Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
12.4.11 10:47
Brunifid píše:
M-a-j-a píše:
Přsně tak. Já jsem si teda nikdy nevšimla, že by maminka používající látku utočila na maminku, která používá jednorázovky.
Nemusí útočit, osvědčeným startérem je použití slova „hnuska“. To je rozbuška a pak už to jen jede :lol:

Občas ani to ne, stačí prohlásit, že používáním JP vytváří zbytečný odpad a někoho se to dotkne… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.4.11 11:04
Brunifid píše:
asha píše:
No presny…si neprej videt, jak to vypadalo u nas v petshopu,kdyz si lidi precetli test granuli, kde nejlip vysly nejaky sr..ky Koruna. Cely den jsem vysvetlovala, ze to opravdu nejsou kvalitni granule :zed: A Friskies jsou temer jista poukazka na potize s ledvinama, to jsme meli vedle z veteriny z prvni ruky kazdou chvili :roll: Ja tenkrat kupovala konzervy Hills a Eagle i pro jezky :mrgreen: Se mi pricilo je vykrmovat nejakyma sajrajtama.
Tak o Friskies ani nemluvit, už od pohledu je ot jedovatý, jak je to barevný :roll:
Ale nejlepší je pořád maso a příkrmy. Leč lobby výrobců kompletních krmiv je stejně mocná jako ta s výrobci jednorázových plen. :roll:

Tak ja granule kupovala, protoze vyvarovat pro dva ovcaky bylo nad moje sily, jeste kdyz byl jeden a jedna skola, tak to slo, pak byli dva, skola a dve prace a uz to drhlo. Ale i granule se daji vybrat, jenom si to pak jeden zaplati, no :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.4.11 11:07

A tady je tma a zacina lit… a ja mam v pracce pliny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
12.4.11 11:08
pomeranca píše:
Brunifid píše:
M-a-j-a píše:
Přsně tak. Já jsem si teda nikdy nevšimla, že by maminka používající látku utočila na maminku, která používá jednorázovky.
Nemusí útočit, osvědčeným startérem je použití slova „hnuska“. To je rozbuška a pak už to jen jede :lol:
Občas ani to ne, stačí prohlásit, že používáním JP vytváří zbytečný odpad a někoho se to dotkne… :mrgreen:

Ony jsou maminky asi dost citlivé :-) Nás látkařky nic nerozhodí, když musíme prát ho.na :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
12.4.11 11:45
asha píše:
Tak ja granule kupovala, protoze vyvarovat pro dva ovcaky bylo nad moje sily, jeste kdyz byl jeden a jedna skola, tak to slo, pak byli dva, skola a dve prace a uz to drhlo. Ale i granule se daji vybrat, jenom si to pak jeden zaplati, no :-?

Lepší je syrový, nevařený. :wink:
Ale chtěla jsem tím říct, že vyprávět, že jen a pouze granule jsou to nejlepší, je blbost. Jo, vyplivnul mi pulťák, tak tím teď taky krmím, na cesta to vůbec nemá chybu, ale dobře vím, že jsou lepší možnosti.

Taky mám v pračce plíny, těšila jsem se, jak je dám ven, ráno bylo sluníčko, ale teď to tam začíná černat :think:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
12.4.11 11:50
pomeranca píše:
chtělajsem ráno vyrazit do dm, že počkám, až se mladej vykadí a půjdeme… půl 11 pryč a já pořád čekám :zed: :lol:

Aby ses dneska dočkala :)

• Citovat
  • Upravit
29730
12.4.11 12:12
Brunifid píše:
asha píše:
Tak ja granule kupovala, protoze vyvarovat pro dva ovcaky bylo nad moje sily, jeste kdyz byl jeden a jedna skola, tak to slo, pak byli dva, skola a dve prace a uz to drhlo. Ale i granule se daji vybrat, jenom si to pak jeden zaplati, no :-?

