Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Katy2 píše:asha píše:Já to ale fakt psala.Katy2 píše:asha píše:A já to říkala, že jsou kousavý a nikdo mi nevěřil.
A ja testuju ty vlnaky…jsou teda docela kousavy, i kdyz lanolin trochu pomohl. Ale nevypada to, ze by mu to vadilo, dokonce si je vyzadal
A to foceni je udesny, on se nezastavi na vterinu
Ale sluší mu.Taaak to mi uniklo!!!
Příspěvek upraven 31.03.11 v 13:49
Hmm a ted koukam, ze se nejak zacina drapat na brise…a sundava si bambusky pod nima…to je objev
jj psala, já to postřehla ![]()
M-a-j-a píše:Katy2 píše:Katy to má, ale vždycky jí večer musím dokrmit mlíkem (odsátým) a přes den je to boj.M-a-j-a píše:No to záleží na tobě, ale míry má malá pěkné, tak že já bych nikam nespěchala.
HOlky a co myslíte? Mám už teda začít?
No asi ještě týden počkám.
Počkej máš jako problémy s kojením? Pokud jo, tak se do příkrmu už klidně vrhni.
Ale jak psaly holky, začínala bych zeleninou a né ovocem.
asha píše:careynka píše:To jsou ty z toho Fleru.M-a-j-a píše:to jsou kupovamy?asha píše:Jůůů paráda
A ja testuju ty vlnaky…jsou teda docela kousavy, i kdyz lanolin trochu pomohl. Ale nevypada to, ze by mu to vadilo, dokonce si je vyzadal
A to foceni je udesny, on se nezastavi na vterinu
Máme úplně ty saméFoto taky dodámm
mne ted prijdou merinostar, tak jsem zvedava a pak pockam na edny od Ivus na noc
Oskárek píše:asha píše:no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontroluOskárek píše:No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru
nevim, já zas nevěřim něčemu, že je bio a pěstuje se to bůhví kde, bůhví jak a bůhví kdo tomu dá nálepku bio:-)
ale třeba se pletu
ale jinak si nedělám iluze, že to tak jak píšeš není…oni ty majitelé banánových plantáží mi připadaj jak mafiani - četla jsem o tom nějakou reportáž…
No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas ne ![]()
asha píše:Oskárek píše:No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas neasha píše:no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontroluOskárek píše:No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru
nevim, já zas nevěřim něčemu, že je bio a pěstuje se to bůhví kde, bůhví jak a bůhví kdo tomu dá nálepku bio:-)
ale třeba se pletu
ale jinak si nedělám iluze, že to tak jak píšeš není…oni ty majitelé banánových plantáží mi připadaj jak mafiani - četla jsem o tom nějakou reportáž…
a my mame banan uz x let doma a nedal nam ani slupku ![]()
careynka píše:asha píše:a my mame banan uz x let doma a nedal nam ani slupkuOskárek píše:No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas neasha píše:no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontroluOskárek píše:No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
ale třeba se pletu
no to se snažím taky jakž takž dodržovat, nejlépe sezónní…
ale to mi řekni co jíte teď? ![]()
já už mám celkem krizi co jíst a dávat prckovi touhle dobou, nic sezonní není, zásoby toho co vydrží docházejí…
careynka píše:asha píše:a my mame banan uz x let doma a nedal nam ani slupkuOskárek píše:No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas neasha píše:no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontroluOskárek píše:No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
ale třeba se pletu
No to mi povidej! My ho dostali jako svatebni dar, vyrostla z toho mrcha docela velka, ani ne na vysku, ale zabiralo to desne mista. Pak chcipnul a vyrasil novy…ja ho tak nemela rada. Definitivne chcipnul nez se narodil Ben, skoro po 10ti letech…ta mrcha prezila i nas pobyt v It., mel u sebe jen kybl s vodou a hadrem…no banan samo zadnej ![]()
ale třeba se pletu
Lump jeden
![]()
Katy2 píše:M-a-j-a píše:Počkej máš jako problémy s kojením? Pokud jo, tak se do příkrmu už klidně vrhni.Katy2 píše:Katy to má, ale vždycky jí večer musím dokrmit mlíkem (odsátým) a přes den je to boj.M-a-j-a píše:No to záleží na tobě, ale míry má malá pěkné, tak že já bych nikam nespěchala.
KAty já s kojením bojuju od začátku a divím se, že jsem to vydržela plně až doteď.
Oskárek píše:
no to se snažím taky jakž takž dodržovat, nejlépe sezónní…
ale to mi řekni co jíte teď?
já už mám celkem krizi co jíst a dávat prckovi touhle dobou, nic sezonní není, zásoby toho co vydrží docházejí…
U nas jsou jablka a hrusky…z obchodu
No je to bida. Ale uz zacina mrkev a redkvicky, salaty… V sobotu jdu na farmarsky trhy, tak neco nakoupim. Hlavne cesky cesnek kdyby byl ![]()
M-a-j-a píše:Katy2 píše:KAty já s kojením bojuju od začátku a divím se, že jsem to vydržela plně až doteď.M-a-j-a píše:Počkej máš jako problémy s kojením? Pokud jo, tak se do příkrmu už klidně vrhni.Katy2 píše:Katy to má, ale vždycky jí večer musím dokrmit mlíkem (odsátým) a přes den je to boj.M-a-j-a píše:No to záleží na tobě, ale míry má malá pěkné, tak že já bych nikam nespěchala.
Tak to je super
Otri pot z cela, ted uz to bude jednodussi ![]()
Ahoj ,tedy tady to žije, nestíhám dočítat ani reagovat .
K příkrmům. My začali vždycky zeleninou (mrkev , brambor , cuketa , brokolice -cca v tomto pořadí) v půl roce . Za nějaký čas pak ovoce - a mě tedy kluci jedli zeleninu a odmítali ovoce oba a celkem dlouho. Holka bez problémů obojí , ale zase dlóóóuho odmítala kousat - do 15měsíců jsme mixovali dohladka
Asi lenost , protože kukuřičný křupky jí kousat šly dobře
.
S tím lepkem je to dle nového výzkumu opravdu tak, že se s ním děti mají setkat v době kojení . Já bohužel už nekojila, takže jsme zařadili stejně jako Asha cca v 9 měsících.
To jste mě nepotěšilly s kousavostí vlňáčků
, nám se dopletly včera (od té paní z Fleru) , ještě mi je bude lanolinovat , takže budou po víkendu. Někdo tu psal , že mu protekly …mě do mailu psala , že ona je na začátku lanolinuje 3× .
careynka píše:
Ivus, ja jsem dala osobni odber, pockam jeste na nejaky doplneni a pak to odeslu z uctu, neva?![]()
Dobře.