Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2304
25.2.05 18:11

Ahoj Lucko,
kamrádka mi poslala jedny kalhotky Bambinomio a jednu velmi podobnou plínku. Plínka je podstatně menší čtverec než klasické látkovky, prostředek je z více vrstev než kraje. Ještě jsem nevyzkoušela, protože ty kalhotky jsou Adélce malé, ale byla jsem úplně unešená jejich kvalitou, i když tyto jsou už dost použité. Mám schované sandra kalhotky a nedá se to s tím vůbec srovnat.
Po pravdě pořád váhám mezi Popolini a Bambinomio, protože kdybych neměla tolik dobrých klasických plenek po starších dětech, asi by mě Popolini dost přitahovaly. Nevýhoda je, že jsou pouze do 15 kil.
Adélka má 3 roky a 15 kilo, ale plenkové kalhotky do 15 kil už nezapne.
Objednala jsem od Bambinomio ty největší kalhotky do 19 kil, uvidím jaké budou. Adélka má i jednorázovky do 18 kil těsné.
Jednu výhodu to zkoušení ale mělo - Adélka řvala jak tur - Já nechcu pínky, já chcu kalotky, já nechcu pínky, já chcu nočník! - a zatím jí to už druhý den drží :lol: . Stačí pohrozit, že jak nedá pozor na kalhotky, dostane plínky. Převlíkali jsme zatím jen jednou, nestihla bobka. Ale né nejmíň pětkrát, že se počůrala. Mám ještě pár jednorázovek, dávám je jen na noc, jak dojdou, už tomu neunikne ani na noc. Třeba se naučí na suchou postýlku?
Jestli někdo má látkovky a potřebuje opravdu super kalhotky, tak Bambinomio jsem viděla, omakala a vřele doporučuji.
Popolini pořádají předváděčky, koukni na jejich stránky. A na stránkách je video sice ne s úplně maličkatým miminkem, ale nebála bych se jich na úplného mrňouska.
Třeba Ed zase nahlídne a přidá svoje zkušenosti. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
25.2.05 19:11

V čem prát? No nejspíš bych vybrala jeden ze seznamu besfosfátových prostředků a nejraději gel. Kdybych nechtěla zkusit ten oříšek. Mám ještě poměrně dost Lanzy, tal jak se bude nachylovat, objednám zkušební vzorek na cca 10 praček toho oříšku. Taky tu pračku musím nejprve vyčistit.
Už jsem zkusila dát místo aviváže ocet, dala jsem obyčejný. Až budu mít výlet do městečka, koupím vinný. Prádlo tedy ničím nevoní, ale ani tím octem. Nepřipadá mi, že by bylo méně měkké než s aviváží. Navíc ty Popolíni nebo Bambinomio se nesmí prát s aviváží.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.2.05 20:56

Ahoj,
vůbec jsem netušila, že existují takové vymoženosti!
V bavlněných plenách jsem před 15-18 lety vychovala 2 děti a jednorázovky měla jen na noc pro toho mladšího. Pravda je, že obě starší děti byly v roce a 1/4 během dne bez plen (stejně jako většina ostatních dětí) a pleny potřebovaly jen na noc. Teď mám 19 měsíců starou holčičku a má opět stejně jako ostatní současné děti pleny i během dne. Používám pepírové pleny a užívám si to . Výčitky svědomí mě ale trápí - odpadu je opravdu spousta a ekologické to rozhodně není. Kdybych tušila, že existuje alternativa pracích plen (opravdu se mi nechtěla opakovat zkušenost z minulé doby) určitě bych jí vyzkoušela. Ráda bych mrňouska odnaučila pleny před létem - doposavad jsem se domnívala, že stejným způsobem jako v minulosti - prostě jim ty pleny seberete a když si počůrají kalhotky, tak dostanou čisté a vysvětlení, že se to nahlásí. Pokaždé to trvalo tak den, dva než pochopily a bylo na ně celkem spolehnutí. Ideální bylo léto, chalupa či zahrada… Chtěla bych se zeptat, má smysl na předpokládané 4 měsíce - doufám, že maximálně 4 :-) opatřovat pratelné pleny, resp. plenokalhotky - v jakém množství a jaký typ? Máte někdo zkušenost s odnaučovacími kalhotkami? Jsou nutné? Jak dlouho se používají? Díky moc za případné zkušenosti.
Ahoj Lída

• Citovat
  • Upravit
510
25.2.05 23:31

Čau holky,
vy, co používáte látkové pleny, oprvadu máte i můj obdiv!!! Klobouk dolů.
Já na to nemám. Jsem ráda za každo volnou chvilku a tu stejně věnuji miminku, takže nevím, jak bych to zvládala - prát každý den ještě plínky. už tak peru denně minl jednu pračku, ale to nesouvidí jen s miminkem.

Někde jsem četla, že každé miminko, než přestane používat jednorázovky, vyprodukuje asi 1 tunu odpadu. Zajímavé :? , ale musím se přiklonit k Oxaně a jejímu komentáři.

Zdravím všechny a držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
26.2.05 09:29

Verčo , ale nejde o staré velké čtverce. Takže akorát se přidá pár novodobých plínek mezi ostatní prádlo, vytáhnou usuší a bez žehlení opět použijí. To faktis nikoho neotráví ani neunaví. Tak proč bys do toho taky nešla? Navíc Oxana asi do těch pracích plínek taky jde, jestli dobře rozumím tomu co píše v posledním svém komentáři :wink: .
Lído , mně stačí jen plenkové kalhotky (mám staré velké plíny po starších dětech), ale kdybych kupovala prací plínky, určitě bych koupila 8 kusů. Ty trénovací kalhotky jsou jen na malé nehody, musela bys malou pořád hlídat a pravidelně posazovat na nočníček. Potom by na noc a případné cesty stačily myslím 4 plínky.
Taky se dost spoléhám na to, že tyhle plenky mi pomůžou odnaučit Adélku a mohlo by to fungovat. V jednorázovkách jí nic nenutí, bohužel.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
26.2.05 10:08

ahoj holky,
tak mě napadá........... když mluvíme o ekologickém odpadu......... co používáte při menstruaci? :lol:
Tady bych asi u sebe nazačínala s ekologií :roll:

Jinak jsem četla, že dětem dorůstají nervová zakončení vedoucí k močovému měchýři opravdu až v roce a půl. Dříve si nemohou uvědomovat a právě ani regulovat co a kdy vyprodukují :wink:
Bylo to prý potvrzeno lékaři. Mě to vyhovuje, nebudu aspoň dřív dítě nutit sedět nesmyslně na nočníku…třeba v roce

Tak zatím a mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.05 11:31

Holky nezlobte se, hlavně Lucino a další, ale vaše příspěvky nejsou reakcí na nic než vlastní zaujatost. A taky je z toho vidět, že jste nikdy bavlněné pleny nepoužívaly.
Já jsem plínky prala pro dvě děti a nevím o žádném potu a zmařeném čase. Špinavé plínky jsem házela bez namáčení rovnou do pračky, na hovínka užívala separačky. Nic nikde nesmrdělo. Až jsem usoudila že plínek mám dost, nasypala jsem trochu prášku a zmáčkla knoflík. To mě moc nezpotilo. Po vyprání jsem plínky roztřepala a pověsila složené na polovinu. U toho jsem si klidně mohla povídat s dětmi, stejně jako při skládání uschlých plín. Prala jsem tak jednou za dva tři dny a přidávala k plenám i jiné bílé prádlo z domácnosti. Plínky jsem kromě prvních týdnů nežehlila, se separačkou by to ani nemělo smysl.
Samozřejmě netvrdím, že jednorázovky nejsou velký pokrok a že jsem je neužívala. Jsou moc fajn, hlavně na cestování nebo když se bavlněné pleny z jakéhokoli důvodu nehodí. Jenže platí něco za něco, a pokud matka opravdu hledí na budoucnost svých dětí, tak jí ta „hrozná dřina“ kolem praní plen musí připadat jako nic v porovnání s představou, že dítě bude svůj život žít mezi skládkami nerozkladných jednorázovek.