Lepší je syrový, nevařený. :wink:
Ale chtěla jsem tím říct, že vyprávět, že jen a pouze granule jsou to nejlepší, je blbost. Jo, vyplivnul mi pulťák, tak tím teď taky krmím, na cesta to vůbec nemá chybu, ale dobře vím, že jsou lepší možnosti.

Taky mám v pračce plíny, těšila jsem se, jak je dám ven, ráno bylo sluníčko, ale teď to tam začíná černat :think:

No jo nejlepsi je syrovy pajsl a kus masa k tomu :mrgreen: Ale pro nektery lidi je to fakt nejlepsi, protoze jsou schopny jinak krmit polivkou z pytliku a do toho nasypat ovesny vlocky… Jeden takovy borec tim krmi dogy, sice vypadaji spis jak chrti, ale co… moc zerou :zed:

No ja zrusila domaci susarnu, takze to ven pujde, to jsem zvedava, kdy to uschne :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
12.4.11 12:15

Taky jsem plíny hodila ven. Ať to uschne klidně zítra. 8-) Sundávat to a rvát to do sušičky fakt nebudu a co malej leze, nemůžu to nechat uvnitř, protože by to na sebe tak akorát shodil. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
12.4.11 12:43

tak jsem na tom stejně: plíny vypraný a nachystaný na věšení a venku cedí :zed:

bruni a co jako syrovýho dávat? ten můj alergik má alergii na maso :mrgreen: ono teda hlavně asi vadí ty sračky, čím ta zvířata byla krmená. pro mě byly nejlepší granule pro alergiky: bez masa, bez pšenice, bez soji. ale teď jsem je nesehnala, prý se do čr přestaly dovážet :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
12.4.11 12:46
zuzanecka81 píše:
tak jsem na tom stejně: plíny vypraný a nachystaný na věšení a venku cedí :zed:bruni a co jako syrovýho dávat? ten můj alergik má alergii na maso :mrgreen: ono teda hlavně asi vadí ty sračky, čím ta zvířata byla krmená. pro mě byly nejlepší granule pro alergiky: bez masa, bez pšenice, bez soji. ale teď jsem je nesehnala, prý se do čr přestaly dovážet :zed:

A ma alergii na vsechno maso? Vetsinou byva jen na hovezi, nebo hovezi a veprovy… To mel nas pes. Delali mu testy? Jehneci vetsinou problemy nedela, i kdyz jsou vyjimky.
Prave kvuli tomu byli taky na granulich, protoze mel dietu, jehneci a obcas kureci.
Co jste meli za znacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
12.4.11 13:13

asho, byli jsme v práglu na testech. ona má tísíc křížků (rozuměj maximální alergii) na jakési dva druhy breberek, které žijí normálně v srsti. takže je vlastně alergická sama na sebe. a pak ještě nějaká směs trav, ale to nebylo tak hrozný. na to maso řekla doktorka, že je zbytečný dělat testy, že by to vylezlo taky, minimálně kuře, kráva. takže ne. ale mám to za ty roky vypozorovaný. největší reakce je na kuře. obyč krávu ani vepřa radši nedávám. dlouho mohla lososa, ale toho si asi v granulích už taky přežrala. takže jehně, králík a nějaká ta jiná ryba jdou. a nesnese nic s pšenicí. jako hledat pro nás granule byla pěkná pakárna - když téměř v každých granulích pro alergiky je minimálně kuřecí tuk či podobný prevít. ty vegetariánský granule byly techni-cal. a teď je nějak nemůžu sehnat. i jsem to zkoušela přes pár shopů a vždy mi po pár týdnech napsali, že už nejsou a nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
12.4.11 13:26

Tady prší, takže plíny jsem dala dovnitř. A Dedra vypadá, že pere :palec: A to jsem tý pračce naložila, že jsem musela přidat ždímání a málem se chuděra rozpadla, jsem taky vemeno z kvočny, to nemůžu vyprat dřív, než na kýblu nezavřu víko?! :zed:
Lososa jsem kupovala od Vetamixu, kilo kolem 27,–Kč. K tomu jsem přihodila nějakej příkrm (třeba rýže), zeleninu na hrubém struhadle a nazdar hodiny. Tyhle hypoalergenní granule považuji vůbec za největší vejvar výrobců.

