Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@ŽofkaV. píše:
vlněné svrchňáky se dají i uplést, nebo uháčkovat, pokud umíš, nebo někdo v rodině - to pak máš za cenu vlny ![]()
no, a samozřejmě i šít se dá ![]()
a s tím motáním - mně se osvědčil na novoška čtverec z pružného froté - na trojůhelník přeložený, do toho čtverec a zapnout snapkou - cenově nenáročné a funkční ![]()
Na malého mám taky čtverce. Dávám je na obdélník. Do něj vkládačku a na něj flísovou separačku (z nastříhané ikea deky) a na to svrchnáky z anavy AIO (jsou krásně hubené, anavy PUL na nebo svrchnáky z POPin AIO. Do vlňáků dávám čtverec na novosklad s vkládačkou a separačkou. Na noc dávám z pohodlnosti jednorázovku a na cesty jak se mi chce/je příležitost k přebalení. Jinak mám i anavy AIO a kalhotkovku. Ale čtverce zatím vedou. Na vaječinu jsou fakt nejlepší.
Jinak moje rada: moc velkou výbavu si do začátku nekupuj. Nevíš, jaké mimčo se ti narodí - buclaté nebo hubené, malé nebo velké. Mi se narodil dlouhý hubenour a třeba svrchnáky IV od 5kg, které všichni řikali, že budou i na novoše bez problému, ještě ted nedávám, protože je má velké. Nevyhodíš zbytečně peníze..
Žofko: Já mám těch zavazovaček 7.
Ale může být určitě asi i méně. Mně jen tohle vyhovovalo, později jsem přešla na čtverce do fleecových svrchňáků, pak do vlňáčku, no a hodně teď mám ráda kalhotkové plíny.
Jinak pěkný návod na skládání na novorozence je zde, já se to podle toho naučila hned a ono to pak získáš do ruky.
Na to jsem sem tam dávala buď jen vkládačku, později i další složený čtverec a na to pak ty fleecáky. To zhruba od 4-5 měsíců, musím říct, že už sama přesně nevím. Jen vím, že ty natahovací disany jsem hodně používala přes zimu, holka je měla jako kamaše.
Jednu fotku mám i v galerii.
Já dnes vyvařovala pěkně postaru v hrnci na sporáku zapraný vyaukrovaný čtverce, pak absolvovaly koupel v Bělaminu, a teď je jdu pěkně klasicky vymáchat ve vaně (pračka bude spravená až v pátek) no, docela prokoukly, v původním stavu bych se je styděla pověsit na balkón
potřebovaly by ještě sluníčko na ty zbylý fleky, snad se to časem opere ![]()
@elfans píše:
@analoja Haha, to jsi měla nafotit a napsat deníček.
no, na nafocení mám nechaných 5 kousků, co byly s dírama, ty jsem ani neprala - aspoň budu vidět rozdíl ![]()
jinak paní jsem psala mejla, jsem zvědavá, jestli se ozve
@Flyingfrog píše:
Careynko: Gratuluju.(co člověk nezahlédne v jiné diskuzi…
Nemáte zkušenosti s plenkami od firmy Sketch? Je jich na aukru spousta za docela směšné částky až mi to přijde podezřelé.. ![]()
@ŽofkaV. píše:
Nemáte zkušenosti s plenkami od firmy Sketch? Je jich na aukru spousta za docela směšné částky až mi to přijde podezřelé..
Nebrat, jsou na nic, protékají, většina ti to tady řekne. Cena odpovídá (ne)kvalitě.
@ivuska.h píše:Úžasná Jůla i sukýnka.
Jůla větrá vlňáčko-sukýnku.
Ahojky ![]()
dlouho jsem tu nebyla
brzo bude u nás plenkování opět aktuální, tak se chci nechat inspirovat ![]()