Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2845
31.3.11 14:10

Asho , na farmářský trhy -kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
31.3.11 14:10
careynka píše:
ivuska.h píše:
careynka píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
dočetla jsem jen poslední stránku.
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkem :think: Tak nevím jestli je to dobré :think: a když už bych měla začít, tak je lepší ho uvařit nebo dát syrové?
Děkuji za rady :-)
Bruni soráč, že to se přiživuji na tvém tématu :mrgreen: :mrgreen:
tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu :-D
Loupat podle mě netřeba (krom starých brambor), stačí odrhnout kartáčkem, vařením slupka změkne.
tak mi napadlo to jabko, tu si asi mala slupku neda :-)

Vždyť se to pak stejně po uvaření rozmixuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
31.3.11 14:11
asha píše:
careynka píše:
asha píše:
Oskárek píše:
asha píše:
Oskárek píše:
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru :nevim:
No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontrolu :nevim:
nevim, já zas nevěřim něčemu, že je bio a pěstuje se to bůhví kde, bůhví jak a bůhví kdo tomu dá nálepku bio:-)
ale třeba se pletu :-)
ale jinak si nedělám iluze, že to tak jak píšeš není…oni ty majitelé banánových plantáží mi připadaj jak mafiani - četla jsem o tom nějakou reportáž…
No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas ne 8-)
a my mame banan uz x let doma a nedal nam ani slupku :-D
No to mi povidej! My ho dostali jako svatebni dar, vyrostla z toho mrcha docela velka, ani ne na vysku, ale zabiralo to desne mista. Pak chcipnul a vyrasil novy…ja ho tak nemela rada. Definitivne chcipnul nez se narodil Ben, skoro po 10ti letech…ta mrcha prezila i nas pobyt v It., mel u sebe jen kybl s vodou a hadrem…no banan samo zadnej :cert:

ja mam kytky vycviceny, jak neprezijou 3 tydny bez vody, tak tu nemaj co delat :-D takze ted tu mam samy highlandery :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
M-a-j-a píše:
ivuska.h píše:
careynka píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkem :think: Tak nevím jestli je to dobré :think: a když už bych měla začít, tak je lepší ho uvařit nebo dát syrové?
tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu :-D
Loupat podle mě netřeba (krom starých brambor), stačí odrhnout kartáčkem, vařením slupka změkne.
Ivuš ale třeba slupka z jablka tak moc nezměkne :think:

Já nevím, nikdy jsem prostě neloupala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
ivuska.h píše:
careynka píše:
ivuska.h píše:
careynka píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
tak mi napadlo to jabko, tu si asi mala slupku neda :-)
Vždyť se to pak stejně po uvaření rozmixuje…

ja nemixuju, ale mackam nebo skrabu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.3.11 14:12

No s tim lepkem je to dle nejnovejsiho vyzkumu tak, ze pri kojeni se jeste nejlip rozpoznaji ty priznaky, nez kdyz uz je to pozdeji a dite ji kde co. A pak taky s vekem…
Lepek teda neni zadna vyhra no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
asha píše:
Jablko oloupat. Jde jen o seznamovani s chuti, kvuli vitaminum je slupka lepsi, ale to prijde. Navic, pokud to jsou kupovany jablka, tak ty ja loupu jeste ted.
A na ty banany bacha, fakt kdyz uz, tak kupte ty bio… ja nechci vyvolavat paniku, ale slysela jsem dost otresny veci o pestovani od ocityho svedka…takze ja prisun babanu minimalizovala skoro na nulu a to jsem fakt bananozrout :-?

No možná tu dochází k neporozumnění, syrové vs. vařené jablko. Syrové jen tak do ruky taky loupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
ivuska.h píše:
M-a-j-a píše:
ivuska.h píše:
careynka píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,

tak mate v brne asi mekky slupky :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.3.11 14:13
Ráďa69 píše:
Asho , na farmářský trhy -kam?