Jinak diskuse je o bavlněných plenách a kdo s nimi nechce nic mít, nechápu, proč sem chodí. Že jsou jednorázovky pohodlné a že je příjemné je používat přecevšichni víme.
 Ivka

Lucina píše:
Ahoj, taky se přikláním k jednorázovkám. Lepší je dát jednorázovku a v ušetřeném čase, který bych proprala a prožehlila se dítěti věnovat. Tím mu prospějete mnohem víc než když se budete potit u plen. Lucka + Lucinka 9,5m.
  • Citovat
  • Upravit
2304
26.2.05 12:42

No, Veroniko6 , nevím o co ti jde. Možná pro začátek by stačilo, kdyby sis aspoň třikrát přečetla o co tady v této diskuzi jde a pak se zapoj. Ale s jednorázovkama, děvče, neé, bavíme se o bavlněných plenkách. Výhody jednorázovek jsou nám všem dostatečně známé. No a než tvýmu mímu bude rok a půl, budeš používat co ekologického?

O nucení malého mimina na nočník tu snad nikde nebyla řeč. Pokud mluvíme o dětech dříve narozených, tak nám dr tvrdili, že dítě se má učit na nočník jakmile zvládne se po:,–(it. To se naštěstí změnilo a to snad víme všechny.

Když už jsi to nakousla, ano, já půjdu do té ekologie i od sebe.

Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.2.05 13:20
stefinka píše:
No, Veroniko6 , nevím o co ti jde. Možná pro začátek by stačilo, kdyby sis aspoň třikrát přečetla o co tady v této diskuzi jde a pak se zapoj. Ale s jednorázovkama, děvče, neé, bavíme se o bavlněných plenkách. Výhody jednorázovek jsou nám všem dostatečně známé. No a než tvýmu mímu bude rok a půl, budeš používat co ekologického?

O nucení malého mimina na nočník tu snad nikde nebyla řeč. Pokud mluvíme o dětech dříve narozených, tak nám dr tvrdili, že dítě se má učit na nočník jakmile zvládne se po:,–(it. To se naštěstí změnilo a to snad víme všechny.

Když už jsi to nakousla, ano, já půjdu do té ekologie i od sebe.

Stefinka

Stefinka, to fakt myslíš vážne, jajajaj, no toto nie, prosím :?
Plienky: už som sa vyjadrila, dostali ste ma :P , ja som len nevidela alternatívu k pohodliu, ale toto, čo som našla, ma dostalo, keď ma to nestojí žiadnu námahu, prečo nie, ale do klasiky by som nešla, jednoducho, kto chce áno, predsa len som za pohodlie…ale popollinky, preco nie a esšte aj ušetrím…/už čakám… :? /
Vložky: nieeee!

A babenky, už sa nehádajme, diskusia bola na tému látkové plienky, už neviem iniciatora/prepáč, ale nedá sa mi dostať na úvod :oops: /, ale tá žena mala záujem o látkové plienky a nie o dobré rady, uznávam , Stefinka, máš pravdu :oops:
Cafte, keď sa dočkám, tak sa ozvam.
Stefinka, dala som ocot miesto aviváže, s tea tree: a :P :P :P :P
Cistiace prostriedky jednoducho nepoužívam, ja mám Raypath mopy a filtre, používam ich tri roky a som happy.
Stálo to peknú kopku penez, ale vyplatilo sa.
Všetko čistím čistou vodou a na riady mám myčku :oops: :oops: .
takže sa snažím, ale tie plienky mi pripadali už moc, uvidíme… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.2.05 15:09

Ahoj Stefinko, díky moc za pomoc a rady. Objednávám BambinoMio.
Mějte se hezky a nehádejte se. :P

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
26.2.05 16:58

Ahoj Oxano,
mně je líto vyhodit ty staré čtvercovky, ale když je jenom peru a věším a pak složím, tak mi to taky nezabere času. Navíc Adélka je má na noc, tak to je pár kousků. Kdybych je neměla, taky bych si vybrala Popoliny.
Fakt je, že tam co se prodávají plenky (myslím na stránkách anglických a amerických) jsem na prací vložky narazila. Takže faktis mě to láká vyzkoušet. O tom samo nebudu referovat, jestli s tím doopravdy zakoketuju či nikoliv. Kdyby se Veronika nezmínila a nedala to do souvislosti s balněnýma plínkama, nebo snad jako rovnítko mi to znělo, tak bych to nenapsala.
Zrovna žehlím prádlo po „octové aviváži“ a akorát ničím nevoní, dokonce, jestli je to možné, zdá se mi měkčí?
Jak jsi to dělala s octem a tea tree? Dala jsi to zvlášť nebo najednou?
Raypath, to si musím zapamatovat a podívat se na to.
Už se těším na tvoje zkušenosti s popolínkama.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
26.2.05 19:00

