Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Byla jsem nešťastná z toho, že Pepča mi plínku v noci vždycky proůrá. Je větší, na 25 kil už taky protéká. Super noční plínky taky. Dneska jsem dostala radu dát jednu popolinu dovnitř jeho plínky. Tak jestli máte taky pročůránky, buď dvě plíny na noc a větší kalhotky nebo více vložek do plen. Stefinka
Já teď dávám na tvojí radu dvě plíny do kalhotek Bambinomio a v pohodě. Ovšem jak kdy. Dneska byla postel zase mokrá, mám pocit, že ráno po probuzení byl hošík tak pohodlnej, že to pustil do gatí a ty byly trošku shrnutý na bříšku, takže to proteklo ven. Možná že mu to málo utahuju, ale nechce se mi ho uškrtit.....i když, teď odpoledne zase pochcal kanape, to bych ho uškrtila nejradší z fleku ![]()
Včera se mi to stalo taky. No taky moje blbost. Ráno byla holka už vzhůru, ale ještě polehávala, tak jsem ji nedala pokyn vstát a šla jsem se ještě na půlhodinky kochat tím tichem a klidem a připravit nějaké věci. Za půl hodiny už byla pročůraná i peřina co na ní ležela. Na dnešek jsem dala 3 4covky a dobrý, vyndala jsem jí hned, byla čerstvě počůraná. Asi si ji ráno začnu brát s sebou na záchod a doufám budou plíny aspoň občas suché.
Stefinka
Nak to je to samé u nás v bledě modrém. Já pro změnu ráno nemůžu vstát, respektive musím letět sama, takže na něj nemyslím. Pokud bych ho vzala a odnesla, začne ječet holka. Můžu mu dát do pokoje kýbl a hned ho zase odnést, aby se v něm holka nevykoupala. Není to sice tak nepřekonatelné, ale po ránu na mě trochu moc činností. Takže on toho vesele využívá a čůrá do těch plen. (Ale je mi divný, že někdy se sebere a na ten záchod si dojde sám.....
). Kolik že je tvojí holce - 3 roky? Tak to si můžou s tím naším podat ruce
.
Jak jsem tu dávala článek o bezplínkové metodě, tak pak jsem si psala s Borou a nedávno mi napsala, že jedna maminka tu metodu použila u svého mentálně postiženého dítěte a fungovalo to. Holku snad přesvědčím, musím ale zapracovat i na klukovi. Sháním keramický nočník pro dospělé. Stefinka
Ahoj,
prosím o radu ohledně plínek- překvapivě. Rozhodli jsme se pro látkové, lepší pocit mám z těch Bambin, akorát jsem slyšela, že ty malý plínky (velikost 1) jsou tak malý, že většinou protýkaj až na ty kalhotky. Říkala jsem si, že bych dávala normální 4covou a na to tu bambiňáckou, ale zas si říkám, jestli to do těch mrňavoučkejch kalhotek vleze. Tak to je můj (zatím ještě asi měsíc) teoretickej problém. Jestli máte někdo zkušenost nebo nějakej special fígl, tak mi prosím dejte vědět, díky Eva
Stefi jak vypadá keramický nočník pro dospělé? Já vím akorát, že Smaltum dělá takový ty starý plechový smaltovaný nočníky, akorát že jsou omalovaný obrázkama a díky tomu náležitě oceněný. www.smaltum.cz
Evo , bohužel nevím, jediná zkušenost moje je, že jsem kalhotky 15-19 kilo bez problémů navlékla na holku asi tak 12 kilo. Ale zase v nich nějak zvlášť nelítala, takže nemůžu tvrdit, že by jí třeba nespadly
. I když si myslím že ne. Chci tím říct, jestli bys nemohla koupit rovnou větší kalhotky, ale nejlepší by bylo si to prohlédnout v obchodě, jak je to ve skutečnosti velké......
Ještě něco Evo , někdo tady vymyslel přidat k plíně takový ty vložky od Popolini - pro miminka, né pro ženský
.
