz aby byla mala na svete, mysim ze mi hrabe![]()
ja mam dve a plne vyuzivam od malicka…
..Prdlajs…malá se mi v tom ani hýbat nemůže jak je to široké a dát to na malé mimi? Já HD dávám fakt jen na spaní - přijde mi obrovská.
Tak holky uz nevim.. kazda ma totiz jiny nazor. Asi proste budu muset prijit casem na to co me a miminku bude vyhovovat nejlepe. Chtela bych kazdopadne koupit vicevelikostni pleny. Protoze planujeme brzo si poridit druhe.
To se dává do bubnu pračky!!! Mám za to, že do přihrádky na prášek se to ani dát nesmí!
Jinak fleesové svrchňáky jsem v tom klidně prala, tam mi to nevadilo, že budou neprůstřelné 

A místo aviváže trochu octa.
Já slizu udělala kýbl a byla jsem spokojená. Jenže pak jsem začala používat fleesové separačky a to nejde dokupy, sliz ucpává fleese
Na ostatní plíny (čč, bambus) byl dobrej, jako hlavně za ty prachy, co si budeme povídat. Nejhorčí bylo koupit ingredience, hotové to bylo za chvilku.