Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Obchodní podmínky Bambinomio jsem akceptovala, protože jsem o to zboží stála. Nechtěla jsem nakoupit více zboží, protože jsem ho více nepotřebovala a nevěděla jsem, jestli to bude sedět.
Na Popolini píší, že se platí jenom poštovné, o nějakém limitu se nepíše, leda že od nějaké výše není ani to poštovné.
Markéto to už se tu mnohokrát probíralo … pročti celou diskuzi a najdeš odpovědi na svoje otázky. Povídáme si o plenkách a našich zkušenostech s nimi. Ovšem koukni se JAKÉ plenky se vlastně dělají a kolik je s nima práce - sundám, opláchnu, strčím do pračky, usuším, přebalím - a tak pořád dokolečka. Ale to bys musela v téhle diskuzi o pár stránek dozadu. Díky za příspěvek, respektujeme tvůj názor.
Stefinka
Siamino,
když dáš do BM kalhotky BM plenku + 2 vložky od Popo, dá se ti to dobře zapnout, nevadí to dítku? Mě se zdají kalhotky moc narvaný, nevím, zda nemám na noc koupit větší číslo.
Mich.
Michi,
zatím jsme na noc používali stejnou velikost Bambino kalhotek jako přes den, a i se 2 vložkami to bylo v pohodě. Jak ale brouček roste, chystám se koupit kalhotky větší, protože by z těch současných mohl mít za chvíli bokovky
.
Tak jsem dneska náhodou narazila na tuto diskuzi, chystám se jí celou projít nazpátek. Než to ale prolouskám, tak bych Vás ráda upozornila na nové www stránky, co jsem objevila, a sice na www.latkovepleny.cz. Ty stránky obsahují hodně užitečných informaci, třeba i jak si ušít plenku sama doma, ale kromě jiného si tam můžete objednat jak popoliny, tak bambinomio, takže ušetříte na poštovném! Balné si paní neúčtuje a poštovné, pokud zaplatíte předem převodem, je jen 49 Kč!!!, na dobírku za 79 Kč. Já si od pani brala už 2× popolinky z biobavlny a jsem moc spokojená - jak s plínkama, tak s rychlým dodáním a hlavně přijatelným poštovným.
Prvně než popoliny jsem si koupila bambinomio. Volala jsem do Brna, kde je jejich nejbližší prodejce. Pleny i kalhotky jsem tak měla bez poštovného, ale hlavně to jejich balné 20 Kč za kus mě totálně odradilo!!!
Pak jsem je vyzkoušela, ale bobísek pořád tak 5× denně kajdí a co káďo, to zmazaný kalhotky (ať jsem plínu skládala jak chtěla, nic nepomohlo), takže jsem se rozhodla, že zkusím popoliny. Pohodlněji se mi balí, prokajdil to na kalhotky jen 1×, ale má v nich větší zadek
a vyjdou bohužel dráž. Ale zase mi takhle stačí jen dvoje kalhotky popowrap, zatímco těch bambino mio bych musela mít alespoň 5-6 ks, což by taky nebylo nejlevnější.
Jdu číst zpětně ![]()
popolini prodava taky www.mamina.cz. maji zatim asi nejnizsi postovne co jsem videla a zadne omezene mnozstvi nebo tak
Oba systémy - Bambinomio a Popolini prodává i www.latkovepleny.cz dofám jsem dala správný link. Platí se jen poštovné.
Já čekám zásilku od Popoliny, jsem moc zvědavá na kalhotky a plínky TwoSize, mělo by to být ještě na větší dítě. No hlavně si je konečně omakám a vyzkouším. Pepča mi s přehledem přečůrává jednorázovky. Mám od nich objednanou i pratelnou podložku do postele, mají je od nejmenší po dospělé. Igelit po prostěradlem šustí, shrnuje se a prostěradlo po něm klouže, je to studené … nic moc. Rozhoupala jsem se, a objednám si ještě rozložitelné separačky, když jsou jen počůrané, dají se 3-4 vyprat a znovu použít. Jsou dva druhy, jeden rychlosací tak ty. A vložky do plínek.
Stefinka
Prezentace moderních látkových plenek
středa 18 .5. 2005 od 17:00 - Praha
Haštalská 17, Praha 1 (nedaleko Náměstí Republiky), sídlo sdružení pro ekologickou výchovu Tereza
Budete si moci prohlédnout moderní plenkové systémy Popolini a Bambino mio a ekologické jednorázové plenky Moltex. A zeptat se na všechno, co vás k používání látkových plenek zajímá.
