Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Cary a ty už dáváš příkrmy?
Holky a co kdybych dala teda mrkev a třeba za týden do ní přidala to jablko? ![]()
Jaj tak jsem se těšila na příkrmy a teď bych nejradši dávala mlíko až do roka a potom rovnou chleba
![]()
Bruni prej nesni toho moc
me mala ji uz mesic a porad k obedu neda vic jak 1/2 125 g sklenicky
a asi to tak jeste dlouo bude.
Banan jsem teda jeste nedala,mi prijde jako ze je tezkej…vlastne kecam,mela ho v jedne sklenicce ovocne
ale samotnej jeste ne. Mozna ji ho zkusim narvat do tlapky a bude vecer u vecere zase klid.....
Ja teda nevim ale to me dite kdyz jime,tak je jako blazen…ja ji proste musim neco do tlpaky strcit- nejcasteji jablko.....
Jinak si pamatuju ze u Denisky mela obrovsky uspech mrkev povarena s jablkem- to fakt milovala
ale jen jako mala,ted mi to jako presnidavku nepozre ani omylem,ani nastrouhane spolu,jen kazdy zvlast
A to jeste vcelku…
ivuska.h píše:careynka píše:Loupat podle mě netřeba (krom starých brambor), stačí odrhnout kartáčkem, vařením slupka změkne.M-a-j-a píše:tak vsechno krom bananu (nic jinyho me nenapada) se oloupe a lehce povari. Ja malyho cpu bananem, se budu smat, az mi nebude chtit bastit zeleninu
Ahoj holky,
dočetla jsem jen poslední stránku.
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkemTak nevím jestli je to dobré
a když už bych měla začít, tak je lepší ho uvařit nebo dát syrové?
Děkuji za rady
Bruni soráč, že to se přiživuji na tvém tématu![]()
Ivuš ale třeba slupka z jablka tak moc nezměkne ![]()
M-a-j-a píše:
Cary a ty už dáváš příkrmy?Holky a co kdybych dala teda mrkev a třeba za týden do ní přidala to jablko?
Jaj tak jsem se těšila na příkrmy a teď bych nejradši dávala mlíko až do roka a potom rovnou chleba![]()
nedavam, jen na chut mu dam obcas banan, par lzicek. Musim ho behem dubna castecne na prikrmy naucit, bo se vracim do prace
tak aby mamca nemela furt honku s mlikem
asha píše:M-a-j-a píše:Ze zacatku se vsechno vari. Ale sladkym bych nezacla, ta mrkev je proste nejlepsi. Nazoru je fura, ale je hodne deti, co pak nechteji jist nesladky veci, ta mrkev je takova neskodna ze vsech hledisek. Pokud teda zrovna nezpusobi nejakou zacpu, ale to u nas nebylo.
Ahoj holky,
Když řešíte ty příkrmy. Mi včera doktorka řekla, že mám začít jablkemTak nevím jestli je to dobré
Děkuji za rady
Ona mi řekla, že už 40let začíná jablkem a je to v pohodě.
Jenže je to moje věc čím začnu.
Spíše se bojím ať nezačnu moc brzy, jenže toho mlíka už taky tolik nemám ![]()
careynka píše:M-a-j-a píše:nedavam, jen na chut mu dam obcas banan, par lzicek. Musim ho behem dubna castecne na prikrmy naucit, bo se vracim do prace
Cary a ty už dáváš příkrmy?Holky a co kdybych dala teda mrkev a třeba za týden do ní přidala to jablko?
Jaj tak jsem se těšila na příkrmy a teď bych nejradši dávala mlíko až do roka a potom rovnou chleba![]()
tak aby mamca nemela furt honku s mlikem
Aha, tak to jo.
Jablko oloupat. Jde jen o seznamovani s chuti, kvuli vitaminum je slupka lepsi, ale to prijde. Navic, pokud to jsou kupovany jablka, tak ty ja loupu jeste ted.
A na ty banany bacha, fakt kdyz uz, tak kupte ty bio… ja nechci vyvolavat paniku, ale slysela jsem dost otresny veci o pestovani od ocityho svedka…takze ja prisun babanu minimalizovala skoro na nulu a to jsem fakt bananozrout ![]()
M-a-j-a píše:asha píše:Ona mi řekla, že už 40let začíná jablkem a je to v pohodě.M-a-j-a píše:Ze zacatku se vsechno vari. Ale sladkym bych nezacla, ta mrkev je proste nejlepsi. Nazoru je fura, ale je hodne deti, co pak nechteji jist nesladky veci, ta mrkev je takova neskodna ze vsech hledisek. Pokud teda zrovna nezpusobi nejakou zacpu, ale to u nas nebylo.
Ahoj holky,
Děkuji za rady
Spíše se bojím ať nezačnu moc brzy, jenže toho mlíka už taky tolik nemám
A proc myslis, ze nemas? Ja ten pocit mela taky a kojila jsem do toho roka plne, takze to byl jen pocit. Ted mam pocit, ze nemam uz vubec zadny a presto kojim furt ![]()
začít ovocem je blbý jen z toho důvodu, že si dítě zvykne na sladkou chuť a pak odmítá zeleninu…
malej bych řekla, že ochutnal víc než těch 10 chutí (ani jsem to nikde nečetla), ale žádný vážný problémy s jídlem jsme neměli a nikdo není alergik a tak…po ničem se mi nikdy neosypal. jahody, třešně a podobné sezonní ovoce dostal před rokem, byla zrovna sezona (já to teda korigovala k termínu porodu, takže defakto mu rok skoro už byl)
začínali jsme klasicky mrkev, brambor, cuketa (domácí, z mrazáku), maso jsem přidala relativně brzy - domácí králík, bio hovězí…jako kuřecí nerada dávám ještě teď, ryby po roce…
přílohy hlavně brambor, ale ten jsem hodně kmínovala, prý z něj kmín táhne ty šptaný věci (už nevím jaký - bylo to od nějakýho léčitele v lunární kalendáři:-) a rýže
na bulgur si ale třeba dávám pozor ještě teď, připadá mi že má po něm víc srajdu. ale on celkově nikdy moc nebobkoval…
asha píše:
Jablko oloupat. Jde jen o seznamovani s chuti, kvuli vitaminum je slupka lepsi, ale to prijde. Navic, pokud to jsou kupovany jablka, tak ty ja loupu jeste ted.
A na ty banany bacha, fakt kdyz uz, tak kupte ty bio… ja nechci vyvolavat paniku, ale slysela jsem dost otresny veci o pestovani od ocityho svedka…takze ja prisun babanu minimalizovala skoro na nulu a to jsem fakt bananozrout
ja mu chci kupovat bio, ted dostane trosku, jen tak na chut. Teda chci mu kupovat vsechno bio
tak prave musim pockat, jestli mama sezene v globusu bio mrkev
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru ![]()
asha píše:M-a-j-a píše:A proc myslis, ze nemas? Ja ten pocit mela taky a kojila jsem do toho roka plne, takze to byl jen pocit. Ted mam pocit, ze nemam uz vubec zadny a presto kojim furtasha píše:Ona mi řekla, že už 40let začíná jablkem a je to v pohodě.M-a-j-a píše:Ze zacatku se vsechno vari. Ale sladkym bych nezacla, ta mrkev je proste nejlepsi. Nazoru je fura, ale je hodne deti, co pak nechteji jist nesladky veci, ta mrkev je takova neskodna ze vsech hledisek. Pokud teda zrovna nezpusobi nejakou zacpu, ale to u nas nebylo.
Ahoj holky,
Děkuji za rady
Spíše se bojím ať nezačnu moc brzy, jenže toho mlíka už taky tolik nemám
Ash já jsem ráda, že vůbec kojím. Je to jeden velký stres.
Nohlavně to poznám podle toho, že malá se brzy prsa pustí a ječí, takže kojím z obou prsou a tak co 2-3hod. teda kromě dopoledne, protože to se mi prsa v noci nalijí a to vydrží i 4 hod bez jídla, ale od 12hod fakt skoro co dvě hod.
careynka píše:asha píše:ja mu chci kupovat bio, ted dostane trosku, jen tak na chut. Teda chci mu kupovat vsechno bio
A na ty banany bacha, fakt kdyz uz, tak kupte ty bio… ja nechci vyvolavat paniku, ale slysela jsem dost otresny veci o pestovani od ocityho svedka…takze ja prisun babanu minimalizovala skoro na nulu a to jsem fakt bananozrouttak prave musim pockat, jestli mama sezene v globusu bio mrkev
bio mrkev maj určitě v intersparu, teď jsem ji tam viděla, i jablka, banány, mají tam svůj bio koutek
A ja testuju ty vlnaky…jsou teda docela kousavy, i kdyz lanolin trochu pomohl. Ale nevypada to, ze by mu to vadilo, dokonce si je vyzadal ![]()
A to foceni je udesny, on se nezastavi na vterinu ![]()
Oskárek píše:
no já třeba zas četla, že u banánu (i jiné ovozeleniny se silnou šlupkou) moc bio nemá smysl, právě kvůli té tlusté šlupce, že se k samotnému ovoci těch sajrajtů moc nedostane…
banán jsme dávali brzy, hned jak jsme začli s ovocem…dokonce mi ho doktorka doporučovala, že ho dělaj v nemocnici dětem (pod 6 měsíců) proti průjmům. to jsem si teda neriskla, ale nedávno tu byla diskuze, že ho podávaj i nedonošeným dětem na optimalizaci stolice v nějakém perinatologickém centru
No asi se nebyli podivat na plantazi… Banany nejsou skodlivy jen tim, ze se postrika slupka. A dobre, ja to napisu… kamarad hodne cestuje po latinsky Americe a zajel na par plantazi. Dovedel se, ze CELA plantaz je jedina rostlina, narizkovana, a tak je to desne choulostivy. Porad to prolivaji tunama pesticidu, aby jim to nepochcipalo. Normalka no… Pak se to nezraly otrha a snad jeste necim nastrika, aby to prezilo transport. Takze ja bych to kojencum fakt nedavala, buhvi, co to muze za x let zpusobit.