• Citovat
  • Upravit
29730
12.4.11 13:28
zuzanecka81 píše:
asho, byli jsme v práglu na testech. ona má tísíc křížků (rozuměj maximální alergii) na jakési dva druhy breberek, které žijí normálně v srsti. takže je vlastně alergická sama na sebe. a pak ještě nějaká směs trav, ale to nebylo tak hrozný. na to maso řekla doktorka, že je zbytečný dělat testy, že by to vylezlo taky, minimálně kuře, kráva. takže ne. ale mám to za ty roky vypozorovaný. největší reakce je na kuře. obyč krávu ani vepřa radši nedávám. dlouho mohla lososa, ale toho si asi v granulích už taky přežrala. takže jehně, králík a nějaká ta jiná ryba jdou. a nesnese nic s pšenicí. jako hledat pro nás granule byla pěkná pakárna - když téměř v každých granulích pro alergiky je minimálně kuřecí tuk či podobný prevít. ty vegetariánský granule byly techni-cal. a teď je nějak nemůžu sehnat. i jsem to zkoušela přes pár shopů a vždy mi po pár týdnech napsali, že už nejsou a nebudou :nevim:

No jo, ten nas mel taky psenici, travy, nejaky brebery a to maso…to je stejne sila, co?
Hele ale tuk nevadi, vadi ta bilkovina. Proto je ten tuk i v granulich pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.4.11 13:36

Nakonec jsem do toho dm vyrazila. Dala jsem Anavu vycpanou dlouhou vkládačkou a twofoldem, na to flísáky a šup do manducy. Chtěla jsem koupit UM na dělání kaší, měli jen jedničku, tak má mladej smůlu no… Nejdřív jsem nebyla happy z toho že maj jen velký balení a doma jsem zjistila, že tam jsou dva sáčky :dance: takže to nemusím tak rychle spotřebovat. No a nakonec vyrobil malej bobek až asi hodinu po návratu domů :pankac:

Tak já právě byla plínky venku posbírat, měla jsem je tam už od včera a bylo to všecno suché, krom baby lucy bamboo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
12.4.11 13:52

bruni a kdepak se to maso dá koupit? 8-o jinak v době nejhoršího stavu jsem taky takhle vařila - ovšem z masa z krámu, takže se to vyplatilo…
to byl vždycky děs - psovi naskákaly nejdřív pupence, ty pak začly mokvat a pak slízala srst. strašně jí to svědilo. takže každou chvíli antibiotika, mazání, koupání v sajrajtech, olejíčky na podporu zdravé kůže… náš doktor se zuby nehty chtěl co nejdýl vyhnout kortikoidům. dělali jsme s ní psí kusy. dokonce mi pro ní nechal udělat vakcínu a píchala jsem jí injekce. jenže jednou měla velkou reakci a museli jsme to píchání ukončit. pak jsme se ale stejně kortikoidům nevyhnuli. no ale začínala na dávkách prednisonu 1-0-1. a pak jsem jí to začla pomalu snižovat, až jsem se dostala na 1/2 jednou za 3 dny. doktor se smál, že to snad ani nemůže účinkovat a ať je teda zkusíme vysadit úplně. no a hurá, povedlo se! teď vždycky zírají, když jdem na očkování, že ten alergiky je takhle pěkný :-) ale v podstatě musíme pořád udržovat - nekoupat v šamponech, nedávat k žrádlu sra*ky (na psí pamlsky může zapomenout), pořád kontrolovat kůži - když se objeví pupeny, mazat indulonou pro děti :mrgreen: či bepanthenem :mrgreen:, občas i kousek toho prednisonu, když se to hodně horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure