Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
catie píše:
Lenholko, dik, vidis, to me nenapadlo, ze by to neco udelalo s latkou. Ja myslela, ze kdyz to pak stejne hodim do pracky, tak se to mydlo vypere (na pleny davam predpirku + extra oplach…)
Me to taky stvalo a tak jsem jej zacala mydlit z te uzsi a delsi strany a ted mam takovej dlouhej,puvodne vysokej a asi 2 cm sirokej pruh a aby se nezacal lamat tak ted mydlim proste vrskem prouzku, sice je to na trochu " delsi" mydleni nez predtim,ale aspon se mi to dobre mydli a nekouskuje
snad muj popis pujde aspon trochu pochopit ![]()
S jinym mydlem zkusenosti nemam,ale co pozkouset nektere mydlamco z nich holky vyrabeji mydlovy sliz?
Fly vlnacky nadherny,lo techto jsem pokukovala,ale mela jen malou velikost a ja nemela cas cekat na upleteni ![]()
Lenholko a tak mrkni na ty vlnaky od te druhe pani,ne? Ty vypadaly taky dost dobre…
Vlnaky od Desconhecidy jsou vazne kousave…mladsi nerika nic,ale starsi je nechce a tvrdi,ze ji pali
bobanek…tak snad si Izi navykne a nebude hucet az bude vetsi
Jo a impregmaci potrebuji urcite ![]()
Vlňáčky mám všechny ručně pletené, lanolinuji jednou a nikdy mi neprovlhly. Ono dítě v šátku moc nečúrá jsem si všimla.
Od Desconhecidy mám vlnu a z ní upletené longiesky a nepřijde mi, že by kousaly ![]()
Farska: Někde jsem na ty Cuddle četla, že za ty prachy zas až taková sláva nejsou
Prý jsou nejlepší ty Bamboo, mám pocit. Ale ruku do ohně za to nedám.
Na praní mám teď zrovna Dedru a přijde mi dobrá. Nic nesmrdí a pere to dobře. ![]()
Achdarek píše:
Asho - copak den byl náročnýJá teda dnes měla pocit,že je uškrtím.
![]()
![]()
Ale mají oba rýmu, navíc venku zima.
![]()
![]()
Tak snad zítra bude líp.Právě jsem se na fleru chtěla pokochat plenkami od Kisy a narazila jsem tam na nové plenky Přijdou mně docela pěkné. A za rozumnou cenu, jen jsou teda bez zapínání.
ta vrchní plína je jen z bavlny a jedné vrstvy sametu, takže toho určitě moc nepobere… a ty vkládačky mi taky přijdou zbytečně malý a taky jen dvouvrstvý. takže za ty prachy odpovídá málo matroše ![]()
Mirii: Já jsem koukala, že pod těmi vlňáky byl dotaz od tebe. ![]()
Stela zatím nic na kousání neříká, prudí od rána tak jako tak a teď už v nich i hodinu spí. ![]()
Farska já jsem si je teď koupila, tak jsem zvědavá. Mi se moc líbí
Já doufám, že budou dobré.
Jo a oblékání do šátku - dávám kalhotkovou plínu, na to krátké vlňáčky, punčochy a teplé ponožky a návleky. Nahoru bodýčko s dlouhým a mikinu. A na hlavu dle potřeby čepici.
A nosím už většinou jen na zádech, je to daleko pohodlnější a dá se tak i pracovat třeba krmit králíky ![]()
Mirii píše:Ivus ten patentek je na kridlu- ten precvaknout pujde,ne?
Jo, vyrýpne se a dá se nový.
Farska ja neporadim, ja nejake mam,ale netusim ktere a moc spokojena nejsem,ale trebas Katy rikala,ze ty velurove jsou super a Oskarek si je taky chvalil,ale netusim ktere.....
Jo Oskarek je v nemocnici kvuli krvaceni,tak drzte palecky at neporodi predcasne ![]()
Holky ani mi neříkejte, že nejsou dobré
Mi se moc líbí a těším se na ně.
Achdarek píše:
Odbočka k počtu dětí. O víkendu jsem vyslechla rozhovor sousedů. JSou o rok starší než já, mají dedítiletou dceru. Další dítě nechtějí, protože jsou zvyklý na určitý životní standart, z kterého by museli slevit. Přijde mi to dost smutné. V další fázi si stěžovali, že furt pracují a důchody nebudou žádné.
To je dost častý názor. Však průměrná česká žena nemá dvě děti, jen jedno a nějaké desetiny… No jo, nám by se taky žilo po materiální stránce o dost líp bez dětí, o tom žádná. Občas si člověk uvědomí, jakou neuvěřitelnou svobodu měl, když si mohl spát kdy chtěl, chodit kdykoliv kamkoliv…
Lenholko ja si ten odkaz neulozila do favoritu,ale tusim ze Barbulka ho sem davala
no nekdo ho sem urcite zase hodi az budeme chvilku prudit ![]()
Bruni ted nevim jestli ty bambooo nemam ja
a ty me teda nenadchnuly ![]()
M-a-j-a píše:
Holky ani mi neříkejte, že nejsou dobréMi se moc líbí a těším se na ně.
A ktere sis koupila?