V Praze jsou ted na naplavce kazdou sobotu do 16h. Ale ja jdu teda v Plzni, jedem k nasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
31.3.11 14:13
asha píše:
No s tim lepkem je to dle nejnovejsiho vyzkumu tak, ze pri kojeni se jeste nejlip rozpoznaji ty priznaky, nez kdyz uz je to pozdeji a dite ji kde co. A pak taky s vekem…
Lepek teda neni zadna vyhra no…

a konkretne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
31.3.11 14:14
careynka píše:
asha píše:
careynka píše:
asha píše:
Oskárek píše:
asha píše:
Oskárek píše:
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru :nevim:
No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.
no otázka je, jestli v těch státech, kde se to pěstuje pojem bio vůbec něco znamená a kdo nad tím drží kontrolu :nevim:
nevim, já zas nevěřim něčemu, že je bio a pěstuje se to bůhví kde, bůhví jak a bůhví kdo tomu dá nálepku bio:-)
ale třeba se pletu :-)
ale jinak si nedělám iluze, že to tak jak píšeš není…oni ty majitelé banánových plantáží mi připadaj jak mafiani - četla jsem o tom nějakou reportáž…
No proto pisu ASPON BIO…taky bych za to ruku do ohne nedala. A kdyz uz nic, tak mi vadi to cestovani… Posledni leta se snazim ridit tim, ze ovoce je idealni jist jen to, co pochazi z nasi zemepisny sirky. Nedodrzuju na 100%, to zas ne 8-)
a my mame banan uz x let doma a nedal nam ani slupku :-D
No to mi povidej! My ho dostali jako svatebni dar, vyrostla z toho mrcha docela velka, ani ne na vysku, ale zabiralo to desne mista. Pak chcipnul a vyrasil novy…ja ho tak nemela rada. Definitivne chcipnul nez se narodil Ben, skoro po 10ti letech…ta mrcha prezila i nas pobyt v It., mel u sebe jen kybl s vodou a hadrem…no banan samo zadnej :cert:
ja mam kytky vycviceny, jak neprezijou 3 tydny bez vody, tak tu nemaj co delat :-D takze ted tu mam samy highlandery :-D

Jo presne… prezili vsechny, jen teda Fikus cely opadal, ale neco dorostlo, jen uz neni tak hunaty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.3.11 14:14
asha píše:
Oskárek píše:
no to se snažím taky jakž takž dodržovat, nejlépe sezónní…
ale to mi řekni co jíte teď? :-)
já už mám celkem krizi co jíst a dávat prckovi touhle dobou, nic sezonní není, zásoby toho co vydrží docházejí…
U nas jsou jablka a hrusky…z obchodu :nevim: No je to bida. Ale uz zacina mrkev a redkvicky, salaty… V sobotu jdu na farmarsky trhy, tak neco nakoupim. Hlavne cesky cesnek kdyby byl :think:

Ty trhy závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
31.3.11 14:15
careynka píše:
pomeranca píše:
Tak jsem neodolala a objednala nějaké anavy… :oops:
ty jedna!! Proc mi to delas :-D uz mam dalsi tri v kosiku a nekdo mi cmajz z kosicku oranzovy pismenka fleece! Priznejte se!!!!

Náhodou, já si vzala červený na patentky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.3.11 14:16

Holky potřebuju poradit…rozhodla jsem se pro bambusové vícevrstvé od anavy na kalhotkový sklad…budou stačit i na řídkou stoličku?, mám vzít na kluka M nebo L…je mu teprve měsíc a váží 5kg, takže by spíš odpovídalo M, ale přemýšlela jsem že bych mu to víc složila vepředu na čůraní pro chlapečka a tak přemýšlím nad tím L…je tam rozdíl jen pár cm a tak nevim, jo a chci PUL a nevim jaký nejlépe na něj budou sedět. Přemýšlela jsem nad thirsties duowrap a teď nevim jestli velikost 1 nebo 2 (prý jsou prťavé)????Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
31.3.11 14:17
ivuska.h píše:
M-a-j-a píše:
ivuska.h píše:
careynka píše:
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,

Asi je to o zvyku. Třena mi moc nechutná, když je na vařeném jablku slupka. Je taková tuhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure