Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
23.4.05 11:52

O těch kompostovatelných plenách taky už vím, ale jsou pro nás moc drahé.

Mám jeden zlepšovák, nevím ale, jestli o tom tady už někdo nepsal, všechno jsem nečetla.

Týká se to předpírání plen, lépe řečeno namáčení v kýblu, než putujou do pračky:

Dala jsem do kýblu s vodou trochu bělidla Ecover a kapku Tea Tree olejíčku a během toho namáčení (asi 3 dny) jsem to celé několikrát prošťouchla takovým tím zvonem na čištění odpadu . Ten se totiž může použít na ruční praní - tím tlakem se prádlo docela propere. To bělidlo Ecover je asi něco jako soda, takže možná by stačila obyčejná soda, moc tomu nerozumím. V každém případě by mělo být ekologické a ty pleny jsou parádně bílý, jako snad nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.4.05 11:59

Pimpo díky za tu stránku. No jo, skleroza. Už jsem zapomněla kdo tak dobře poradil.
To by bylo strašně jednoduchý ušít. Já taky neumím a do toho si troufnu. Jo ta plínka totiž v kalhotkách cestuje dozadu a kluci čůrají nahoru, tak chápu, že pročůral mimo a vyteklo to ven. Dej dvě plínky a snad to bude dobré. Nebo bys mohla přišít tkaničky a na bocích tu plínku zavázat. To by bylo ještě jednodušší. Na noc jich potřebuješ jen pár, tak se s tím nějak poper, nemusí to nijak krásně vypadat.
Tak velké dítě by se asi do popolinky nevešlo.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.4.05 12:56

Stefinko dík za podporu, zkusím to nějak vykoumat. Jen by mě zajímalo, proč se začal zase tak pravidelně počůrávat. Už byl bez plen a úplně se to otočilo. Kdo s tím má nějaké zkušenosti?
Je jasný, že jednorázovka by byla úplně nejjednodušší, ale krom jiného se mi zdá, že se v ní v noci pěkně paří, tak aby jednou neměl problémy s pipínem......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.4.05 13:33

Pimpo holka se mi na pár týdnů také vrátila k počůrávání přes den, teď je to už v pohodě, ale jsou dny, kdy to zase nezvládá a převlíkám furt pryč.
Chodí malý do školky nebo je jen doma? Já ji dávám na těch 5 dnů v měsíci a tam nikdy nemá nehody a naučila se chodit na záchůdek. Doma jsem to trénovali, ale děti ji táhnou.
Noční plínky ještě nemáme odbourané, i když to jednu chvíli vypadalo dobře. Neřeším to nika. Odměňuju za suchou plínku.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.4.05 14:39

Stefi nechodí do školky, jsme doma. Bez plen je necelý rok, dlouhou dobu mu to ale utíkalo do kaťat, často měl mokrý tepláky, v poslední době se to ale zlepšilo. Teď už mívá trochu mokrý jenom slipíky. Chodí na záchod naprosto sám, nic mu připomínat nemusím.
Takže přes den se to neustále lepší, v noci se to ale horší. Už mě napadlo, jestli náhodou nevyužívá toho, že má plínu a tak to do ní pohodlně pustí. Je to asi nesmysl, ale zkoušet ho dát spát bez se mi nechce, stačí když to počůrá omylem. Igelit pod prostěradlo nepoužívám, zdá se mi to nepříjemný, a protože spí s náma, tak nemusím vysvětlovat, jakej je to opruz, ležet v mokru ....... :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.4.05 14:52

Jo to chápu :-). Taky přemýšlím nad tím, jestli bych to u obou neměla risknout, ale nedávno Pepča usnul přes den a počůral mi gauč. Takže tam to asi nepůjde dokud se jeho mozek nedá do normálu. Holka toho určitě zneužívá přes den. Zrovna jsem jí dala na dopoledne plínu a poslala na písek. Bezvadný. Akorát že se po obědě do plínky vykadila, i když jsem jí posílala na záchod. A to jsem zrovna jak na potvoru nedala separačku a v plíně nebylo ani ukápnuto. Tak to vidím, že když je teplo, bude chodit si hrát ven bez plíny a na noc … že bych to zkoušela bez plínky? Zas to převlíkání … no zkusím to jen co bude tepleji a nebudeme muset v noci topit. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
23.4.05 16:07

