Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:Mirii píše:Ryby jak kde, narody, co jsou hodne na rybach je davaji a neni problem. Ale to my zrovna moc nejsme. Ja je dala az po tom roce, ono to mas vicemene fuk…
Bruni me se teda na tom ekluje jak nabizeji bio mandarinky,bio pomerance,bio blumy…proste same exoticke veci co tahaj odnekud jeste zeleny apod.....Ale hlavne ze je to bio
Ale jinak ja bych taky vyclenila hlavne mrkev,brambor, petrzel, pak jsem davala i celer…
Maso jsem moc nedavala,nejak male nejelo,za to rybu milovala a miluju do dnes.....a porad jsem na vazkach zda ji davat ci ne- ty nazory jsou ruznorode
Jinak teda nase Denca urco ochutnala vic veci, ona se uz kolem 11 mesicu dlabila kde cim i sama - jako ruzne detske suchary apod.....
Iza je spis na sklenickach,ale obavam se ze se mi ta lenost vymsti a nebude zdaleka papat tak pekne jako Deniska
A jinak presne…bio pomerance. Tak furt lepsi nez nebio, pokud uz je nekdo musi mit. Ja tyhle veci moc nekupuju.
Já pomeranče, mandarinky, jahody v zimě atd. nekupuju vůbec. A pak do mě babička celou zimu hustí, kde jako ty děcka mají brát vitamíny, když jim ani pomeranč nedopřeju
Krom toho má Klárka z citrusů vždycky vyrážku na obličeji.
Ja se tez temto vecem snazim vyhybat…no zrovna v utery jsem koupila jahody- mistni produkt,tak to me uklidnuje
nemohla jsem odolat Deniscinymu nadseni kdyz je uvidela v obchode ![]()
Zajimave je,ze treba mandarinky v obdobi vanoc byvaji uplne nejlepsi z celeho roku
,sladoucke a bez pecek. Mam to vypozorovano jeste z CR,proste nekdy v listopadu se ukazou a konci to lednem a je to i tady stejne jako v CR,vsimla jste si nektera?
Btw hlasoval nekdo pro Alfreda? ![]()
Tak mám dávat třeba 14 dní jenom mrkev s bramborama? To dávám teď, samotnou mrkev prý nedávat moc dlouho kvůli zácpám. A po 14 dnech přidat další? Ona to jí hezky, není problém, nedávám jí toho moc, aby to nebyl najednou takový šok. Teď akorát dojedla, měla tak 3/4 té pidiskleničky, co se do ní originálně vejde 125g.
Vařila jsem teda já, včera, jednu dávku dostala hned, druhou třetinu jsem dala do lednice do skleničky na dnešek a třetí do mrazáku, to chci rozmrazit a skrmit zítra. Mixovala jsem to tyčovým mixérem, neb pasírovat přes cedník je pakárna.
A doktorka říkala, že jí mám dát nějaké dětské sušenky (nevím jaké) nebo kůrku chleba kvůli lepku. Že je dobré, aby se s tím setkala, dokud je kojená, že v případě nějaké reakce na lepek si s tím líp poradí. ![]()
pomeranca píše:
Tak jsem neodolala a objednala nějaké anavy…
ty jedna!! Proc mi to delas
uz mam dalsi tri v kosiku a nekdo mi cmajz z kosicku oranzovy pismenka fleece! Priznejte se!!!!
Ahoj holky,
dočetla jsem jen poslední stránku.
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkem
Tak nevím jestli je to dobré
a když už bych měla začít, tak je lepší ho uvařit nebo dát syrové?
Děkuji za rady ![]()
Bruni soráč, že to se přiživuji na tvém tématu
![]()
Brunifid píše:
Tak mám dávat třeba 14 dní jenom mrkev s bramborama? To dávám teď, samotnou mrkev prý nedávat moc dlouho kvůli zácpám. A po 14 dnech přidat další? Ona to jí hezky, není problém, nedávám jí toho moc, aby to nebyl najednou takový šok. Teď akorát dojedla, měla tak 3/4 té pidiskleničky, co se do ní originálně vejde 125g.
Vařila jsem teda já, včera, jednu dávku dostala hned, druhou třetinu jsem dala do lednice do skleničky na dnešek a třetí do mrazáku, to chci rozmrazit a skrmit zítra. Mixovala jsem to tyčovým mixérem, neb pasírovat přes cedník je pakárna.A doktorka říkala, že jí mám dát nějaké dětské sušenky (nevím jaké) nebo kůrku chleba kvůli lepku. Že je dobré, aby se s tím setkala, dokud je kojená, že v případě nějaké reakce na lepek si s tím líp poradí.
No 14 dni cekat muzes a nemusis, staci par dnu, uvidis, jak se ti to bude zdat, kdyz dlabe dobre, tak ji neco pridej.
