Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@carpet Taky bych to vyprala a nechala si to vyžehlit
Oblečeky i pleny (nelátkovala jsem po porodu) jsem měla několik měsíců připravené a nic tomu nebylo, navoněné zůstaly ![]()
Já bych to pak jen ještě zadělala do igelitky. Nedávala bych to hned do skříně…
@carpet píše:
Holky mám takovej, asi blbej, dotaz.
V září budu rodit a přes léto chystám vyprat celou plenkovou výbavu.Ale teď tu mám žehlící tchyni a mohla bych jí zneužít na vyžehlení těch 80ti čtverců.
Je to hodně blbej dotaz, co?
Ale napadlo mě, jestli to není moc brzo a když mi tu ty plenky budou ležet už od teď, jestli to vyprání neztrácí na smyslu??
Kup si takový ten vakuovací pytel a šoupni to do něj
Já všechno připravila asi na začátku měsíce, kdy jsem měla rodit ![]()
@Petrushenka píše:
@Broučkovka Jak vypadají a jaká je to velikost? Uka
http://dulinka.cz/…rodukt-5978/
a
http://dulinka.cz/…produkt-685/
nepoužité, neprané. Možná bych k nim našla ještě obal. Oboje velikost S, tj 5-8 kg. Máš zájem?
@Broučkovka píše:
nepoužité, neprané. Možná bych k nim našla ještě obal. Oboje velikost S, tj 5-8 kg. Máš zájem?
Tak kecám. jsou to ty soft.. http://dulinka.cz/…rodukt-4910/ a bílé..
@Broučkovka píše:
Kup si takový ten vakuovací pytel a šoupni to do nějJá všechno připravila asi na začátku měsíce, kdy jsem měla rodit
Já jsem právě s porodem taková nevypočitatelná, takže je možný, že v srpnu už budu mít mimčo ![]()
A máte pravdu. Narvu to do pračky, sluníčko to vybělí, tchyně vyžehlí a já budu mít vystaráno ![]()
Děkuju za názor ![]()
Mně teda přijde pytel i igelitka zbytečnost. Však je přece jedno, zda je to vyprané týden nebo měsíc před porodem. ![]()
@Flyingfrog píše:
Mně teda přijde pytel i igelitka zbytečnost. Však je přece jedno, zda je to vyprané týden nebo měsíc před porodem.
to je jen takovej ten pocit „poprvy“ ![]()
@careynka píše:
to je jen takovej ten pocit „poprvy“
Si taky myslím. ![]()
Já jsem zdědila na Danielku oblečení po sestřenici - dala mi to v lednu, vonělo to vypraně, vyžehlené, tak jsem to dala do skříně, a v květnu začala používat. Byli to vesměs oblečení 0-3m, takže je teta musela mít uložené už od nějakého září.
Holky, daly byste šestiměsíčnímu dítěti ochutnat koprovou omáčku?
Mně to přijde totál šílené, stejně jako plně kojenému dítěti cpát šťávu jen proto, že je teplo…
Mám pocit, že u nás v rodině jsem fakt z jiné planety.
Jo a neperete/nezkoušely jste některá Frosh? Jsem dneska koukala na dvoulitrový gel, ale nakonec jsem vzala zase Ecover.
Tak já teda dávala koprovku malému taky možná tak nějak… Ale nedávala jsem tam moc octa, jen trošičku… A taky to neměl každý den, že ![]()
Jinak malý byl do sedmi měsíců jen na UM a kdyžtak jsem ve vedrech měla s sebou vodu a nabízela…ale stejně ji nechtěl… Pít se naučil až tak v 9ti měsích čaj… Ale trvalo to než si na to zvyknul…
@Flyingfrog Asi bych nedala. Koprovku jsme měli až od roku. Mě taky docela překvapilo že teď v těch vedrech cpou do 7týdenních dětí (jako je Danielka) někteří čaje a ředěné džusy
- já jsem teda taky přemýšlela jestli jí nedat vodu, ale čaj a džus mě teda nenapadl.
A co jsem viděla včera se mi už taky asi nepoštěstí - u obchoďáku dávali do auta naší snědí spoluobčané dítě - velikostně tak jako Alžbětka, a poutali jí na podsedák
, s tím že jí teda pod prdel dali ještě polštář
- auto značku BMW ![]()
@Flyingfrog Koprovku bych nedala, max kopr do jídla, ale až později. BTW v kupovaných přesnídávkách kopr je… al etam je víc věcí nevhodné pro děti.
Dala bych vodu nebo slabý čaj, šťávy nedávám ani 7,5m dceři, teprve jsem začala dávat ovoce, maso taky ještě nemá (nemám chut jí uměle vyhnaný kuře, krůtu- chystam se na králíka z domácího chovu).
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Asi bych nedala. Koprovku jsme měli až od roku. Mě taky docela překvapilo že teď v těch vedrech cpou do 7týdenních dětí (jako je Danielka) někteří čaje a ředěné džusy- já jsem teda taky přemýšlela jestli jí nedat vodu, ale čaj a džus mě teda nenapadl.A co jsem viděla včera se mi už taky asi nepoštěstí - u obchoďáku dávali do auta naší snědí spoluobčané dítě - velikostně tak jako Alžbětka, a poutali jí na podsedák
![]()
![]()
, s tím že jí teda pod prdel dali ještě polštář
- auto značku BMW
a cemu se divis?
a stejne jich skoda neni, nemam je rada
Tak holky už se mi blíží, ještě měsíc a mimi bude na světě! Už se fakt těším
Podle různých vašich rad jsem pořídila zatím 4 svrchňáčky, každé z jiného materiálu a od jiné firmy (čtvercovek mám asi 70..to musí stačit ne?) dále 5 zavazovaček od Disany, akorát mě přijdou hrozně teplné, myslíte, že jsou vůbec na léto?
Spíš asi koupím ještě ty snappi sponky, na ty jsem nějak pozapomněla
..(je to tak že buď sklad sepnu sponkou nebo dám zavazovačku že?). No a pak mě láká si pořídit i nějaké ty AIO, ale zase tu všichni odrazují, že je lepší počkat až jak bude mimi velké tak teda nevím ![]()