Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jsem si ted vzpomnela, kdyz jsme byli v CR tak jsem si sla koupit bezvody lanolin a hlasim lekarnici( pomocna sila,ne magistra) ze bych chtela 100g bezvodeho lanolinu a ona na me to nemame
Tak ji rikam,ze maji,ze z toho mychaji ruzne masti apod…ze to potrebuji odvazit
chvilu vyjevene koukala a pak sla do zadu a donesla mi ukaat celou krabici zda je to to co myslim
musela jsem si tedy na odvazeni pockat do druheho dne
ale nedala jsem se a vyplatilo se ![]()
Ta excelent vlna je super
příjemná, mám lognies a shorties z ní od Hajkovic a jsou nejlepší. Vlnu mám od Des… a mamka plete, ale pocitově mi to nebylo tak příjemné. A pak mám ještě od Ivy ze šijeme dětem a ty jsou taky dobré, pořád se mi zdá že lepší než ta vlna od Des…
Me rpijdou ze uz ted neskrabou
Ze zacatlu docela dost,ale jak se opralo a nalanolinovalo( nekolikrat) tak ok ![]()
Když já nechci čekat než se to opere..kdyby to zmizlo po 2 lanolinování,tak Ok,ale tak…já nesnáším na sobě škrábavou vlnu..míním se zbláznit,tak do toho nebudu navlíkat malou ![]()
Peti ja potom teda nikdy nepatrala,ale nemyslim si ze by se tu dal sehnat…nejak se tu nevedou rucne mychane masti ![]()
Ivuško dotaz: separačky Anavy: perte spolu s plenkami (separační pleny lze prát i na 90), nepoužívejte mýdlové prací prostředky (mýdlový sliz, prací mýdlo) ani aviváž. Sušte volně, v sušičce či na topení.
Takže v prášku nebo gelu můžu normálně? Zvykla jsem si přidávat do praní lžíci nastrouhanýho mýdla, to jim bude vadit? Díky ![]()
asha píše:
Holky ten recept je primitivni, lehci to byt nemuze. Piskotama vylozite formu, i z boku. Rozvarite jablka, bez slupky, radsi vic nez min, kdyz jsou rozvareny, pridam trochu Glukopuru (podle toho, jak jsuo sladky) a nakonec vmicham kukuricky skrob, nebo vanilkovy pudink Alnatura z DM (obyc pudinky jsou chemicky, tam je prava vanilka). Pak se to vyleje na piskoty a necha ztuhnout. Pudinku nebo skrobu zhruba podle navodu na pudink.
Teda dneska mě ten puding od Alnatury potrápil. Jsem šmejdila v DM a nemohla jsem ho najít, tak jsem šla aspoň pro kaši a pak jsem otočila hlavu a zahlédla jsem podezřelé sáčky až úplně nahoře v regálu. Jdu mrknout a ono jo, byl tam. ![]()
Jinak dneska jsem zjistila, že botičky nebo kožené capáčky budou potřeba. Dítěti se líbilo na písku a mně se zase nelíbí, že by tam byla jen v ponožkách. ![]()
Flyingfrog píše:asha píše:
Holky ten recept je primitivni, lehci to byt nemuze. Piskotama vylozite formu, i z boku. Rozvarite jablka, bez slupky, radsi vic nez min, kdyz jsou rozvareny, pridam trochu Glukopuru (podle toho, jak jsuo sladky) a nakonec vmicham kukuricky skrob, nebo vanilkovy pudink Alnatura z DM (obyc pudinky jsou chemicky, tam je prava vanilka). Pak se to vyleje na piskoty a necha ztuhnout. Pudinku nebo skrobu zhruba podle navodu na pudink.
Teda dneska mě ten puding od Alnatury potrápil. Jsem šmejdila v DM a nemohla jsem ho najít, tak jsem šla aspoň pro kaši a pak jsem otočila hlavu a zahlédla jsem podezřelé sáčky až úplně nahoře v regálu. Jdu mrknout a ono jo, byl tam.
Jinak dneska jsem zjistila, že botičky nebo kožené capáčky budou potřeba. Dítěti se líbilo na písku a mně se zase nelíbí, že by tam byla jen v ponožkách.
to Vojta by ten pisek jedine zral ![]()
careynka píše:Flyingfrog píše:to Vojta by ten pisek jedine zralasha píše:
Teda dneska mě ten puding od Alnatury potrápil. Jsem šmejdila v DM a nemohla jsem ho najít, tak jsem šla aspoň pro kaši a pak jsem otočila hlavu a zahlédla jsem podezřelé sáčky až úplně nahoře v regálu. Jdu mrknout a ono jo, byl tam.
Jinak dneska jsem zjistila, že botičky nebo kožené capáčky budou potřeba. Dítěti se líbilo na písku a mně se zase nelíbí, že by tam byla jen v ponožkách.
jj, u nás taky tak. ale hlína je taky velice chutná… ![]()
careynka píše:Flyingfrog píše:to Vojta by ten pisek jedine zralasha píše:
jj, u nás taky tak. ale hlína je taky velice chutná… ![]()
zuzanecka81 píše:careynka píše:jj, u nás taky tak. ale hlína je taky velice chutná…Flyingfrog píše:to Vojta by ten pisek jedine zralasha píše:
o hline a kaminkach z betonu v koupelne ani nemluvim…minule jsem ho nacapala primo v kytce a on se me tak lekl - asi vi ze tam nesmi
- ze zacal rvat, jak kdyz jsem ho u ty kytky zrovna zmlatila ![]()
Simon uz naštěstí hlinu ani jiné podobně nejedlé věci nejí. Zato si teď oblíbil tahání za vlasy a píchání do očí…
tinpet píše: Ivuško dotaz: separačky Anavy: perte spolu s plenkami (separační pleny lze prát i na 90), nepoužívejte mýdlové prací prostředky (mýdlový sliz, prací mýdlo) ani aviváž. Sušte volně, v sušičce či na topení.
Takže v prášku nebo gelu můžu normálně? Zvykla jsem si přidávat do praní lžíci nastrouhanýho mýdla, to jim bude vadit? Díky
V prášku nebo gelu bez omezení, ale mýdlu bych se fakt vyhnula, udělá to na flísu takový film a pak nepropoučtí tekutinu. Ale můžeš to otestovat, jestli to množství, co používáš, už má nějaký vliv nebo ne.