Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dík…
Já uvidím…třeba ho nakonec přesvědčím…Byla tu jeho nevl.dcera a ta mu říkala,že se ji to celkem líbí a že dřevo by nedávala,tak třeba na ni nakonec dá
Já bych klidně lino,aspoň bych nemusela řešit spáry na zemi ![]()
@pomeranca píše:
Bude Skaldino![]()
![]()
Ty se mááááááš.
Já jsem v čekačce a jestli to dopadne, tak nejdřív v září si budu moct říct jak látky. ![]()
@Flyingfrog píše:
Ty se mááááááš.Já jsem v čekačce a jestli to dopadne, tak nejdřív v září si budu moct říct jak látky.
Však už na to čekám skoro půl roku. Celej den si prohlížím látky a nemůžu si vybrat. Chtěla jsem něco modrýho a toho je tam pomálu. Nechci zas skončit u zelené ![]()
@pomeranca píše:
Však už na to čekám skoro půl roku. Celej den si prohlížím látky a nemůžu si vybrat. Chtěla jsem něco modrýho a toho je tam pomálu. Nechci zas skončit u zelené
Já se zapsala někdy v březnu. Jsem trotl, kdyby hned, jak se tu o tom začlo mluvit, mohla jsem už nosit.
Vidíš, já bych zelenou zrovna brala. NO doufám, že budu vybírat až po porodu. ![]()
Tak ať vybereš dobře. ![]()
Mně zelená ani nevadí, ale mám zelenou manducu i šátek, tak chci teď něco jiného. Chtěla jsem původně nějaký rostlinný motiv, ale ty jsou buď zelené, nebo se mi až tak nelíbí. Tak skončím asi u zvířátek…
@pomeranca píše:
Mně zelená ani nevadí, ale mám zelenou manducu i šátek, tak chci teď něco jiného. Chtěla jsem původně nějaký rostlinný motiv, ale ty jsou buď zelené, nebo se mi až tak nelíbí. Tak skončím asi u zvířátek…
Aha, tak to chápu.
Já Beco černé s modrými a bílými lístky, šátek spíš hnědooranžový, takže u mě asi zelená. Až se na mě dostane. ![]()
Holky tak jsem přišla nahlásit, že naše Amálie se konečně rozhodla, že bude čůrat na nočník, ale zatím jen doma. Je schopná už si stáhnout i tepláky
Kadí ale stále do plíny. Jednou teda kadila na nočník a strašně u toho brečela, nechápu proč. ![]()
Ahoj maminky, v půlce prázdnin čekám svoje první mimi a moc se mi zamlouvá, jak se spoustu maminek vrací k látkovým plínkám!
Četla jsem poměrně hodně diskuzí a článků a rychle jsem se nechala přesvědčit. Chtěla bych si začít pořízovat výbavičku, ale kde a co a hlavně kolik? Poradíte mi co konkrétně a kde objednat do začátku? Samozřejmě bych ráda nějaký kompromis mezi cenou a kvalitou, jsem studentka, takže ani nemám moc za co utrácet.
Budu ráda za jakoukoliv radu! ![]()
Ekopleny. cz
veselepleny. cz
anavy. cz
Tam je všeho dost a je tam i rozepsáno co do výbavičky koupit. A pokud by sis s něčím nebyla jistá, tak ti tam rádi poradí ![]()
@M-a-j-a Tak to moc gratuluju. U nás nočník nehrozí, u nás nehrozí ani to jí přebalit po 2h, by mi za chvilku praskly bubínky, jakého je u toho povyku a odmítání.
@ŽofkaV. píše:
Ahoj maminky, v půlce prázdnin čekám svoje první mimi a moc se mi zamlouvá, jak se spoustu maminek vrací k látkovým plínkám!Četla jsem poměrně hodně diskuzí a článků a rychle jsem se nechala přesvědčit. Chtěla bych si začít pořízovat výbavičku, ale kde a co a hlavně kolik? Poradíte mi co konkrétně a kde objednat do začátku? Samozřejmě bych ráda nějaký kompromis mezi cenou a kvalitou, jsem studentka, takže ani nemám moc za co utrácet.
Budu ráda za jakoukoliv radu!
Nejlevnější jsou čtverce, nejlepší jsou anavy
Jesli nemáš na rozhazování, začni s těmi čtverci, těch můžeš za málo peněz pořídit hodně a i kdybys nakonec nelátkovala, tak je využiješ jinak. K tomu snapku, separačky a nějaké svrchní kalhotky, pro začátek spíš PUL, nebo flís. No a jestli tě to bude bavit, tak dokoupíš nějaké lepší. Můj systém, který mi vyhovuje: Přes den čtverce a na noc a na cesty anavky ![]()
Maji: Tak to je paráda.
Doufám, že to vypiluje a Stela to bude moc odkoukat, haha.
U nás žádná změna, mně je to tak nějak jedno, jen mě minule namíchla, že i když měla bobek, tak zdrhala od přebalování (ona miluje honičky, takže to bere jako príma hru). To jsem se faaaakt namíchla.
Žofko: Já bych asi brala základ čtvercové plíny a na to svrchní kalhotky. Pro úplnou začátečnici PUL (já měla dvoje, ale možná lepší troje). K tomu žlučové mýdlo (ano ano, tak se to jmenuje, dá se koupit tekuté i tuhé v drogerii DM). Kýbl na plíny. Lze i separační plenky (celulóza či viskóza), ty se dávají na ty čtverce a oddělují tak kůži miminka se samotnou plínou. Počůrané se dají prát, pokaděné se i s obsahem vyhodí do záchodu a spláchnou. Ale novoš kadí míchaná vajca a ta stejně jsou všude.
No a ještě snappi sponka, naučit se vázat novorozenecký sklad plenky a nebo sklad na draka (já už te´d dávám čtverce na rovno).
Napíšu, co jsem na úplného novorozence (pak díky radám holek tady) používala já: zavazovací plenka Disana, do ní vkládací plenka či jeden čtverec, separační plenku a na to celé jsem dávala vlněné svrchní kalhotky Disana.
Odkazy: Vlňáčky Disana
Zavazovací plenka Disana
Vkládací plenky (já měla froté a pak popoliny bambus, dají se sehnat všelijaké, viz odkaz)
Separačky.
No a co používám teď? Hlavně čtvercové plíny, na to vlněné svrchňáčky anavy, dál kalhotkové plíny anavy a na ně tytéž svrchňáčky, případně na ven používám plenky vše v jednom od anavy. ![]()
Díky za rady
, klasické čtverce budu už nějaké mít poděděné, takže to zkusím asi nejdříve s nimi a pak uvidím. Nejvíc mám strach z toho, že mi to nepůjde skládat, nejsem moc šikovná, ale pokud se to ještě převáže tou zavazovací plínkou, tak to snad půjde..ani jsem nevědla, že něco jako zavazovací plínky existuje
kolik jich je tak potřeba koupit? ![]()