Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
10.5.05 15:35

Goody , já už končím v téhle debatě, mě je to tak strasně líto, ale na Popolini teď stejně nemám, dochází mi prozměnu DonGemini haha. Takže asi pořídím pouze Bambino a kdyby se nám náhodou někdy ještě nějaké bambino urodilo, tak bude v Popolini od začátku a basta fidli. A už mě tim nedrážděte :D . A kolik je tvojí holce? Že ji už chceš učit bez, to bude jako u nás.

Stefinko , máme ten plechovej nočník na chajdě a kluk nic neříkal, když na něj chodil, že by to studilo. A navíc je to taková klasika, mě se to moc líbí, i když doma mám taky plasťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
10.5.05 18:04

Pimpo, jéje, to zas tak smutná být nemusíš :-), ona je to se vším sázka do loterie, uleví se mi, až to všechno ozkoušíme a bude to vyhovovat tak, jak si od toho slibuju. Ono jen vybrat typ a velikost je alchymie. Mám obavu, jestli jsem dobře vybrala. Jestli ne, tak ty se budeš s bambinama a normálníma plínama smát, a já se superpopolinama bulit :cry:

Pak určitě napiš, co jsi pořídila a co se vám osvědčilo. Nám jsou dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
10.5.05 18:31

Goody , kdyby ti nevyhovovaly, tak jsem první ve frontě na odkoupení !!!
Pimpo já do toho doufám budu moct zabalit aspoň holku na noc? A nesmutni, Bambinomio mám jednu plínku doma a je lepší než 4covka.
Někdo se ptal na Bambinomio 1 . Nevím kdo říkal, že by protékaly, leda asi když se nesloží odpovídajícím způsobem, tak u novorozeňat ta stolička je tekutá.
Ježiš kolik už jsem teď dala do pár kousků jiných plín a fakt je to alchymie než se to vychytá. Právě šiju domácí plínku. Konečně první pokus. Mám pro kluka nové plenkové kalhotky, tak aby je večer už vyzkoušel.
Objednala jsem 3 balíky ekoplenek, jedna té největší velikosti mě vyjde na 11,50. Jednorázovky došly. Ne nejsme bohatí, ale prostě se to musí koupit a za větší kalhotkový jednorázovky bych to dala tak jako tak. Ty mám jako poslední pojistku. Budu si o ně muset říct dr, aby mi je napsala na recept, prodej pouze v lékárně.
Jak dostanu Popolini (jsou na cestě), napíšu jestli se mi zdají lepší než Bambinomio.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
10.5.05 22:56

Goody já mám ty kalhotky Bambino, jsou bezva, opravdu asi prodyšné, protože jednou se mi zdálo, jako by byly zvenčí tak trošku navlhlé. Ale jenom lehce, byl to jen takový pocit. Jediné, co mi trošku vadí je, že ten suchý zip, když se otevírá, je docela hlasitý. Zdá se mi, že při nočním přebalování miminka by se to dítě probudilo ještě víc. Ale to je asi blbost, dítě se stejně v noci budí kvůli hladu, tohle už mu vadit nemůže. Jenom v nočním tichu to asi nebude příjemný zvuk. Jinak absolutně bez vady. Akorát jak se v nich ty plíny trošku sesunou, visí to klukovi pod zadkem jak nějakej pytel..... :D , když ráno jde z postele.
Holce byl rok a půl, takže možná si jich ještě užijem. Mám pořád dva balíky jednoráz, ale už jsem se rozhodla, že po další vejplatě to jdu koupit a jednoráz doděláme postupně třeba na chajdě, kde nemáme vodu (teda musíme k pumpě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
11.5.05 10:05

Stefinko a Pimpo, koukám, že s tím taky všelijak bojujete 8) . No já mám taky poslední balíky jednorázovek a pro další se mi nechce, abych už skoncovala s tím odpadem. Představte si, že jsem posledně koupila u nás v Carrefouru dvojbalení Fixiesek za 279 korun (za 72 kusů). To snad museli poplést cenu :? , normálně to stojí minimálně 479. Když jsem řekla v tom Carrefouru nad těma levnýma jednorázovkama manželovi, že už nechci další jednorázovky, že bychom spíše koupili bavlněné, tak si mumlal, že dnes ta „ekológie je teda drahá“ :) . Jo jo, já jsem k těm papírovým plenám získala najednou hrozný odpor. Na doma jsem si ušila první plínku :P , je z bavlněného úpletu, co jsem doma našla, a udělala jsem ji jako na tom videu s tím medvídkem. Je to na tkaničky. Další kus ještě vylepším, ale už i tento první exemplář se zdá být vyhovující. Malé se to líbí a říká tomu „pínta“ :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 12:04

jo jo, s plinkama je to docela veda, to souhlasim, ja jsem koupila 20 ks Popolin z flanelu, ne proto, ze jsou nejlevnejsi, ale proto, ze jsou nejstihlejsi, a ted jsem si precetla zkusennosti distributorky Popolin z Ostravy, ze ty flanelovy nejsou nic moc, vydrzi tak dve hodiny a jsou trochu citit moci, tak jsem z toho dost znervoznela, jestli jsem nesahla vedle :( az se mimco za mesic vykuli ven, budu moudrejsi
zdravi Janca

