Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74
23.1.05 15:30

Ahoj, taky se přikláním k jednorázovkám. Lepší je dát jednorázovku a v ušetřeném čase, který bych proprala a prožehlila se dítěti věnovat. Tím mu prospějete mnohem víc než když se budete potit u plen. Lucka + Lucinka 9,5m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
23.1.05 18:57

Ahoj a hlavně nezapomínejte na spotřebu vody,elektřiny,prášku a také velké spousty času jsem tedy pro jednorázovky vždyt už žijem v jiné době a né v době našich babiček :P přeje co nejméně použitých plínek ,zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.05 22:56

Tak vam strasne dekuju, bavlnene pleny rozhodne pouzivat budem, pokud to jen trosku pude. Od banbinomio koupim ty kalhotky, a pak jeste separacni vlozky, a vlhky ubrousky-protoze jsou prirodni a netestovany na zviratech. Jestli od nich koupim i ty pleny jeste nevim(ptecejen sou 3× drazsi nez ty normalni).
tak jeste jednou diky
Carolin 27+4

• Citovat
  • Upravit
456
12.2.05 23:22

Ahojky Carolin, urcite budes rada za jednorazove. Ja jsem take chtela pouzivat bavlnene, ale kydz jsem po narozeni male vydela co vsechno musim udelat a stihnout, tak jsem za jednorazovky byla moooooooc vdecna… :D
Popravde ani kdyz je mam tak nevim co delat driv!!!! :roll:
Asi cekas prvni detatko, ze? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.05 14:17

Ahoj,

souhlasím s maminkami, které používají jednorázové pleny. A co se týče „širokého balení“ a dobrého pocitu, že již při první kontrole byly kyčle vpořádku, k tomu bych dodala následující - náš kluk je od narození na jednorázových plenách, o látkovou plenu nikdy ani nezavadil, o širokém balení nemluvě, a přesto měl od samého počátku kyčle vpořádku. Takže jenom tím širokým balením to asi přece jen nebude.

Evča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.2.05 14:26

Právě, mě pediatr říkal, že je jednorázová plena lepší než látková, protože lépe drží tvar a se špatnými kyčli se mimi už narodí a kdyby něco, tak se dělá hned v počátku kontrola ultrazvukem a nějaké odchylky se zachytí včas.
Nedovedu si představit ještě prát pleny. Takhle toho má člověk plný brejle. :roll:
Všechny maminky co znám tak radši kupují jednorázovky, protože je fakt člověk rád když si s mimi alespoň trochu pospímísto praní . Je to opravdu zbytečné. Teď beru latkové pleny jako luxus, který stojí peníze, čas a námahu. :(

• Citovat
  • Upravit
13
13.2.05 16:49

Mimčo zatím nemám, takže nemůžu posoudit, ale moc mě zaujala reklama v Mamince na bavlněné plíny Popolini, které vypadají jako jednorázovky, ale jsou pratelné. Pídila jsem po stránkách a našla jsem. Adresa je www.plinky.cz - je do de facto internetový obchod, kde se dají objednat. Bambino mio o kterých píšete neznám, ale možná je to něco podobné. Až se nám mimčo narodí, určitě Popoliny zkusím.
Janinkaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.05 14:38

Já jsem taky hledala alternativu k jednorázovkám (i když vím, že občas se jim nevyhnu). Napřed jsem našla Popolini a už jsem byla celkem rozhodnutí, později Bambino mio (v porovnání s Popolini to vyjde na polovinu). Nemá náhodou někdo zkušenosti s obojími? Zda vydrží i pro druhé dítě, délka schnutí,…
Díky :roll:

• Citovat
  • Upravit
2304
17.2.05 15:06

ZPÁTKY DO PLENEK

Mám typ pro ty z vás, které se nechtějí „obtěžovat“ praním http://ekoplenky.navi.cz - budu si je objednávat na léto až kluk pojede na tábor. Sama jsem prala u kluka dlouho, u holky určitě do půl roku. Jak se začala víc hýbat a byla z klasických látkovek pročůraná až na ponožky, přešla jsem na jednorázovky. Kdyby byly k dostání pořádné kalhotky, asi bych to neudělala.
Děkuji Ed, že dala deníček o plenkách, protože jsem neměla tušení, že existují pratelné plenky co vypadají jako jednorázovky.
A ty mraky jednorázovek :-(. Jeďte se podívat na skládku, my ji máme nedaleko. Prostě se to zahrabe a hotovo.
Já jdu zpátky do plenek, líbí se mi nejvíc Bambinomio. Pro staršího kluka mám objednané z Anglie, tam mají prací „pemprsky“ až do 8 let. Což je bomba pro mě mámu kluka s nevyzrálým mozkem. A ty ekoplenky časem budou i pro starší děti a dospělé. Paní mi odpověděla, že najdou výrobce.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.2.05 16:50

já se také připojuji, látkové pleny absolutně neuznávám a nevidím v nich žádnou výhodu.S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.2.05 21:05

Plenky

Ahoj holky, hodně mě zaujal nejdříve jeden z deníčků o látkových plenkách a teď tahle diskuse. Prošla jsem odkazy na Bambinomio i plinky.cz, myslim, že to je skutečně zajímavá alternativa k jednorázovkám. Dokonce během pátku a soboty mají plinky.cz předváděcí akci v nemocnici u Apolináře, takže jestli se někdo máte zájem, zajděte se podívat. Sama o koupi látkových plenek uvažuji, ale zatím mě drží zpátky ta cena, vím, že za jednorázovky dám taky dost, ale je to po menších částkách, takže ještě nejsem úplně rozhodnutá :) .

