Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
catie píše:
Ahooj latkarky, porebuju poradit - daji se plinky dobre zaprat i jinym mydlem, nez zlucovym, napr. Lanza? To zlucove je sice fajn, ale mne vadi, ze je male - po par dnech ho mam ztencene a pak se mi lame a s tema pidikouskama se mi pak zapira blbe. Takze kdybych mohla dosahnout stejnych ucinku normalnim mydlem na prani, byla bych rada.
u mamky jsem pouzivala snad jelena mam pocit a bylo to v pohode…tkz teoreticky by to asi slo, co to udela s latkou nemam sajn ![]()
catie píše:
Ahooj latkarky, porebuju poradit - daji se plinky dobre zaprat i jinym mydlem, nez zlucovym, napr. Lanza? To zlucove je sice fajn, ale mne vadi, ze je male - po par dnech ho mam ztencene a pak se mi lame a s tema pidikouskama se mi pak zapira blbe. Takze kdybych mohla dosahnout stejnych ucinku normalnim mydlem na prani, byla bych rada.
Já teda zkušenost s jiným mýdlem nemám, ale žlučové používám tekuté z DMka a tím pádem by ti to vyřešilo ten problém s lámáním ![]()
Lenholko, dik, vidis, to me nenapadlo, ze by to neco udelalo s latkou. Ja myslela, ze kdyz to pak stejne hodim do pracky, tak se to mydlo vypere (na pleny davam predpirku + extra oplach…) ![]()
asha: Kalhoty hezký, ale koník je NAPROSTO ÚCHVATNEJ! ![]()
Do šátku dávám vlňáčky běžně, nevím v čem by měl být problém
Já teď jiné svrchňáky skoro nedávám, na noc longiesky, přes den točím dvoje krátké. Občas dám fleesáky, PULky teď nepoužívám.
Bruni fakt vlňáčky do šátku v pohodě?? já se toho docela bojim co to tim tlakem udělá…
a ani nevim jak bych malou oblíkla, davam buď alanu nebo aio ptz to je štíhlý, s vlňáčkama a normoš plenou je ten zadeček přece jenom větší ![]()
no kaťata od farmers to jistej
Já teda nemám šátek, ale v autosedačce jsou vlňáčky v pohodě, i na 3hodinovou cestu ![]()
lenholka píše:
Bruni fakt vlňáčky do šátku v pohodě?? já se toho docela bojim co to tim tlakem udělá…
a ani nevim jak bych malou oblíkla, davam buď alanu nebo aio ptz to je štíhlý, s vlňáčkama a normoš plenou je ten zadeček přece jenom větší
no kaťata od farmers to jistej
U nas to nic nedela a nedelalo… nemas pro sichr jeste nejakou tu salku?
Prosím,já bych taky potřebovala radu, po vyprání mi jsou plenky cítit močí
CO dělám blbě? Peru na 60, před praním dávám to máchání ve studený vodě. Plenky skladuju na sucho a peru po dvou dnech..s tím, že cítit jsou jen ty plenky z toho prvního dne
Stalo se mi to teď poprvé, protože předtím jsem prala denně, jelikož jsem ještě plenek neměla tolik, aby mi to vyšlo.
Vevercaci píše:
Prosím,já bych taky potřebovala radu, po vyprání mi jsou plenky cítit močíCO dělám blbě? Peru na 60, před praním dávám to máchání ve studený vodě. Plenky skladuju na sucho a peru po dvou dnech..s tím, že cítit jsou jen ty plenky z toho prvního dne
Stalo se mi to teď poprvé, protože předtím jsem prala denně, jelikož jsem ještě plenek neměla tolik, aby mi to vyšlo.
A v cem peres? Mozna by pomohlo par kapek tee-tree do hlavniho prani ![]()
asho: Koník parádní. ![]()
Já na ruční práce moc nejsem, vím, že kdybych koupila stroj, tak mě to šití stejně nechytne. Navíc jsem vždycky zkazila i cokoliv pro panenky, co jsem se snažila ušít. ![]()
lenholko: Já bez vlňáků do šátku/nosítka, ani ránu. Nikdy neprovlhly. Buď mám longiesky a nebo teď dám vlňáčky od ivušky a na to nějaké kalhoty.
Každopádně teď mám doma tyhle vlňáčky. ![]()
no já už vlňáčky u desconhecidy nestíhám, respektive napodle mě jí ještě na jedny ukecat, ale obávám se, že mi to nevyjde.
Já mám jenom krátký vlňáčky a nevim jak malou dooblíknout ![]()
Asho: no teď jsem akorát dodělala Persil Sensitive a přemýšlím, co koupit / Honzík je atopik, tak snese celkem máloco/. To tea tree zkusím ![]()
jo a když vlňáčky z fleru od desconhecidy nenaimregnuju, vydržej??asi ne co?? a taky jsou teda pěkně kousavý tak nevim jak by se na to malá tvářila..
Hele,
potrebuju vedet,zda jsou tyhle dobry:
http://www.latkove-pleny.cz/…cuddle-wrap/
http://www.latkove-pleny.cz/…ns-original/
Anebo jeste i nejake jine jsou tam dobre?
DÍÍÍÍKYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
![]()