Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tady je popis jak ze 4covek ušít plínky styl Popoliny http://www.diapersewing.com/…o_fitted.htm
Na obrázku je styl Bambinomio plínka. Už jsem nad svýma 4covkama přemýšlela jak to udělat. Vezmu jednu složenou na pruh (4 vrstvy), je dobré přidat ještě aspoň 2 další vrstvy a všiju do dvou 4covek doprostřed. Z tohoto polotovaru ušiju plínku dle návodu. Ze 4covek bude velká pro mého Pepču.
Stefinka
ahoj holky,
zase mam dilema. nevim, jestli si nemam radsi koupit plenky popoliny misto bambinomio. mozna spis jo, ale na jejich strankach sem se docetla, ze maj zivotnost asi 200 vyprani-a to by bylo tak na jedno dite:((( a to uz mi zase prijde hodne drahy. nevite jak je to se zivotnosti obyc. plen a plen bambinomio? a jakej maj ty bambinomio pleny vlastne tvar? na tech jejich strankach to skoro neni videt. Ale prislo mi, ze sou tvarovany podobne jako damsky vlozky, akorat o dost vetsi…mate je nekdo doma?Carolin
ahoj holky,
zase mam dilema. nevim, jestli si nemam radsi koupit plenky popoliny misto bambinomio. mozna spis jo, ale na jejich strankach sem se docetla, ze maj zivotnost asi 200 vyprani-a to by bylo tak na jedno dite:((( a to uz mi zase prijde hodne drahy. nevite jak je to se zivotnosti obyc. plen a plen bambinomio? a jakej maj ty bambinomio pleny vlastne tvar? na tech jejich strankach to skoro neni videt. Ale prislo mi, ze sou tvarovany podobne jako damsky vlozky, akorat o dost vetsi…mate je nekdo doma?Carolin
Carolin,
ta zásoba plenek, kupuje se jich tuším 18-20 ks, se ti opere akorát za ty 2,5 roku. Když budeš mít do nich tu vložku a separačku a budeš je prát jak napsáno, vydrží možná i déle. Akorát snad budou už trochu žmolkovatý, ale na funkci by to nemělo mít vliv. Jak to bude použitelné u dalšího dítěte nevím.
Bambinomio mají myslím delší životnost, i proto, že kupuješ 3 velikosti plenek. Rozhodně vydrží dvě děti. Je to skoro jako malá 4covka, do plenky se skládá, jako velká vložka to nevypadá.
Koukni http://www.diapersewing.com/…o_fitted.htm tady je ta plenka bambinomio vidět.
Stefinka
PRODÁM Z POZůSTALOSTI DVA KOTOUČE ZNAČNĚ JEMNÉHO FLEECOVÉHO PRACÍHO TOALETNÍHO „PAPÍRU“
ZN: SCHNE RYCHLE
E-kolog
PRODÁM Z POZůSTALOSTI TÉMĚŘ NEPOŽÍVANOU SADU PRACÍCH MENSTRUAČNÍCH VLOŽEK A DVA KOTOUČE ZNAČNĚ JEMNÉHO FLEECOVÉHO PRACÍHO TOALETNÍHO „PAPÍRU“
ZN: VŠE SCHNE RYCHLE
E-kolog
Diky Stefi, mam v rom desnej maglajs. a to skladani (bambinomio) vypada jak? je to tezky? a staci ta plena opravdu jen jedna? taky nekdo psal, ze jsou z kvalitnejsi bavlny, nez ty cesky ctvercovky..nevim jestli je vubec nejakej funkcni rozdil mezi tema obycejnejma a tema vrstvenejma…
C.
Fuj, vy prasata, jak můžete kupovat dětem použité pleny?! Která z vás by si koupila použité vložky nebo toaleťák všechny, že jo? Z klystýru jste podělané strachy a tohle můžete?! Být váma, tak tak se studem oprudím!
E-kolog
Ahoj Carolin ,
pošli mi svůj mailík, pošlu ti obrázky z toho letáku jak se bambinomio skládají.
Ta co mám doma je z bílé bavlny, uprostřed pruh z více vrstev, postranní pruhy z polovičního počtu vrstev. Potom se to různě skládá. Ještě jsem to nezkusila, dávám zatím dvě české 4covky. Jedna ta tlustá by stačila, je to jako dvě 4covky.