Taky to chci zkusit hned jak se oteplí - bez plíny. Ale trochu mám u holčičky obavu, když by si třeba hrála na písku nebo prostě venku, aby se jí tam něco nedostalo… U kluka mi to přece jenom přišlo míň rizikový. Když jí dám kalhotky, bude to brát jako plínu asi.....
Uvidím, jak to bude probíhat. Před pár dny, jak bylo takový teplo, jsem ji nechala chvíli bez plíny a hned mi pokadila koberec. Sedla si na bobek a uteklo jí to. Nočník zná od té doby, co sedí, občas jsem ji na něj dávala a bylo to v pohodě, nebojí se ho, spíš naopak. Ale upřímně řečeno, trochu pochybuju, že by na to už měla.
S těma plínama na noc, bylo to loni v létě, kdy jsme kluka začali učit bez a jednoho večera jsem zjistila, že manža mu na spaní plínu nedal, já bych se asi neodvážila. No a šlo to. Ovšem než se začal zase.....
Počůraný kanape taky znám moc dobře, ještě že jde vyprat potah, jinak by to tu asi pěkně smrdělo :D
Kdyby měl kluk svojí postel, asi bych mu dala igelit pod prostěradlo a převlíkla až ráno, ale takhle - stejně když leží někdy mezi náma, tak se trefí mezi matrace, to bychom museli mít jednu v celku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.4.05 18:39

Auuuu, hledám kdo mi pošle další plínky pro kluka a připadám si jak mrně před hračkárnou. Prolízám weby prodávající plínky a veškeré náležitosti.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.4.05 21:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
24.4.05 15:28

Ahoj,
zkusila jsem tu kompostovatelnou plenku velikost junior a spokojenost. Kdo neviděl a chce zkusit, tak ať vás nezaskočí, že je nebělená tak vypadá jako z recyklovaného papíru. Použitá je jakoby zmačkaná, no není tam ta chemická srágora, takže v ní dítě nemůže být celý den a čůrat mnohokrát. Dala jsem ji na noc klukovi, řádně ji pročůral. Neprotekla.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
24.4.05 16:02

Já jsem se po nich trochu pídila, ale našla jsem je pouze s cenou 449,–- za balík. Ale v Testu 3/2005 u nich mají průměrnou cenu 280,–-. Tak nevím, kde k ní přišli. Je tam v kolonce Průměrná cena(Euro/Kč), tak jsem myslela, že to jenom přepočítali, ale u dvou druhů plen mají uvedenou cenu v Euro a v Kč ne. Tak že by se někde za těch 280,–- daly sehnat???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
25.4.05 09:44

Cože??? Pimpo kompostovatelné plenky? Jestli jsou opravdu eko. Tak vyrazíme se podívat, to budu jak na trní. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
25.4.05 10:12

Ed tak poprvé mu plínka neprotekla jen o fous. Vyprala jsem jí ale jen jednou a píšou, že až po 6tém praní má tu správnou sací schopnost. Tak na noc dneska přidám dovnitř obyč 4covku. Kluk byl z toho vykulený, jasně cítil, že je to počůraný a napoprvé se styděl to svlíknout. Vysvětlila jsem mu, že je to normální a tak mi ji vydal bez boje. Doufám je konec praní se o jednorázovku. Navíc snad už budu mít přehled kdy je možnost suché plínky.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.4.05 15:17

Stefi je to podle mě tak - Moltex Oko (přehlasovaný o), průměrná cena podle Testu 280,–- za balík 44 kusů. Bude to asi nějakej nesmysl. Na netu jsou od dovozce za těch 449,–- nebo tak nějak. :( na to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
25.4.05 22:58

Jo, ty plíny jsou drahé. Asi se v tom testu sekli. Prolezla jsem internet a není nižší cena. Já je budu pořizovat pouze kvůli táboru a co zbyde, to budu sakra šetřit :-).
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí