Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Vermi, ze tmavy podlahy se neuklizis pozehnane
Kdyz vyberes nejaky „lichotivy“ vzorek-ne jen homogenni odstin, tak mas vyhrano a provozni spina na tom videt hned nebude. Fakt jsou ty dlazdice tmave, ja jsem za svetlou podlahu ![]()
Ale koupat se tam budes ty, to je fakt
Ahojky, holky a co tohle? To se teda docela líbí i mě… Manžel to teda ještě neviděl - je v práci. Ta barva asi nejvíc odpovídá na tom prvním nebo druhém obrázku… I když úplně věrohodně to vyfotit nejde… Ale jsou v tom takové stříbrné kousíčky,které ladí s tím lesklým na kachlích a i nožky a úchytky na skříňkách budou stříbrné… Co myslíte?
Tady je ještě ta světlejší…aky o nevypadá špatně,Ale v té tmavší je to odstín hnědé který je v té kachličce,ale ta svělá béžová jiná než béžová na kachlích a ani není obsažena v té tmavě hnědé kachli…Jestli chápete jak to myslím ![]()
@Brokianaa píše:
Ahojky, holky a co tohle? To se teda docela líbí i mě… Manžel to teda ještě neviděl - je v práci. Ta barva asi nejvíc odpovídá na tom prvním nebo druhém obrázku… I když úplně věrohodně to vyfotit nejde… Ale jsou v tom takové stříbrné kousíčky,které ladí s tím lesklým na kachlích a i nožky a úchytky na skříňkách budou stříbrné… Co myslíte?
Vypadá to dobře. ![]()
@Brokianaa píše:
@Flyingfrog díkTeď ještě aby se to líbilo i chlopkovi…
No bych mu řekla, že jelikož to stejně budu ve většině případů uklízet já, tak chci aspoň koukat na něco, co se líbí mně. ![]()
No já furt rozhoduju mezi ou světlou a tmavou a tak mu řeknu,že teda přistoupím na tu tmavou - kdyby něco ![]()
Ahoj holky, jsem tu ode dneška nová, ikdyž si mimino čtu už dlouho. Nevím, kam se co píše a jak to tu chodí, takže tohle je malý test
. Potřebovala bych poradit, prosím. Používám na skoro 7měsíční dítko popolini, nyní jsem dokoupila plenky Sketch. Jsou krásně barevné, každá je z jiného materiálu (koupeno na aukru jako testovací balíčky). A teď jak s praním… na štítku je napsáno 40, na papíře 40-60. Můžu je prát dohromady s popkama na 60? Malá má po příkrmech už tužší stoličku, takže bobek vyhodím a vyperu v ruce téměř do čista. Peru v persilu expert, fleky nezůstávají. Bojím se, by se mi nějak neobarvily. Děkuji
Brokiano tak ta tmava je dobra
pokud teda mluvis o te na prvnich fotkach
na tech druhych tu svetlou neee, ta tam nema zadny odstin z tech co uz mate pouzity v koupelne
jinak jak je tam o vanu oprana ta drevena tmava co jsem vcera rikala neee, tak dnes mi prijde ze by uz i sla
ted jde videt totiz ze mas docela dost svetle kolem vany. Nicmene pokud manzel rekne ze ta tva tmava jo,tak do ni klidne jdi
doufam ze nas neukamenujes az bude hotovo ![]()
Marrcelko ja peru/prala vsechny pleny na 60 a nikdy jsem ani nekoukala na cedulky
40 stupnu je pro me voda studena ![]()
No tak můj úžasný manžel to prostě nechce - je to prý hnusné
Tak jsem tam kde jsem byla ![]()
@Brokianaa píše:
No tak můj úžasný manžel to prostě nechce - je to prý hnusné![]()
![]()
Tak jsem tam kde jsem byla
tak bych mu rekla, at si to vybere sam a hotovo…proc vlastne nedate kachle?
@Brokianaa píše:
No tak můj úžasný manžel to prostě nechce - je to prý hnusné![]()
![]()
Tak jsem tam kde jsem byla
Bych mu to hodila na hlavu. Ehm, jen takový trapný dotaz, proč jste vlastně dělali tmavou koupelnu a neměli k tomu rovnou podlahu? Nebo jsem něco přehlídla?
@marrcellka píše:
Ahoj holky, jsem tu ode dneška nová, ikdyž si mimino čtu už dlouho. Nevím, kam se co píše a jak to tu chodí, takže tohle je malý test. Potřebovala bych poradit, prosím. Používám na skoro 7měsíční dítko popolini, nyní jsem dokoupila plenky Sketch. Jsou krásně barevné, každá je z jiného materiálu (koupeno na aukru jako testovací balíčky). A teď jak s praním… na štítku je napsáno 40, na papíře 40-60. Můžu je prát dohromady s popkama na 60? Malá má po příkrmech už tužší stoličku, takže bobek vyhodím a vyperu v ruce téměř do čista. Peru v persilu expert, fleky nezůstávají. Bojím se, by se mi nějak neobarvily. Děkuji
Nemám zkušenost se sketch, ale taky peru všechny plíny na 60, barevné i bílé dohromady.
Je to v podkroví,které bylo původně jako půda,tudíž je tam jen dřevěná podlaha,na tom OSB desky a prostě to i tak trošku pracuje a kachle by mohly popraskat… Tak proto lino. Jako nám bylo od začátku jasné,že to bude boj…Ale já se tak navnadila,že se mi tohle i líbilo,tak jsem si říkala,ha…super,vybráno… a tak se to zas odsouvá,zas budem chodit někde jak magoři a vybírat ![]()
A zas nechci něco co se mu nebude líbit…
@Brokianaa Hele chlap tvrdí, že u dřevostaveb taky není pravidlem, že je v podlahách vždycky beton a dlažba se tam v pohodě dává a nic to nedělá.
V rozích místnosti, kde bude vlhko (koupelna) je to potřeba odizolovat tekutou lepenkou a mezi zeď a podlahu musí pod tu tekutou lepenku přijít - a teď si vzpomenout jak se to jmenuje - prostě cosi proti vlhkosti.
Jestli je ten barák celkově zděný, tak ani tolik pracovat nebude jako celá dřevostavba.