plenky

Ahoj holky,
skvela diskuze, akorat se fakt nehadejte asi ten zatracenu volbu mezi latkovkama a papirovkama proste nevyresime :o)))
Stefinko , jestli jsem dobre pochopila, tak davas do plenk. kalhotek Bambinomio klasicke ceske bavlnene plenky? Ja mam taky hodne tech bavlnenych a az objednam nejake ty Bambolina kalhotky, tak bych chtela ty sve plenky jeste vyuzit…
Bohuzel zatim kombinuju latkovky s papirovkama, ale mala si uz rika o „aa“, takze to kolikrat chytnem i do nocniku (pomooc, neukamenujte me, ze na to jeste nema vek :o)) Plenky zatim davam do klasickych plenk. kalhotek, ale skoro pokazde ji protecou do kalhot. Jsou to ty klasicke „Sandry“, ma je pevne zapnute, tak uz fakt nevim co s tim.
Budu objednavat ty Bamb. nebo Pop., ale nejradsi bych si je nekde „osahala“ nemate nejaky tip na prodejnu kolem Ostravy???
Ekologii zdar!!!!
Kajka a Barca (16 mes.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
26.2.05 22:33

Stefinka!
Ocot som naliala klasiku/vínny nemám/, do toho asi 4 kvapky tea tree.
Veľmi som sa s tým nepárala a všetko som tam dala naraz: prášok/teda Persil gel :P , ocot , tea tree/, zavrela a po vypratí vybrala.Voňalo to po prášku a tea tree. Nesmrdelo octom, čo som vyžehlila, šlo dobre, takže už nebudem kupovať ani aviváž :P .
Ešte, že ste tu, inak by som nešetrila :P :P :P :P
Manžel síce pozerá dosť čudne, či som najaká iná/padla aj otázka, či nie som… :P :P /, ale inak dobre.
Tie mopy a ost. produkty Raypath, nájdeš na nete bez problémov.
Za reklamu mi neplatia :?
 Oxana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.2.05 23:37

Ahoj holky a zvlášť Stefinko,
přece nebudeš hned tak nabroušená :( Diskuse a tyto stránky jsou tu od toho, aby jsme si vzájemně mohly poradit a „i“ vyměnit názory.

Ohledně čůrání malých dětí psala maminka v komentáři přede mnou, takže mi přišlo vhodné se zmínit i o tomhle. Proč ne?

A o ekologii tady pár příspěvků taky bylo. Odpad (1 tuna jednorázových plinek vyprodukovaná na dítě) to jsem si dovolila napsat já, protože i o tom používání těch látkových je - jsou v tomhle případě ohleduplnější k přírodě. O nic špatného mi nešlo. Omlouvat se ti ale nebudu, nezlob se.
Menstruační vložky mě v souvislosti s tímhle přišly jako dobrá řečnická otázka. Jen pro uvědomění si, že i když se budeme snažit sebevíc, stejně jsou věci, které samy používáme velmi neekologické a škodlivé přírodě. Toť vše.
Pořád platí, že vy, co používáte látkové plinky, máte můj obdiv a přiznávám, že bych na to neměla. Asi bych je pořád chtěla mermomocí žehlit z obou stran, jako mám tendence u všeho Barunčina oblečení........i když je už větší :lol: . Například...........atd atd.

Tak se mějte a přispívejte do diskuze, protože od toho tu je :lol:

Verča, Barča 5m a pidižvík v bříšku

• Citovat
  • Upravit
2304
27.2.05 04:18

Verčo omlouvám se, měla jsem trochu horší den. Tyhle diskuze mají jednu nevýhodu - nevidíme se a neslyšíme. Poto, si leccos člověk může vyložit jinak než to bylo míněno.
K těm vložkám - možná existují i v přírodě rozložitelné jako existují v přírodě rozložitelné jednorázovky. Prohlížím net a hledám je.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí