Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@pomeranca píše:přišlo dnes ráno a hned jsme s ním jeli dělat parádu na promoci
![]()
To je frajer s těma brýlema ![]()
Holky, ja mam pandu a Viky v ni moc nechce byt… radsi jeste v manduce.. od kolika cm vysky do batoleciho? Mne prijde, ze uz tu nozicky ma malo do M.
@Anielkha píše:
Holky, ja mam pandu a Viky v ni moc nechce byt… radsi jeste v manduce.. od kolika cm vysky do batoleciho? Mne prijde, ze uz tu nozicky ma malo do M.
Já myslím, že to je ještě ok, zatím tam nevisí ![]()
@Anielkha
Já bych řekla, že to je ještě úplně v pohodě. Myslím, že u takhle většího dítěte už není tak podatatný, aby mělo kolínka výš než zadeček. Taky jsem někde četla diskuzi, že spíš naopak je lepší, když batole není tak moc podsazené a nemá záda moc do kulata. Myslím, že záleží na pocitu jak dítěte,, tak nosiče. My jsme maduku vyměnili za Pandu ve chvíli, kdy už to nebylo moc pohodlné a furt jsem měla potřebu ty nohy nějak nadzvedávat a přidržovat
.
Diky, holky.. ona je tady presunuta, takze v realu ji ty nozicky trochu vic vykukuji… ale nevisi.. to se mi nezdalo. Ona prave v pande moc nechce byt (kdyz ji dam na vyber mezi manducou a pandou), ale nevim, jestli to neni tim, ze z manducy lip vidi.
Anielkha, ivuska. h
díky, právě mě zajímalo, jestli se to vůbec vyplatí.. byl to takový momentální nápad, když jsem uklízela oblečení kdysi v UK koupené, tak mi to „cinklo“… tak to nebudu hrotit, a budu dál vybírat tady, aspoň si to okouknu sám ![]()
Ahoj, chci koupit nové pul svrchňáky, nejspíš jednovelikostní. Rozhoduji se mezi Anavy a GroVia. Převážně používáme čč, teď už na rovno. Dále by mě zajímalo, co je lepší, jestli patentky nebo suchý zip. Měli jsme Imse Vimse a přijde mi, že ten suchý zip miminku odírá bříško, ale zase je s ním určitě jednodušší manipulace než s patentkami. Děkuji za rady.
@Tilia Suchý zip versus patentky - to je těžko radit. Na malé miminko mám ráda suchý zip, než se zacvakne těch x-patentků tak to prostě trvá. Sucháč je lepší.
Když se mi dcera začala plazit, tak jsem sucháče nesnášela - protože nechat jí jen v plíně a tričku na koberci - hned byli sucháče odepnuté a plína připnutá ke koberci místo k dítěti.
Navíc okolo půl roku se je naučila sama odepnout, ona se sice před prvním rokem naučila rozepínat i patentky, takže od té doby musí mít na plíně prostě body nebo kalhoty.
Takže jsem později preferovala patentky.
Grovia jsou docela úzké mezi nožičkama, podle mě nepokryjou celý čč. Proto bych raději volila anavy (sice je nemám, ale ohlasy na ně jsou veskrze pozitivní).
Holky, a jak to děláte s šátkem v terénu? Jako s tím vázáním, dyť ho budu válet po zemi přeci.
Já přemýšlím že pojedeme příští týden o těch svátcích na nějaký turistický výlet (rozhledna), takže bychom jeli autem, a tam bych malou dávala do šátku a šli bychom. Ale dyť to budu mít umazané když to bude nějaké parkoviště třebas. Jako v trávě by to snad bylo lepší, ale či já vím jestli tam nění třeba jen hlíná a tak.
Mě nějak vadí představa že to vymáchám po zemi a pak nás s tím omotám. ![]()
@PetkaK píše:
@Achdarek Gratuluju k holčičce. A zajímavý jméno jste vybrali![]()
Děkuji.
Ty máš ale postřeh. ![]()
Já sem pak občas nakouknu pro rady, jak látkovat novorozence.
@Achdarek Jsem si na Tebe tak nějak vzpomněla že jsi měla rodit chvilku po mě, a dohledala jsem tě v diskuzi jestli už máš metřík s miminkem ![]()
Však už mám dvě látkované děti ne? Tak to bude brnkačka látkovat i to třetí ![]()