Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ŽofkaV. píše:
Tak holky už se mi blíží, ještě měsíc a mimi bude na světě! Už se fakt těšímPodle různých vašich rad jsem pořídila zatím 4 svrchňáčky, každé z jiného materiálu a od jiné firmy (čtvercovek mám asi 70..to musí stačit ne?) dále 5 zavazovaček od Disany, akorát mě přijdou hrozně teplné, myslíte, že jsou vůbec na léto?
Spíš asi koupím ještě ty snappi sponky, na ty jsem nějak pozapomněla
..(je to tak že buď sklad sepnu sponkou nebo dám zavazovačku že?). No a pak mě láká si pořídit i nějaké ty AIO, ale zase tu všichni odrazují, že je lepší počkat až jak bude mimi velké tak teda nevím
az se prcek narodi, tak si muzes AIO objednat a do dvou dnu je mas doma
to bych tak neresila predem
Broki: U dětí na UM je to s pitím ve vedrech jiné, ale u plně kojených, navíc cca těch 6m, kdy nejsou příkrmy, tak stačí jen častěji kojit.
No já jsem prostě v rodině divná. Příkrmy jsem začla opravdu až někdy po šestém měsíci, trocha mrkve, nikoli na ochutnání domácí marmeládu a koprovku… Plus teda já kopr nesnáším, tak moje dítě ho asi jen tak neuvidí.
Nekojila jsem v přesně dané hodiny…
Já pak netuším, co na takové informace mám říkat, tak jen zaraženě mlčím (tchýně mi s úsměvem a pyšně říkala, co neteř ochutnávala).
Žofko: Plín máš dosti, svrchňáků taky.
Jinak já na ty vázačky dávala vlňáčky a do vázačky obvykle čtverec nebo jen froté vkládačku. Snappku jsem užila na ten novorozenecký sklad.
JInak AIO jsem měla doma dvoje, PoP In a využila jsem je až někdy po půl roce, takže podle mě na úplného novoše zbytečnost. ![]()
@Flyingfrog píše:
Plus teda já kopr nesnáším, tak moje dítě ho asi jen tak neuvidí.
Já nesnáším salátovou okurku, ale Pavlínce děsně chutná, takže se překonávám a kupuju jí to. Vždy ale s podmínkou, že to musí sníst, já to po ní dojídat nebudu, maximálně ať si to domluví s tatínkem ![]()
@Flyingfrog Tak teď dočítám a já to z tou koprovkou špatně přečetla… Četla jsem 16ti měsíčnímu, ne 6ti měsíčním
V tom případě nee…Ale jak píšu, já jsem byla taky hrozně divná že byl malý do sedmi měsíců jen na UM
Koprovku jsem dával někdy po tom roce, ale kdy přesně nevím…ale asi tak kolem těch 16ti měsíců…Možná dřív ![]()
Tak ja tez kopr nemusim, ale koprovku obcas udelam a kupodivu obcas is i dam a neni to takova hruza jako si pamatuji z detskych let ![]()
Jak nakonec vubec dopadla ta koupelna a vyber dlazdic? ![]()
@Flyingfrog jak pises ze mas divnou rodinu
ono je to asi vsude
u orvni me to rozcilovalo, nastesti zijeme mimo, tudiz nebyla sance mi deti necim kazit a ldyz tak jsem zatrhla, u druhe uz jsem to neresila pac uz vsichni vedeli
a kdyz nekdo nevedel tak jsem razne rekla ne. Za cas nasich rodicu to bylo proste jinak a normalka, takze jim mozna prijdeme zase divni my
kdovi jak to bude za 20 let s myma vnoucatama ![]()
AIO na prcka zbytecne
dodnes mi tu lezi napriklad itti biti velikosti S
kterou sem pouzila mozna 3 x
a pak z ni vyrostla. Tusim tu mam i nekde nejake popolinky
![]()
@Mirii No vybrala jsem to hnědé lino - takové třpytivé ale víceméně celistvé.. Objednala, ale chlápek na mě zapomněl
Den před montáží mu volám jako abych si to ověřila jestli příjdou a tak a on nechápal o jakém linu mluvím
No a pak po té co mi ještě vynadal že nemá jen nás, zjistil, že ono to lino už se nevyrábí, že mi dal blbý vzorník - no bomba, tak sme byli na začátku… No tak jsme zajeli do jednoho obchodu s PVC a kobercama kde je hodně velký výbě (ono je vpodstatě všude to samé)a říkali jsme si že prostě už tam něco vezmem… Manžel říkal, když to bude hnusné tak to přikryjeme koberečkama
No tak lino je nakonec světlé třpytivé… Uvidíme v úterý jak to bude vypadat - pak hodím foto
Ale děkuji za optání! ![]()
Jo a holky…mám dotaz. Naši jedou do Německa - chci aby mi dovezli nějaké prací prášky/gely… Máte některá nějakou zkušenost-tip?
Na barevné a sensitive na plíny…
@Flyingfrog píše:
Jo a neperete/nezkoušely jste některá Frosh? Jsem dneska koukala na dvoulitrový gel, ale nakonec jsem vzala zase Ecover.
Ja ve Froschi prala docela dlouho (byla jsem v oboru
) a byla jsem spokojena. Jen mi nejak casem prestal vonet. Vyrobce si zaklada na eko-vyrobe a produkty samy o sobe maji min. dopad na zivotni prostredi. Eko-label nedavali na vse, protoze je to fin. strasne nakladne, ale vlastnostmi jsou jejich praci gely zalozeny na prirodnich extraktech a vyuzivaji prirodnich vlastnosti-odmastovani, cisteni atp. Jsou urceny prave hodne i pro deti. Ale plenky jsem v nem neprala, uz dosel
.
Ahoj, holky co myslíte o těhlech plenkách? Mám ten obchod za rohem, tak bych ušetřila za dopravu. Ještě teda nevím jestli rozumím správně, že to jsou svrchňáčky. Já chci právě zatím jen asi 2 ks svrchňáčků, čtverců mám doma spoustu. Díky
zapomněla jsem odkaz ![]()
Příspěvek upraven 09.07.12 v 18:08
Já je na Kiki měla, nebyla jsem s nima moc spokojená páč malá měla sice naducaný tvářičky
ale nohy jak špejličky a všechno to teklo všude kolem… ale pak jsem je prodala kamarádce a ta zase říkala, že lepší plenky neměla, takže to máš těžký, každému vyhovuje něco jiného
![]()
Na druhého prcka teď chystám PUL kalhotky jen spíš jako záložní a jelikož pletu a háčkuju a vlny jsem nakoupila spoustu, tak chci používat převážně klasický čtvrce a přes to ty mnou vyrobené vlňáčky
s těma jsem prostě nejspokojeněší
a třeba kupované vlňáky jsem nikdy nezkoušela
takže se fakt blbě porovnává
ale mám raději vlňáky než PUL ![]()
Ty vlňáčky (kort když si udělám jaké chci
) se mi prostě líbí víc a hlavně v létě jdou použít i jako kraťásky, na zimu si zase udělám dlouhý a je to rovnou jako kamašky
Hodím pár foteček svých díleček ![]()