Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ne, ne- Tobík byl v jednorázovkách a s Poli jsem začala až někdy ve 3 měsících. Tak ty začátky neznám.
@PetkaK píše:
Holky, a jak to děláte s šátkem v terénu? Jako s tím vázáním, dyť ho budu válet po zemi přeci.Já přemýšlím že pojedeme příští týden o těch svátcích na nějaký turistický výlet (rozhledna), takže bychom jeli autem, a tam bych malou dávala do šátku a šli bychom. Ale dyť to budu mít umazané když to bude nějaké parkoviště třebas. Jako v trávě by to snad bylo lepší, ale či já vím jestli tam nění třeba jen hlíná a tak.
Mě nějak vadí představa že to vymáchám po zemi a pak nás s tím omotám.
Konkrétně takovou situaci (autem a pak pěšky) řeším tak, že se doma omotám šátkem, tak aby to bylo jako začátek kříže s kapsou a zbytek nějak zavážu. Na místě potom rozvážu, takže se po zemi válí už jen ty cípy, které se nedostanou do blízkosti nošence. Ale je teda fakt, že jsme autem nejeli moc daleko, tak nevím, jestli je to pohodlné (např co se pocení týče) na delší cesty.
@pomeranca No to mě taky napadlo, předchystat se doma. Jako pojedeme asi jen pár kilometrů, půl hodinka cesty, tak by se to asi dalo vydržet v tomto případě. Mě to je tak trklo, že jsem si ho teď vyprala, vyžehlila a pak bych ho někde venku zase umazala hned.
A když pak vyndáš dítko na kojení třeba, tak to taky tak nějak necháš na sobě, nějak pohodlně aby jsi vytáhla prso, a pak zase jen jakoby dotahuješ, jo?
@PetkaK píše:
@pomeranca No to mě taky napadlo, předchystat se doma. Jako pojedeme asi jen pár kilometrů, půl hodinka cesty, tak by se to asi dalo vydržet v tomto případě. Mě to je tak trklo, že jsem si ho teď vyprala, vyžehlila a pak bych ho někde venku zase umazala hned.A když pak vyndáš dítko na kojení třeba, tak to taky tak nějak necháš na sobě, nějak pohodlně aby jsi vytáhla prso, a pak zase jen jakoby dotahuješ, jo?
jojo, rozvážu uzel, vyndám dítě, vytáhnu triko nahoru, nakojím a zase nainstaluju dítě. jako vrchol pohodlí to není, ale stojí mi to za to, abych nebrala kočár. Horší než kojení je však přebalování… Už jsem jednou musela přebalit v tramvaji na zemi (resp. na dece) a stačilo… protože to si chtě nechtě umažeš šátek víc, než při vázání. A nebo potřebuješ asistenta, který ti dítě chvíli podrží, zamotáš si šátek okolo sebe, nachystáš si přebalování a je to…
@smile001 píše:
Anielkha, ivuska. h
díky, právě mě zajímalo, jestli se to vůbec vyplatí.. byl to takový momentální nápad, když jsem uklízela oblečení kdysi v UK koupené, tak mi to „cinklo“… tak to nebudu hrotit, a budu dál vybírat tady, aspoň si to okouknu sám
ahoj, ja kupovala mommy´s touch tady http://www.babykind.co.uk/ zrovna byla vyprodejova akce, takze jedna vysla na nejakych 250 korun ![]()
@pomeranca píše:přišlo dnes ráno a hned jsme s ním jeli dělat parádu na promoci
![]()
No tak to je bomba
![]()
@pomeranca píše:
Poslední dobou chodíme většinou takto
Krásná rodinka
. Máš chlapa sympaťáka ![]()
@Anielkha píše:
Holky, ja mam pandu a Viky v ni moc nechce byt… radsi jeste v manduce.. od kolika cm vysky do batoleciho? Mne prijde, ze uz tu nozicky ma malo do M.
Manduca je do 5ti let věku, takže bych to neřešila ![]()
@pomeranca A vidíš plíny, ty jsem nějak pozapomněla řešit. Já pořád řeším kojení že jí budu muset vytáhnout a tak, a plíny mě nenapadli. Ale zase budeme mít s sebou pravděpodobně golfáč na A. takže v tom přebalím v pohodě.
@PetkaK Vážu šátek normálně v terénu, pokud je to na trávě, tak mi válení nevadí (kolikrát ho použiju jako deku pro malou:)). No a pokud je někde špína a prach, tak komanduju chlapa, drží konce a dělá, co mu řeknu. Ale nemám žádné hedvábí. Mám bavlněný šátek.