Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:
Holky ja se tu hroutim…prislo vyuctovani. Je mozny platit za vodu (teplou i studenou dohromady) 20 tisic za rok??? Kolik mate zhruba vy?
Pokud je to vodné + stočné + ohřev teplé, tak se mi to pro rodinu vaší velikosti nezdá nějak děsně moc…
ankasz píše:
Ještě se vrátím k vlňáčkům: žraly po nalanolínování, taď je mám od večera v mrazáku- jak dlouho je tam nechat? a pak zkusit znovu do lanolínu?Jinak k otázce vody- 20tis za rok je teda šílená pálka, ma spotřebujem na baráku okolo 7.tis ročně + - , a to se v létě 2× napouští bazén a pravidelně myje auto
No takze to vypada, ze si zas pozveme pana pres meraky
Zaplatime to teda tak jako tak. Navic mne zarazi, ze za teplo mame dost velky preplatek, pritom mame rozbitou regulaci a topime nepretrzite… tam bych to teda cekala spis, kazdopadne tohohle pana si zvat ted uz nebudem ![]()
ivuska.h píše:asha píše:Pokud je to vodné + stočné + ohřev teplé, tak se mi to pro rodinu vaší velikosti nezdá nějak děsně moc…
Holky ja se tu hroutim…prislo vyuctovani. Je mozny platit za vodu (teplou i studenou dohromady) 20 tisic za rok??? Kolik mate zhruba vy?
No jen za studenou mame skoro 10 tisic. Bazen nemame a auto nemejem
… Musim se podivat, jak to bylo rok predtim, ale skocilo to dost ![]()
asha píše:ivuska.h píše:No jen za studenou mame skoro 10 tisic. Bazen nemame a auto nemejemasha píše:Pokud je to vodné + stočné + ohřev teplé, tak se mi to pro rodinu vaší velikosti nezdá nějak děsně moc…
Holky ja se tu hroutim…prislo vyuctovani. Je mozny platit za vodu (teplou i studenou dohromady) 20 tisic za rok??? Kolik mate zhruba vy?… Musim se podivat, jak to bylo rok predtim, ale skocilo to dost
Tak je fakt, že my neplatíme stočné, se stočným to myslím udělá dvojnásobek, jestli si to teda dobře pamatuju z dob co jsme bydleli v bytě
, a ohřev je v dnešní době taky pálka
, ale zase né vždycky se ohřev vody počítá k platbám za vodu, aspoň my to platili zvlášť,měli jsme karmu.
Ad chození ven - já už ani nepoznám, jestli mě to baví nebo je to jen zvyk. Od patnácti let, co mám psa, jsem zvyklá několikrát denně jít ven, z toho aspoň jednou na delší procházku. Dneska už si neumím představit, že bych jeden den aspoň na chvíli nevystčila čumák z baráku. Jasně že když je mínus deset, padaj hovna s háčkama a fičí severák, tak necourám nadšeně dvě hodiny, ale aspoň na těch dvacet minut prostě vylezu ať je jak je.
Zas chápu lidi, co nemusej a když nemusej, tak vylezou jen když se jim chce. ![]()
asha píše:
Obzvlast vitr a dest…takovy to peknoucky sychravoTo se tesim od rana, az pujdem pro deti
![]()
Ale jít musíš, ne? Aby se o Tobě taky nepsalo . ![]()
Mikro píše:
Milé látkařky, prosím vás o radu. Dostala jsem po kamarádky dětech dvě vkládací plenky a jsou úžasný. Chtěla bych si je přikoupit, ale ani jedna nevíme, co to je zač, tak je zkusím popsat vám: je to malá plenečka o rozměrech 10×27 cm a na povrchu je takový materiál, který působí i po pročůrání stále suše. Nemáte některá zkušenosti nebo nevíte o výrobci, který vyrábí takovéhle plenky? Díky moc M.
Fleec.
Myslím, že to bude spíš fleecová separačka.
Alespoň mně to tak zní. Je to tenké?
Brunifid píše:asha píše:Ale jít musíš, ne? Aby se o Tobě taky nepsalo .
Obzvlast vitr a dest…takovy to peknoucky sychravoTo se tesim od rana, az pujdem pro deti
![]()
Ja se ji snad ani nedivim…
asha píše:Brunifid píše:Ja se ji snad ani nedivim…asha píše:Ale jít musíš, ne? Aby se o Tobě taky nepsalo .
![]()
jezis no prosim teeee snad neni tak zle
ty me jeste od tech trech deti odradis ![]()
zas mam problem jako pred Vanocama… budu mit narozeniny a vsichni se ptaji, co bych pry chtela. Nejlip nic. ![]()
Nasim jsem poradila nausnice. Po tchyni jsem chtela, aby mi pomohla s varenim obeda (jakoze oslava)… a to budu muset jeste neco vymyslet pro babicku
.
Mam v merku same drahe (napr stan
) nebo nesplnitelne veci (holcicku
)
poradte mi co vlastne chci ![]()
Přes den malá spí jedině v kočárku, jinak ne. Takže já jsem i v dešti a mrazu chodila ven, protože jinak by malá nespala za celý den ani jednou.
Večer chodí po deváté, někdy dřív. A ráno vstává po sedmé, ale tento týden teda vstává už po šesté a nevím proč.
Dneska jsme jeli z plavání a malá se začala v kočárku vztekat že leží na zádech, takže se přetočila na břicho a hned se chytala boudy a začala si stoupat
Tak já teda nevím jak zase budeme jezdit
- přece jí nebudu posazovat aby byla spokojená. ![]()
ivuska.h píše:macinka85 píše:Já z biozelenina.eu.
Ahoj
Kdysi dávno jsem tu četla,že objednáváte bio zeleninu..nedaly byste odkaz? Už se začínám rozkoukávat,z čeho budu dělat příkrmy..přece jen vše mi na zahrádce neroste a z kauflandu opravdu neee
Díky!
Děkuju moc ![]()
Globus máme hodinu cesty,tak když pojedeme do Brna na výlet,kouknu,díky.
Flyingfrog píše:Mikro píše:Fleec.
Milé látkařky, prosím vás o radu. Dostala jsem po kamarádky dětech dvě vkládací plenky a jsou úžasný. Chtěla bych si je přikoupit, ale ani jedna nevíme, co to je zač, tak je zkusím popsat vám: je to malá plenečka o rozměrech 10×27 cm a na povrchu je takový materiál, který působí i po pročůrání stále suše. Nemáte některá zkušenosti nebo nevíte o výrobci, který vyrábí takovéhle plenky? Díky moc M.Myslím, že to bude spíš fleecová separačka.
Alespoň mně to tak zní. Je to tenké?
Fleece to není, ten poznám. Tenhle materiál mi přijde spíš jako mikrovlákno. Bude to něco umělýho. A tenké to není, prijde mi to sešitý z minimálně tří vrstev (to mikrovlákno + něco uprostřed + obyč bavlna na spodní straně)
asha píše:ivuska.h píše:No jen za studenou mame skoro 10 tisic. Bazen nemame a auto nemejemasha píše:Pokud je to vodné + stočné + ohřev teplé, tak se mi to pro rodinu vaší velikosti nezdá nějak děsně moc…
Holky ja se tu hroutim…prislo vyuctovani. Je mozny platit za vodu (teplou i studenou dohromady) 20 tisic za rok??? Kolik mate zhruba vy?… Musim se podivat, jak to bylo rok predtim, ale skocilo to dost
Asho, to je teda strašná pálka…my na baráku,tak do 10tis. + bazén, auto,a myjeme se každý den
každý ve své vodě
+ teďka to praní, denně 2-3 pračky. Není nějak rozlišená cena vody podle regionů??? ![]()