Stefinka
Anonymní píše:
Fuj, vy prasata, jak můžete kupovat dětem použité pleny?! Která z vás by si koupila použité vložky nebo toaleťák všechny, že jo? Z klystýru jste podělané strachy a tohle můžete?! Být váma, tak tak se studem oprudím!
E-kolog
Je zajímavé, že když je někdo sprostý, tak dokáže být sprostý vždy pouze anonymně! Víš E-kologu, každý má právo udělat si vlastní názor a ten názor říct, ale jde to udělat i slušně. Ale tebe nejspíš slušnosti doma neučili!
Kačkač
Ahoj holky,
jenom jsem chtěla poskytnout nové informace o Popoliny plenách, které jsem zjistila. Oni mají v nabídce dva druhy svrchních kalhotek - popowrape a woolwrape (doufám, že se to takto píše). V těch kalhotkách je dost podstatný rozdíl v ceně - popowrape něco přes 200Kč za kus a woolwrape před 400 za kus. Ty popowrape jsou z polyesteru, časem prý jsou trošku cítit močí a vydrží tak půl roku užívání. Ty woolwrape jsou vlněné napuštěné nějakým voskem, a jsou prý téměř nezničitelné, můžou je po sobě děti dědit, ty první by to nevydržely. Jinak je použití stejné.
Není to moje zkušenost, ale informace od paní, co je prodává, tak to tak berte.
Zatím ahoj
Kačkač
Mám otázečku. Nevíte někdo o nějakých kvalitních obyč bavlněných plenkách (inetový obchod)? Chystám se koupit kalhotky Bambino Mio, ale ty jejich plenky jsou pro mě moc drahé. Doma mám 20 ks těch nejobyčejnějších českých, ale přijdou mi dost nekvalitní, tenké a hrubé.
Moc díky.
Karolinka
Ahoj karolino, ja sem to chtela udelat taky tak, ale co jsem zjistila,tak u nas prodavaji latkove pleny asi dva vyrobci a oboji je to na stejno. sice levne, ale nekvalitni. Nakonec sem koupila ty bambinomio a utesuju se aspon tim, ze ty plenky sou savejsi, hebci a vydrzej mi na vic deti. a kdyz si vezmu, ze bych ty obycejny musela davat alespon dve, tak uz to zase takovy rozdil neni. Koupila sem si to nejvetsi baleni(od narozeni po nocnik), a tam jedna ta plena vyjde asi na 45kč.Nejvetsi palka jsou stejne ty kalhotky..
papa Carolin
Ahoj karolino, ja sem to chtela udelat taky tak, ale co jsem zjistila,tak u nas prodavaji latkove pleny asi dva vyrobci a oboji je to na stejno. sice levne, ale nekvalitni. Nakonec sem koupila ty bambinomio a utesuju se aspon tim, ze ty plenky sou savejsi, hebci a vydrzej mi na vic deti. a kdyz si vezmu, ze bych ty obycejny musela davat alespon dve, tak uz to zase takovy rozdil neni. Koupila sem si to nejvetsi baleni(od narozeni po nocnik), a tam jedna ta plena vyjde asi na 45kč.Nejvetsi palka jsou stejne ty kalhotky..
papa Carolin
Ahoj Karolino,
musím potvrdit slova Carolin, když nemáš ještě nic, opravdu je nejlepší koupit nové vybavení a samozřejmě to nejlepší co se dá sehnat. Na ničem nešetříme, tak proč na plenkách. Když cenu té bambinomio plenky vydělíš dvěma, dojdeš stejně na cenu klasických látkovek.
Leda bys koupila flanel nebo froté a ušila si je sama.
Těch 20 látkovek taky užiješ. Není nad to používat je jako bryndáky jen co přijdou příkrmy nebo děcko bude jíst samo. S sebou vozím vždycky dvě - jednu jako bryndák, druhou jako podložku při přebalování. Teď už hlavně ten bryndák.
Zrovínka vymýšlím co s těma svýma 4covkama, koupím nejspíš flanel navrch a uvnitř bude matroš ze 4covek.
Moc hezký den přeje Stefinka