Ahoj Evo a ostatní plenkové špekulantky, osobní zkušenost zatím nemám, jsem také začátečník, i když s větším děckem. Dost jsem nad tím také bloumala a musím říct, že ty Bambinomio jsou vlastně normální pleny, které u nás známe a že jdou s našimi klasickými plenami i zaměnit. Popolinky se mi moc líbily v provedení froté organic. Měkoučké a mají savé jádro narozdíl od Bambina. Třeba by šlo opravdu, taky mne to hned napadlo jako píše Pimpa, k normální plíně nebo plíně Bambinomio přidat od Popolini přídavnou savou plenkovou vložku, která stojí asi 60 korun jedna a na to pak ty kalhotky Bambinomio. Asi by to nebyl takový raneček jako jedna celá složená plínka, a tím by se to do malých kalhotek vlezlo?? Ty Bambinomio kalhotky jsem viděla a docela se mi líbily, viděla jsem i tu savou froté Popolini vložku a musím říct, že mi byla na dotek velmi příjemná, narozdíl od klasické pleny, takže tu vložku bych dala k tělíčku děťátka. U Bambinomio mne odrazuje mimo těch tkaných hrubších plen také to, že se ty pleny musí kupovat víckrát, neboť jsou tři velikosti. U Popolini se dokupují jen větší kalhotky a ty vnitřní plenky jsou po celou dobu ty stejné, takže si vlastně lze za stejnou cenu koupit kvalitnější. Mimochodem, opravdu hezké povídání o Popolini je na této adrese:
http://plinky.slunecko.com/
Goody, na té stránce je to opravdu hezky popsané. Znovu jsem si ty plíny prohlížela, Popolini jsou fakt parádní. Ale popravdě řečeno, kupovat je pro dítě starší rok a půl se mi zdá dost drahé. Takže asi půjdu do Bambinomio, kombinovat budu s látkovkami, kterých doma pár mám, případně dokoupím plíny Bambinomio + vložky Popolini. Musím říct, že ty svrchní kalhotky WoolWrap se mi strašně líběj, ale taky něco stojej…no nedá se nic dělat, kdybych o tom věděla dřív, bylo by to jiné ![]()
Tak mně Jitka právě vyrůstá z velikosti do 9kg, takže řeším nákup dalších kalhotek. Při té příležitosti bych chtěla moc poděkovat Stefince za všemožné odkazy, nejvíc za www.latkovepleny.cz. To jsou opravdu faknastické stránky. Paní Hlobilové už jsem taky psala a okamžitě mi odpověděla.
Pimpo , mně se ta vlna taky moc líbí, paní Hlobilové jsem se právě ptala, jestli se ty kalhotky dají používat s klasickými plínama a jestli dítě na boku a u nohaviček nebudou hryzat. Napsala mi, že má informace od maminky, která to tak dělala, a že to jde.Vlna je napuštěná lanolinem, takže nehryže.
Taky jsem na těch stránkách našla odkaz na návod, jak si ty vlněné kalhotky uplést, ale tady právě nevím, jestli by to dítě nehryzlo…
Asi jedny vlněné koupím, zbytek opět BambinoMio, protože ty se velmi osvědčily. Pak vám poreferuji.
Jen jsem na nervy ze svých látkovek. Dnes jsem zase skládala a těch nových děr…
![]()
Anka
klasickými plínama- no tohle nemůžu jen tak nechat ![]()
víte, já ještě kojím…
ale je to jen výmluva
Anko mě se v těch látkovkách díry nedělají. Nemám je tedy tak moc v provozu, dřív jsem je používala jako bryndák, teď jako plíny na spaní pro kluka, prostě na co potřebuju. Nemáš třeba nějakou špatnou várku? Já je mám vlastě po dvou dětech (asi 25 kusů) a díry se mi fakt nedělají. Ne že by teda byly superkvalitní, za nás to bývalo o něčem jiném......
Ahoj Stefinko , o takovém nočníku nevím, ale asi bude studený
. Pimpo , objednala jsem si tři plenky Organic, i savé vložky navíc, a jedny kalhotky Woolwrap, prostě jsem si to nedala rozmluvit a budu pořád dokola každou plenu po použití prát ručně v mýdle, aby co nejrychleji zase uschnula, aby si jich malá co nejvíce užila. Budem je používat na noc a na ven, doma budu zkoušet bezplínkovou metodu. Aspoň na konci plenkového období bych chtěla malé dopřát měkoučké přírodní pohodlíčko, které dosud neměla. Jo, díky za to info k Urtekramu na vedlejší diskuzi. Je fakt, že obaly mají jednoduché, asi to hraje dost roli. Petra
Ahoj mamky,
já si na obyčejné látkové pleny nemohu stěžovat ,byly sice zhruba 10 let ležící ve skříni ,ale jsou ještě vcelku.Když se stalo a náhodou se na některé vyklubala díra ,vystřihla jsem si z ní bryndák (jednoduše jsem jej obkreslila) dovnitř jsem vložila ve 2-3 vliselín a do krajů všila šikmý proužek. někdy jsem na předek našila nějaký obrázek. A nebo jsem dělala z plenek vložky do podprsenek ,kolečka jsem taktéž vyztužila vliselínem plínku jsem dala v 4-5 vrstvách oentlovala -několikrát, a účel to plnilo (nedoporučuji pod tenčí halenky) ,ale na doma nebo pod mikiny skvělé.
Plenkové kalhotky BANBINOMIO (doufám ,že to píšu správně) ,tak ty máme a jsem s nima spokojená, jsou to ty učící ,ale my je máme jako pojistku na spaní ,ale asi zbytečně -od září jsme se nepočůrali ,je to pojistka asi jen pro mě.
Krásný den přeje Anna