Ja s lepkem zacinala v 11ti mesicich. Bavila jsem se o tom s kamoskou, je alergolozka a je to v podstate tak, ze bud je dite alergicky, nebo ma predpoklad byt a pak je lepsi zacit nekdy kolem 7 mesice. Pokud predpoklad nema, je to v podstate jedno, ale lepek neni uplne snadny na travici procesy, v podstate zatezuje, takze jsem to odkadala. Jo a je to proto, ze pozdeji se alergie na lepek hur rozpoznava, pokud dite alergicky je, tak se to projevi tak jak tak.
Na susenky bych se vykaslala, nedavala jsem nic, co obsahovalo sacharozu, dokonce i dort jsem sladila Glukopurem (i kdyz ty piskoty tam meli
). Idealni jsou kukuricny krupky, maji ve zdravy vyzive.
Je to na tobe, jak zacnes, my zacali kouskem chleba ke snidani.
No a B. je uplne mimo, ten zacal tema krupkama, ze
, az tesne pred prvnim rokem vzal na milost zeleninu a to uz teda jeden druh nebyl, vrazila jsem mu ze zoufalstvi sklenicku asi se trema druhama. No pocitala jsem, ze mrkev i brambor zna z predchozich neuspesnych pokusu ![]()
Brunifid píše:
Vařila jsem teda já, včera, jednu dávku dostala hned, druhou třetinu jsem dala do lednice do skleničky na dnešek a třetí do mrazáku, to chci rozmrazit a skrmit zítra. Mixovala jsem to tyčovým mixérem, neb pasírovat přes cedník je pakárna.A doktorka říkala, že jí mám dát nějaké dětské sušenky (nevím jaké) nebo kůrku chleba kvůli lepku. Že je dobré, aby se s tím setkala, dokud je kojená, že v případě nějaké reakce na lepek si s tím líp poradí.
Lepek jsem u Ondry zaváděla hned, u Klárky až od cca 9 měs. To, co ti radí doktorka, odpovídá nejnovějším výsledkům. Jinak do ruky na žužlání jsou dobré kukuřičné křupky (čím delší, tím lepší).
Jinak brambory bych moc nedávala, není to zrovna zázračná potravina. Spíš bych tu mrkev nakombinovala s nějakou bezlepkovou (nebo i lepkovou) obilovinou, rýže je teda trochu zácpová, tak na ni pozor. Vždycky jsem udělala hodně řídké zeleninové pyré a pak dohustila instatní kaší. Jinak krom mrkve je na začátek dobrá kukuřice, cuketa, brokolice (může nadýmat), dýně (hokkaido, butternut), zelený hrášek… Ale přidávat vše postupně s odstupem několika dní, abys mohla zachytit případnou špatnou reakci.
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkemTak nevím jestli je to dobré
Děkuji za rady
Bruni soráč, že to se přiživuji na tvém tématu![]()
Ze zacatku se vsechno vari. Ale sladkym bych nezacla, ta mrkev je proste nejlepsi. Nazoru je fura, ale je hodne deti, co pak nechteji jist nesladky veci, ta mrkev je takova neskodna ze vsech hledisek. Pokud teda zrovna nezpusobi nejakou zacpu, ale to u nas nebylo.
M-a-j-a píše:
Ahoj holky,
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkemTak nevím jestli je to dobré
Děkuji za rady
tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu ![]()
careynka píše:M-a-j-a píše:tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu
Ahoj holky,
Děkuji za rady
Loupat podle mě netřeba (krom starých brambor), stačí odrhnout kartáčkem, vařením slupka změkne.
Ivus, ja jsem dala osobni odber, pockam jeste na nejaky doplneni a pak to odeslu z uctu, neva?
![]()
No za mne jsou idealni prilohou jahly, pohanka a bulgur (tam je teda lepek) a kukurice-polenta.
Ryze taky, nic nam nedelala, ale jsou lepsi veci.
ivuska.h píše:careynka píše:Loupat podle mě netřeba (krom starých brambor), stačí odrhnout kartáčkem, vařením slupka změkne.M-a-j-a píše:tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu
Ahoj holky,
Děkuji za rady
tak mi napadlo to jabko, tu si asi mala slupku neda ![]()
careynka píše:M-a-j-a píše:tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu
Ahoj holky,
Děkuji za rady
No tak s tim bananem je to klasika
Ale treba bude… ![]()
asha píše:careynka píše:No tak s tim bananem je to klasikaM-a-j-a píše:tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu
Ahoj holky,
Děkuji za rady
Ale treba bude…
je jak Judy
s kazdym soustem dela bvvvvvmmmm, bvvvvmmmmm, uaaaaa, bvvvvvvmmmmmmm
keca u toho jak blazen