• Citovat
  • Upravit
2304
11.5.05 13:08

Tak jsem dnes dostala balíček, dvě popolini TwoSize XL na vyzkoušení a uvidím, jestli to ten můj habán obleče. Jinak je má holčička a ještě je přikoupím a 4covky definitivně na něco přešiju :-). Ty jsou ták nádherný ty popolini.
Jančo cítit močí? Proboha jak to tedy prala? Jasně, že počůraná plínka je cítit a někdy ukrutně. Zvlášť u velkého dítěte. Musí se nejdřív vymáchnout a potom prát. Můj kluk bere léky a je v tom silná dávka vitamínu B. To je teprve chuťovka a navíc ta moč barví.
Tak tímto u mě popolini definitivně převálcovaly bambinomio.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
11.5.05 13:12

Jančo, doufám to máš i s vložkama, při nejhorčím přidáš navrch vložku.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
11.5.05 13:39

Ahoj holky,

tak jste mě tady tak nalomily, že jsem se rozhodla zakoupit látkové plínky. Po pročtení spousty rad a absolvování jednoho semináře jsem se rozhodla pro Popolinky. Dneska mi přišel balík. Používám je na dvě děti - 20 měsíční dceru a 4 měsíčního syna.
No, moje dojmy - trošku mě překvapilo, jak je ta plenka objemná. Předtím jsem používala jednorázky a oproti té jednorázovce mi přijde, že mají děti obrovský zadeček. Mám i ty flanelové i ty froté. Dcerka je z toho trošku nešťastná, chodí rozkročená. Jelikož je používám jeden den (vlastně teprve jedno dopoledne), tak si myslím, že si zvyknem.
Jinak savé jsou perfektně, heboučké, nikde netvoří otlaky.

Látkovým plínkám zdar.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
11.5.05 16:35

Ahoj holky plínkařky! Vážně jsem se nad sebou zamyslela a dnes dopoledne zakoupila dvoje kalhotky Bambino + 6 kusů plen. Takže už mám tu naší berušku taky v bavlncéééééé!!!!!!!!! Ale jestli mě budete dráždit tím, jak jsou ty Popolini krásnější, tak s váma nemluvim! Dneska ráno jsem náhodou odchytila mužskýho, všechno mu vysvětlila a v létě, jestli bude potřeba, si ty WoolWrap koupím. Alespoň jedny. Jednoráz dobereme postupně, podle potřeby a snad už další nebudu muset kupovat. Jinak mužskej se taky tvářil stylem - jen aby nás ta ekológie nezruinovala :D :D :D .
Dala jsem do kalhotek dvě klasický bavlny a je to mohutnější než jednoráz, ale zas ne o tolik. Větší problém byl to naaranžovat na tý řvoucí a kroutící se potvůrce.
První zkušenost , madam se mi pokadila, já nic necítila a tak jsem ji po:,–(ila do židle i s tím hovínkem 8O . Takže první kalhotky už jsou pokřtěný :D .
Jančo neboj se toho, novorozeňátko stejně musíš přebalovat často, to bude v pohodě. Určitě nebudou horší než ty nejobyčejnější plíny. A moč je cítit i tak, já ráno když vybalim kluka, tak teda padám na hubu :D , to je pěknej smrádek. To jsem z jednoráz vůbec neznala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
11.5.05 19:18

Vy se máte, mně přijdou až příští týden, do balíku ještě jedna položka není na skladě. S těmi flanelovými popolinkami je to tak, že uvnitř je savé jádro z umělého materiálu, což prostě má asi při používání jiný pach než savé jádro z bavlny. Třeba jednorázovky už jsou cítit, když jsou před použitím a po použití jsou cítit jako chemická továrna. Zdá se mi, že lepší je cítit přirozený pach pocházející od miminka než chemikálie :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.05 19:57

Kackac, pozorujes tedy nejaky vyrazny rozdil mezi frote a flanelovou popolini? diky Janca

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.5.05 21:03

Ahoj Kačkač,
jak si Klárka zvyká? My jsme zkoušeli bambinomio, synovi je 22 měsíců, taky je nešťastný, že je plenka moc velká a nemůže normálně chodit. Plakal a tahal za plínku, že „zlobí“. Zatím jsem ho nenutila, dala jsem mu normální látkovku, tak by mě zajímalo, jestli to mám ještě zkoušet. Teď se chystám plenky vyzkoušet ještě na mladším (asi je prostě rozpůlím).
 Eva

• Citovat
  • Upravit
382
11.5.05 21:05

Jančo,

já je používám teprve jeden den, takže moc zkušeností nemám. Ale určitě je rozdíl v tom, že ty flanelové jsou takové hubenější než ty froté. A potom taky když jsem zkoušela sáhnout na tu počůranou plínu, tak ty froté byly z venku jenom malinko navlhé, ale ty flanelové byly opravdu pročůrané durch, moč zadržely až ty kalhotky. Ty kalhotky mám popowrap, to jsou ty umělejší. Chci si koupit i ty woolwrap, ale momentálně je neměly na skladě.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
11.5.05 21:07

Evo,

ona je nespokojená jenom chvíli potom co jí tu plínu dám, pak na to zapomene a je v pohodě. Ale stejně i tak chodí srandovně. Já si říkám, jestli jí to není úplně příjemné, že ji aspoň namotivuji trošku na nočník. Už bych ji chtěla začít učit.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí