Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Majo ja bych dala prvni kasi a az pak dokojila…ja teda davam kasi a za hodku po okoupani a prevleceni do pyzama davam UM a pak jde spat…
No já vždycky z diskuzí, co takhle čtu, mám pocit, že všichni mají jen Römera a tím to hasne, pak občas nechápu, proč jsou obchody plné dalších jiných autosedaček. Jako vím, že nejsem nejlepší matka, ale z diskuzí pak mám pocit, že k když nekoupím Römera nebo Maxi Cosi, jsem matka naprosto příšerná.
Já bych pro bezpečnost svého dítěte byla ráda, kdyby se jezdilo dle předpisů, čili 50 v obci, 90 mimo a 130 na dálnici. To by byl krásný svět. Ale když můj chlap jede v obci 50 a stačí ho předjet tři auta, tak je něco špatně. ![]()
Fly, prostě když si dítě do té autosedačky sedne, tak ty díry ze kterých lezou pásy by měla mít nad úrovní ramen a ne schované pod ramenami (tělem).
Flyingfrog píše:
No já vždycky z diskuzí, co takhle čtu, mám pocit, že všichni mají jen Römera a tím to hasne, pak občas nechápu, proč jsou obchody plné dalších jiných autosedaček. Jako vím, že nejsem nejlepší matka, ale z diskuzí pak mám pocit, že k když nekoupím Römera nebo Maxi Cosi, jsem matka naprosto příšerná.Já bych pro bezpečnost svého dítěte byla ráda, kdyby se jezdilo dle předpisů, čili 50 v obci, 90 mimo a 130 na dálnici. To by byl krásný svět. Ale když můj chlap jede v obci 50 a stačí ho předjet tři auta, tak je něco špatně.
S tím můžu jen souhlasit, taky jsem nabyla pocitu že kdo nemá sedačku Römer nejlípe isofix, MC nebo besafe, tak pro své dítě nedělá v bezpečnosti vše. ![]()
Mirii píše:
Majo ja bych dala prvni kasi a az pak dokojila…ja teda davam kasi a za hodku po okoupani a prevleceni do pyzama davam UM a pak jde spat…
Mirii asi dám tu kaši
aspoň už nebudu uset ekat další dvě hod na odsávání na další den
a budu moct chodit spát dříve.
Asi nevadí, když jí to dám najednou ne? KAši a potom hned kojení ![]()
Majo taky jsem davala kasi a hnedka kojeni ale mala ty kase nesnedla moc…
s autosedackama mate pravdu, strasne se mluvi jen o tedlech dvou typech a zbytek je konecna, ale vim ze si ani jednu z tech dvou neporidim, neb na to proste nebudu mit…
no mozna kdyz dostanem neco pridano jakoze asi dostanem…
To se musím podívat, jak to to naše dítě vlastně má v té autosedačce.
Maji: Ještě ke kaši a kojení. Stela má kaši a pak zkoušíme tu vodu, když si trochu vody dá, tak nekojím. Ale obvykle pak po hodině řvaní se probudí a ječí, no tak ji uklidním kojením.
Ale to asi praktikovat nechceš. ![]()
PetkaK píše:Flyingfrog píše:S tím můžu jen souhlasit, taky jsem nabyla pocitu že kdo nemá sedačku Römer nejlípe isofix, MC nebo besafe, tak pro své dítě nedělá v bezpečnosti vše.
No já vždycky z diskuzí, co takhle čtu, mám pocit, že všichni mají jen Römera a tím to hasne, pak občas nechápu, proč jsou obchody plné dalších jiných autosedaček. Jako vím, že nejsem nejlepší matka, ale z diskuzí pak mám pocit, že k když nekoupím Römera nebo Maxi Cosi, jsem matka naprosto příšerná.Já bych pro bezpečnost svého dítěte byla ráda, kdyby se jezdilo dle předpisů, čili 50 v obci, 90 mimo a 130 na dálnici. To by byl krásný svět. Ale když můj chlap jede v obci 50 a stačí ho předjet tři auta, tak je něco špatně.
No asi nedela, ne?
(Ja ten tlak citim, i kdyz budeme kupovat Romera.. ted mi tu prijde tlak, ze se musi koupit protismerna BeSafe do 18kg
a ta stoji 9 tisic cca.)
Ale ja jako chapu, ze kazdy nemuze dat za autosedacku 5 tisic.
Ale nedavno se tu nejaka maminka ptala na autosedacku za pet stovek, ktera snad byla kus polystyrenu.
pro 8m dite..
M-a-j-a píše:Brunifid píše:No Bruni ty máš celkem zvláštní postup
Maja: No já dávám dopoledne kaši (před chvilkou dojedla), v poledne ovoce a večer kolem sedmé zeleninu, jsem si to upravila po svém
Začala jsem zeleninou navečer, pak přidala v poledne to ovoce a kaše se mi prostě vešla už jen na dopoledne.
Já jsem Ondrovi taky dávala masozel večer a kaši/ovoce v poledne, protože po masozelu v noci líp spal, po kaši měl žízeň.
Flyingfrog píše:
Maji: Já dávám jako třetí kaši.![]()
Holky, ad ty autosedačky, ehm. Jak jako má dítě ramínka výš než pásy?
Jinak já jsem v tomhle asi hrozná, z jiné planety nebo co, ale mám autosedačku použitou a navíc je z kombinace od kočáru.
Vajíčko máme taky z kombinace z kočáru (CAM), nepovažuju to za problém, na vajíčku je mnohem míň co zkazit, než na posměrné sedačce… Další dvě sedačky máme už Römery a teď na mimino asi nové vajco kupovat nebudu, ale to musíme ještě vyzkoušet, jak se to všechno vejde do auta, případně bych pak zvažovala tu 0-18.
No a kočárek, to už je úplná tragédie
Pochází z roku 2006, to už je úplně středověký model, ale ježděný moc není, Ondra ho skoro nepoužíval a ani s Klárkou jsme nenajezdili nějaké děsné kilometry.
Flyingfrog píše:
Rychlost nemá na nehodovost až takový vliv, resp. to, že někdo jede 50, ještě zdaleka neznamená, že jede bezpečně…
já jsem taky hrozná matka, autosedačku jsem nijak zvlášť neřešila.
mám jí od kamarádky za pár stovek, ale popruhy máme stále nad ramínky
je to deltim. dítě mi v autě moc času netráví - já nejezdím ![]()
Flyingfrog píše:
To se musím podívat, jak to to naše dítě vlastně má v té autosedačce.Maji: Ještě ke kaši a kojení. Stela má kaši a pak zkoušíme tu vodu, když si trochu vody dá, tak nekojím. Ale obvykle pak po hodině řvaní se probudí a ječí, no tak ji uklidním kojením.Ale to asi praktikovat nechceš.
Fly tak to fakt ne
Já jsem zvyklá a jiný komfort ![]()
PetkaK píše:Flyingfrog píše:S tím můžu jen souhlasit, taky jsem nabyla pocitu že kdo nemá sedačku Römer nejlípe isofix, MC nebo besafe, tak pro své dítě nedělá v bezpečnosti vše.
S tím isofixem je to takové trošku obecně nepochopené… Ona isofixová sedačka není bezpečnější celkově, ale je menší riziko, že bude špatně instalována, proto se to tak propaguje. Správně nainstalovaná sedačka pásová a isofixová je stejně bezpečná.