Bližší informace: Ivana Hlobilová, 732818486, info@latkovepleny.cz
Povídání o látkových plenkách
26.5.2005, 10:00 - České Budějovice
MC Pansofie, náměstí Přemysla Otakara II.,
a
13.6.2005, 10:00 - České Budějovice
MC Máj, Barcala 2, (naproti multikinu Cinestar)
Proč dnes ještě používat látkové plenky, co je nového ve světě látkových plen, jak o ně pečovat, skládat či si je ušít apod. Budete mít možnost prohlédnout si plenky Popolini a kompostovatelné jednorázové plenky Moltex. Bližší informace: Adéla Chadimová - 607969045
Ty separačky stačí přemáchnout pod tekoucí vodou a usušit. Jsou bezvadné.
Ahoj holky,
mám 3,5 měsíční holčičku a taky se přidávám k vám do klubu
)
Jsem ráda že tahle diskuze je, je to fajn se dozvědět nějaké info o bavlněných plenách.
Objednala jsem si včera Popoliny Organic tak se desne teším jak je vyzkouším. Zatím budu mít 11ks (8ks plus testovaci
a) a k tomu budu používat klasický látkovky tak uvidím jak si s tím vystačím. Případně dokoupím.
Jen pro zajímavost bych chtěla videt jak vypadají ty Bambino Mio pleny na jejich stránkách jsem neviděla že by je měli vyobrazené rozložené.
Jdu vás pročíst od začátku jsem zvědavá.
Ještě k tomu abych popsala proč se jedna vysokoškolačka a docela moderní človek rozhodne pro bavlněné pleny: tak můj důvod je ten že mám pocit že jednorázovky jsou po počúraní teplejší (udržují vyšší teplotu) takové sparno, už jsou i studie že to může u chlapečků přehřívat varlata. NO PROSTE mam pocit že je to podstatně zdravější balit deti do bavlnky
) -věděli jste že vnitřek jednorazovek obsahuje chem. gel aby to zvyšovalo savost a udržovalo to tekutinu uvnitř?
Další důvod je že je z toho mín odpadu a nemusím trávit tím že sleduji akce na jednorázovky.
Víte že už existují i pratelné vložky - nabízí je Popoliny (to abych popíchla našeho přispívatele dobrovolníka E-kolog -a) a věřím že po nich bude velká poptávka.
Tak bavlně zdar!
ahojda Luba
Ahoj Lubo , to jsem ráda, že to tu nezapadá v prach
.
Vymyslet něco nového na téma plínek je těžké. Počkej, zalovím v lincích a dám ti ukázku Bambinomio plenek. Ty vložky mám objednané a děsně se na ně těším. Zuřivé zastánkyně jednorázových vložek se na nás občas vrhají tady a naposledy v ekologické domácnosti. Já už vyzkoušela domácí variantu a řeknu ti, jestli moje poslední dítě chudáček se v jednorázovce cítilo tak blbě jako já, v porovnání s bavlnkou … Měla bych si zvyknout, ale překvapí mě, že něco tak banálního dokáže někoho přivést k zuřivosti. Jenom proto že řeknu, že je používám. Tak ta podobná bambinomio je třeba tady
http://deonasdiapering.com/…sDefault.asp?…
ten obrázek není asi úplně jasný. Uprostřed je pruh z několika vrstev, ty okraje z méně vrstev se potom překládají na to nebo ještě všelijak se to skládá. Schne to podstatně dřívě než Popoliny, ale já mám možnosti k celoročnímu sušení venku i doma.
Stefinka
Teď jsem četla na rodině, že plenky popolini a větší velikost bambinomio schnou srovnatelně a popolini asi na schnutí vycházejí líp. Tedy ty z froté. Stefinka
Prosím nemáte někdo zkušenost s trénovacími kalhotkami popolini a bambinomio? Já vím, že sací schopnost není jako u plen, jde mi hlavně o to, jak jsou příjemné na nošení, jestli někde neškrtí apod. Z obrázku v internetovém obchodě se to nedá poznat a v našich místních obchodech se v tom vyznají jako koza v petrželi, pokud vůbec něco mají na krámě … ![]()
Ptala jsem se na ně na Bambinomiu, jestli by nešly použít na noc pro počůrávajícího se chlapečka a odpověděli mi, že na to moc určené nejsou… ![]()
Pimpo jo tak to jsem se ptala taky, je to spíš na nějaké to malé počůrání, když to děcko nestihne. Chvíli jsem o nich uvažovala pro holku 3 roky, ale nakonec jsem nekoupila, protože mrška by do nich najisto čůrala. A rychle se naučila i na záchod přes počáteční odpor.
Goody zavolej Ivaně Hlobilové nebo jí písni mail a zeptej se na tréninkové kalhotky. Je moc fajn a velice ochotná, i oba systémy prodává. Kontakty jsou kousek výš jak jsem kopírovala info o předváděčkách.
Stefinka