Rozhodně se nebojím, že bych svoji deseti týdenní holčičku ošidila o čas strávený se mnou, když dám plínky do pračky a perou se a já je pak během pěti minut pověsím :D. A reakce, které komentují zdlouhavost žehlení asi nemá cenu řešit, protože se tyto plenky NEŽEHLÍ :wink: .

Carolin, přeju hodně štěstí a nenech se odradit, podle reakcí, které jsme přečetla bych měla pocit, že MD je něco jako peklo :lol: , když se nestihnou plenky ani pověsit.

Zdar látkovým plenkám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
17.2.05 21:54

Ahojte Bambulky!
sara55: MD nie je peklo, je to úžasné obdobie. plné odpočinku, telenoviel, snov o nejakej činnosti.
Zo všetkého najradšej mám vstávanie, veď je tak krásne práve vychádzajúce slnko a keď aj nie je slnko, ja rána proste milujem, kedykoĺvek!
A nielen rána, ja proste milujem ten pocit, že vstávam, tvárim sa pri tom vždy len a len veselo, to zá:,–(ne.A hlavne. najviac milujem toto obdobie, ke´d môžem svoje dieťa čo najviac naobliekať a potom znovu povyzliekať. ke´d sa chystáme von a práve sa pokadí, vtedy fakt nenávidím vynálezcov jednorázoviek, takí darmojedi, niežeby mi dovolili tú plienku ešte aj pláchať, ale oni to vymysleli za mňa.
A ja sa tak každé ráno vytešujem, že mám čo robiť.
A pritom , ako vidím riešenie na moju nečinnosť existuje, možno to budú práve látkové plienky!
Avšak stále mi tu nikto neodpovedal, kde tie plienky držíte namočené? V lavóre, alebo vo vedre? Možno by mi ten beh cez prekážky doma pri rannom rozhýbaní sa o štvrtej ráno prospel! ktovie, ale stále som sa tiež nedozvedela, či tie deti prebaľujete každú polhodinu, lebo ja fakt neviem, či by som ju nechala dlhšie mokrú, lebo každú polhodinu moje dieťa ciká, ako to robíte, rada sa priučím, ale zatiaľ nikto okrem ceny, čo uznávam, ekológie, s tým tiež súhlasím, ale neviem, či sledujete stupeň znečistenia vzduchu splodinami z tepelných elektrární, alebo periete v rukách :roll: :roll: nevysvetlil v čom je tá výhoda.Pokiaľ viem tak separačné vložky sa tiež ppoužívajú pri látkových plienkach…
No, ale , že je MD peklo si nemyslím naozaj, je to práveže veľká zaberačka na psyche a to hlavne! Človek je stále v strehu, pretože sa bojí o najväčšiu lásku svojho života, svoje dieťa, nevidím preto dôvod si vyrábať ešte ďalšie starosti.
Aj vložky používam jednorázové, aj kaše používam instantné, možno preto, že sa mi nechce, som skrátka lenivec, takže asi v tom je problém, som lenivá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
17.2.05 22:11

Oxano, super komentář. 100% s tebou souhlasím. Určitě nejsi líná, jen využíváš věci, které vedou k ulehčení péče o dítě, která není vždy jednoduchá. Ten kdo se tu ohání ekologií, tak by měl prát v mýdlových vločkách na valše to je pravá ekologie, ale já budu radši neekolog s papírovýma plenama. Čau Lucka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
17.2.05 22:32

Hm, ale doufám jste si všimli, že byl dotaz na bavlněné plenkové kalhotky a ne jednorázovky. Máte s nima zkušenosti? Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
17.2.05 22:37

Vieš, Lucka, ja nechcem nikomu brať presvedčenie §
ono sa to všetko dá zvládať v pohode, ak nie je žiaden problém.MD je totiž o tisíc malých veciach, ktoré samé o sebe nie sú problém, len ich je spústa a asi to je najviac unavujúce.
Jasné, že nie je problém hodiť plienky do práčky a nechať prať, ale to nie je len jedna práčka s plienkami, to nie je len jedna činnosť.
My sme v druhom mesiaci mali problém s hnačkami, bol to dosť des a vtedy som bola za jednorázovky skutočne vďačná.
Potom prišli príkrmy a reakcie na jedlo…
Teraz je tých vecí, čo musím urobiť a to sú len najnutnejšie naozaj toľko, že šporím časom aj pre seba, myslím, že dieťa ma bude potrebovať celý život, nielen teraz počas MD.
To je od rána spústa zdanlivo nenáročných, pravidelne sa opakujúcich drobných úkonov, ktoré svojim sledom po desiatich mesiacoch viac unavujú ako tešia a moje dieťa už nikdy nebude také krásne ako teraz.
Som aj proti týraniu zvierat a neubytujem si v byte celý útulok, som aj proti zámernému znečisťovaniu, ale jazdím autom.
Chápem tých, čo zmýšĺajú v prospech prírody, ale popravde sú to väčšinou chlapi, ktorí MD nezažili, podľa nich je to tiež činnosť, ktorá je len nedostatočne menežovaná, za to by som vedela povedať fakt pár hrejivých slov…Nič nie je problém, pokiaľ nie je problém, však!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure