Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
22.6.12 10:32

K těm separačkám - záleží i na prckovi - jak často a co kadí - u novorozence, kterej kadí po každým kojení tě moc nevytrhnou co se týče údržby plenky - stejně se to na ni dostane. Pokud budeš mít štěstí, jako já u třetího prcka, že kadí jednou za dva, tři dny, tak doporučuju (pokud to bude prcek snášet) flece, to udrží prdelku v suchu a ani obyčejný plíny nemusíš žehlit a poskládáš na rovno a hotovo.
Praní se tedy nevyhneš, ale pere pračka, tak mi to jako bůhvíjaká zátěž nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
22.6.12 11:08

Bezva! :palec: Už v tom začínám mít jasno. A na u těch svrchních kalhotek jakou značku kromě Anavy doporučujete? A jak moc složité je to praní těch vlněných kalhotek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
22.6.12 11:23
@andreiika píše:
Bezva! :palec: Už v tom začínám mít jasno. A na u těch svrchních kalhotek jakou značku kromě Anavy doporučujete? A jak moc složité je to praní těch vlněných kalhotek?

Ony se každé hodí trochu jinak, na novosklad jsou tuším dobré Haipa Daipa, ale já s nimi zkušenost nemám. Já mám Thirsties (ujdou), bummis (mám je docela ráda, ale neudržej všechno, nejsou tak „gumový“) a pak jednovelikostní pop n gro a ty jsou teda super.

S vlňáčkama je to docela věda. Musíš prát opatrně, aby se nesrazily a hlavně je musíš lanolinovat, aby neprotejkaly.. No a po tý proceduře pak x dní schnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
22.6.12 11:36

@Svandu aha, takže vlňáčky škrtám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.6.12 11:37

S vlnacky jak pise @Svandu, ale zas kdyz se zadari tak nalanolinovane vydrzi klidne dva mesice a staci je vzdycky vyvetrat.

• Citovat
  • Upravit
3780
22.6.12 11:43

No, když vlňáky po vyprání vymačkám v ručníku, a vychytám sluníčko, tak je mám za den suchý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.6.12 12:17
@andreiika píše:

Já měla Popoliny a holky si hodně chváli Thirsties.

A separačky používám celulózové. Doteď. Moje dítě nočník nechápe, kadí kdy se jí zachce, takže pokud se pokadí, téměř vše (někdy ne no) zachytí separačka a tu vhodím do WC, spláchnu a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.6.12 12:19
@Svandu píše:
S vlňáčkama je to docela věda. Musíš prát opatrně, aby se nesrazily a hlavně je musíš lanolinovat, aby neprotejkaly.. No a po tý proceduře pak x dní schnou :-)

X je v tomhle případě co? Já jen, že v letním horkém počasí jsou ráno vyprané a nalanolinované a večer suché, jinak tak maximálně dva dny.

Zato pak celkem dlouho vydrží, pokud to dítě nepokadí, klidně měsíc dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.6.12 12:31
@andreiika píše:
@Svandu aha, takže vlňáčky škrtám :D

Neškrtej, já na ně nedám dopustit :-). Pravda, musí jim člověk věnovat trošku víc péče, ale když se ti prcek neprosere krz plenu až na ně, tak stačí vyvětrat a je to v pohodě. Čas od času samozřejmě praní nastane, ale není to zas až tak strašné. Jen to schnutí potom je trochu delší - den, spíš dva. To lanolínování máš raz dva.

Navíc to slouží jako součást oděvu, vpodstatě mu dávám jen bodíčko, vlňáky a ponožky. Neřeším žádné kalhoty, protože se mi do ničeho nevešel. Zdědila jsem spoustu oblečení a až na pár dupaček je mu to všechno malé. Všechny ty fešácké gatě mám v krabici a občas se na ně podívám :-) Přece jen ty pleny trošku zvětší objem.

Jinak já mám jedny svrchňáky PUL, ale ty jsem použila asi 2×, nějak se mi nechce ho zavírat do neprodyšného materiálu. Jedny flísáčky, používám čas od času na kalhotkové pleny nebo když mám vlňáky vyprané.

Pozor, pokud by ses rozhodla třeba pro zavazovací pleny, tak na ně mi flísáčky nesedí. (resp. cokoliv, co je kalhotkového střihu, sedí pouze natahovací svrchňáky) No a dvoje natahovací vlňáky (Baby Idea), ty točím dokola a naprostá spokojenost. Jsou vysoké, takže mu je natáhnu skoro až pod prsa, když je chladno, tak super.

Když byl malinkej, tak jsem používala vlňáčkošáličku : http://www.ekopleny.cz/…l156550.html. Byl hodně drobnej a ve všem ostatním byl jako sud. No a měla jsem natahovací vlňáky od Disany, ale jak tloustnul,tak ho škrtily kolem nohou (dávala jsem mu je naruby a bylo to dobrý).

Teď, když je teplo ho nejčastěji nechávám úplně bez svrchních kalhotek a častěji měním plenu, abych neměla mokrou deku, na které leží. Když byl ležák, tak stačilo složit čtvercovku na draka nebo novosklad sepnuto snappi sponkou. Teď už se přetáčí na bříško a rotuje a ta sponka se mu občas zaryla do pindíka :-) tak dávám zavazovačku s obyč. čtvercovkou. Jedno čůrání mu to stačí a pak to jde dolů. Svrchňáky mu dávám, jen když jdeme ven. Z toho tedy plyne, že neperu jednou za dva dny, ale denně, ale nějak jsem se s tím naučila žít :-). No a pořídili jsme sušičku.
Dobře vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
22.6.12 12:37

Fly: u nás cca 3 dny disany, 4 dny merinostar, v bytě. Ven se s plínama dostanu málokdy, ale jsou pod otevřeným oknem..

Jinak já bych je taky nezavrhovala, mám vlňáky ráda, ale novosklad bych pod ně už nedala, z toho vaječina vytejká docela často..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
22.6.12 13:03

Hádám, že ty vlněné se v sušičce sušit nemůžou, že? venku sušit můžu, ale ne vždy je na to počasí - teď spíš ne. Ale vzhledově se mi líbí moc. Jen nevím jestli pořizovat tu asi nejdražší variantu - nejdřív to chci vyzkoušet a stejně nebudu nikdy látkovat 100% - na ven a nejspíš i na noc plánuji jednorázovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
22.6.12 13:04
@andreiika píše:
Hádám, že ty vlněné se v sušičce sušit nemůžou, že? venku sušit můžu, ale ne vždy je na to počasí - teď spíš ne. Ale vzhledově se mi líbí moc. Jen nevím jestli pořizovat tu asi nejdražší variantu - nejdřív to chci vyzkoušet a stejně nebudu nikdy látkovat 100% - na ven a nejspíš i na noc plánuji jednorázovky.

Nene, sušičku na vlňáky nepouštět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
22.6.12 13:27

Ze začátku se toho zdá hodně moc, ale já si delala poznámky a pak jsem objednala (mám jen ctvercové pleny ;-).
http://www.branakdetem.cz/…novosklad-50
http://www.branakdetem.cz/…-na-draka-51 - ten mi nejde :mrgreen:
 http://www.branakdetem.cz/…evny-1ks.htm

Ještě mám geniální tip, kdyby jsi používala čtvercové pleny - pro vyssi savost koupit v ikea male levne frote rucicky :-)) ale ty davam dceri az od 5měsíců, protože před tím měla mega zadek.
@andreiika píše:
holky, díky moc,vy to sypete z rukávu „novosklad“, „na draka“, „extendory“ :))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14103
22.6.12 13:31
@Svandu píše:
Fly: u nás cca 3 dny disany, 4 dny merinostar, v bytě. Ven se s plínama dostanu málokdy, ale jsou pod otevřeným oknem..Jinak já bych je taky nezavrhovala, mám vlňáky ráda, ale novosklad bych pod ně už nedala, z toho vaječina vytejká docela často..

Já si ty disany nepamatuju, ale anaví vlňáky mi schnou maximálně dva dny a to ještě musí být fakt ultrahnusně. Venku je taky nesuším, jen doma na rozloženém ručníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
22.6.12 13:36

@Petrushenka jj jedna holka s naší diskuze mi na ty ručníčky taky dávala tip - takže ještě k plínce kterou složím na novosklad, vložím do ní tu plínku složenou na pruh, tak dám ještě ručníček?

Je toho spousta, ale už se fakt začínám z lehka orientovat.

Jen si říkám, že budu látkovat spíš jen doma, jestli se to vlastně vůbec vyplatí…

Asi fakt teď koupím jen ty natahovací PUL a možná ty fleecové, bavlněný plenek (čtverců) mám doma tunu… uvidím jak mi to půjde a pak třeba rozšířím arzenál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure