Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Petrushenka píše:
Jak to myslíš? Když se vyčurá málo, tak jen vyměníš ten savý vnitřek?
přesně tak, navíc ten vršek je pul s mikroflízem, takže se dá lehce přeprat v ruce a je to hned suchý, když je potřeba a ty savý jádra jsou bambusový, takže schnou samozřejmě podstatně dýl, tak není od věci jich mít víc
@analoja sakra, já už zase nevím co je ta kapsovka..
ale když mám tunu těch bavlněnejch plenek, tak je pro mě asi lepší pořídit jen ty svrchní kalhotky než ty AIO, ne? Když jste tady psaly, že ty se stejně musí skoro pořád prát…
Můj problém je, že jsem dost nerozhodná
už jsem se rozhodla pro ty svrchní kalhotky a teď tady ty zase chválíš ty AIO, tak jsem nahlodaná ![]()
Jo, jinak ty čtverce - věším si je zásadně sama, protože ani chlap, ani puberťačka to tak dobře jako já nezvládnou
pořádně je protřepu a věším tak aby byly rovně, na půlku, těma šitýma krajema dolů. Po sundání tu půlku přeložím na třetiny, aby švy byly schovaný a prcka netlačily a pak tu nudli pro mladší na třetiny, pro staršího na půl. Když dávám na vrch separačku, nevidím důvod to žehlit, ale dá se třeba přežehlit jen ta plocha co přijde na zadeček
Sklady tedy nedělám, bo malá vaječinou šetří ![]()
@andreiika Skoro žádná z nás nemá jenom jeden typ plen, prostě zkoušme, co nám bude vyhovovat. Já někdy ráda balím čtverce a jindy jsem zas líná a hážu AIO. Někdy jsme víc doma a mám čas, jindy lítáme povenku a přebaluju za běhu..
@Svandu no jo, to je můj problém, prostě mám pocit, že existuje jediné nej řešení, ale ono zřejmě není…
ok, zůstanu u původního plánu:
Myslíte, že by to takhle mohlo fungovat? Doufám, že stačí na ozkoušení a přijití na chuť nebo naopak zavržení.
@andreiika píše:
@analoja sakra, já už zase nevím co je ta kapsovka..ale když mám tunu těch bavlněnejch plenek, tak je pro mě asi lepší pořídit jen ty svrchní kalhotky než ty AIO, ne? Když jste tady psaly, že ty se stejně musí skoro pořád prát…Můj problém je, že jsem dost nerozhodná
už jsem se rozhodla pro ty svrchní kalhotky a teď tady ty zase chválíš ty AIO, tak jsem nahlodaná
aby nedošlo k omylu, čtverce používám a nedám na ně dopustit - když nic jinýho neschne, jsou k nezaplacení, není mi líto malou přebalit po každým učúrnutí, ona extra savou plínu zatím nepotřebuje, stejně ji furt rozbaluju, bo si hrajeme v leže, nikam zatím nezdrhne, přebalování a rozbalování se jí líbí…
Ty Aio Anavky jsou bezva, protože v nich je malá prcka a můžeš na ně oblíct cokoli, ten bambusovej vnitřek nasaje víc než čtverec, takže se nemusíš bát někam na dýl vyrazit, rychleji to máš nachystaný…
@analoja a ten bambusovej čtverec nejde dávat do novoskladu místo tý plenky, která se tam vkládá na obdélník?
@andreiika píše:
Jo a AIO a kapsovky jsou teda to stejný?
funkčně jo, akorát kapsovka má kapsu, kam strkáš tu savou vrstvu, u AIO Anavy tu savou vrstvu nacvakneš - takže u kapsovky prcek čúrá přes jednu vrstvu kalhotek, takže je musíš pokaždé celé vyprat, navíc mi víc vyhovuje, když si prcka na plínu položím a tu savou vložku si na něm upravím, jak potřebuju (na pindíka -třeba)
Zas někdo má rád kapsovky, bo si to nachystá dopředu a zapne to třeba na stojícím, či zdrhajícím dítku.
Tak si vyber ![]()
@andreiika píše:
@analoja a ten bambusovej čtverec nejde dávat do novoskladu místo tý plenky, která se tam vkládá na obdélník?
teď se ztrácím - jakej bambusovej čtverec? Když mluvím o čtvercích, myslím klasický bavlněný, ale dělaj se i z bambusu ![]()
Jinak obecně bambus je savější, může být jako tkaná látka, froté…
V podstatě se dá kombinovat cokoli s čímkoli - je to celkem kreativní činnost ![]()
důležitý je mít vrstvu savou a vrstvu nepropustnou
Já jsem se naučila, že nej řešení je pro mě takové, které vyhovuje. Takže pro mě je nej řešení látkovat čtvercovkama, kdybych s tím chtěla seknout, tak ty pleny vždycky využiju
skládám na osminky a vkládačku dávám dovnitř, kdyby ukákla, aby ty vkládačky nebyly flekaté, kdybych je špatně předeprala - mám bambusové http://www.mamaja.cz/…-plenka-4-ks a bavlněné a byly drahé jako prase, takže nedám dopustit na čistotu ![]()
Kalhotkové látkové plenky chci spíš pro „oživení“ a nebo k lékaři, mají krásné vzory ![]()
Jako svrchní kalhotky jsou mi vlnacky lehce slizké, nepoužila jsem je víckrát než 5×, flees nemusím, takže beru pul - velice vyhovuji Bambino mio a pak Thirsties (jednobarevné) a neberu jednovelikostní, aby lépe seděly podle kg. Rozhodne nebrat G-mini, je to shit (celkově ani oblečení kromě čepiček a ponožek už nekoupím).
Pokud budeš pleny skládat, jeste bude potřebovat snappi sponku a kdyby byla krátká bodycka, tak extendor.@andreiika píše:
@Svandu no jo, to je můj problém, prostě mám pocit, že existuje jediné nej řešení, ale ono zřejmě není…ok, zůstanu u původního plánu:
Myslíte, že by to takhle mohlo fungovat? Doufám, že stačí na ozkoušení a přijití na chuť nebo naopak zavržení.
- 2× svrchní kalhotky (fleece a PUL) - jen nevím jestli suchý zip nebo patentky a jestli mám koupit tu jednu univerzální velikost
- asi jedny AIO (+ náhradní vkládací plenku)
- separační vložky
- ručníčky IKEA
@andreiika píše:
@analoja sakra, já už zase nevím co je ta kapsovka..ale když mám tunu těch bavlněnejch plenek, tak je pro mě asi lepší pořídit jen ty svrchní kalhotky než ty AIO, ne? Když jste tady psaly, že ty se stejně musí skoro pořád prát…Můj problém je, že jsem dost nerozhodná
už jsem se rozhodla pro ty svrchní kalhotky a teď tady ty zase chválíš ty AIO, tak jsem nahlodaná
Začni na čtvercích a svrchňácích. To je asi fakt nejlepší. Pak si můžeš na zkoušku koupit jiné.
A přesně jak píše Svandu, téměř žádná z nás nemá jen jeden systém na plíny. Já začínala jinak než to, co používám teď. Ono i to dítě se vyvíjí, vyhovuje něco jiného.
AIO mám anavy a PoP In, anavy jsou podle mě lepší, štíhlejší.
Jo a kýbl mám od primalexu, nestál mě vůbec nic, protože chlap se zeptal jednoho známého malíře. ![]()
@analoja sakra
nemyslela jsem bambusovej čtverec, myslela jsem tu vkládací savou vložku, že by se dala místo tý plíny, která se dává do novoskladu (ta co je jen na úzký obdélník)