Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
10.6.12 17:06

Dík… :kytka: Já uvidím…třeba ho nakonec přesvědčím…Byla tu jeho nevl.dcera a ta mu říkala,že se ji to celkem líbí a že dřevo by nedávala,tak třeba na ni nakonec dá :nevim: Já bych klidně lino,aspoň bych nemusela řešit spáry na zemi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.6.12 05:18

Bude Skaldino :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
11.6.12 08:35
@pomeranca píše:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
11.6.12 12:24
@pomeranca píše:

Ty se mááááááš. :-) Já jsem v čekačce a jestli to dopadne, tak nejdřív v září si budu moct říct jak látky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.6.12 12:31
@Flyingfrog píše:
Ty se mááááááš. :-) Já jsem v čekačce a jestli to dopadne, tak nejdřív v září si budu moct říct jak látky. :-)

Však už na to čekám skoro půl roku. Celej den si prohlížím látky a nemůžu si vybrat. Chtěla jsem něco modrýho a toho je tam pomálu. Nechci zas skončit u zelené :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
11.6.12 12:34
@pomeranca píše:
Však už na to čekám skoro půl roku. Celej den si prohlížím látky a nemůžu si vybrat. Chtěla jsem něco modrýho a toho je tam pomálu. Nechci zas skončit u zelené :zed:

Já se zapsala někdy v březnu. Jsem trotl, kdyby hned, jak se tu o tom začlo mluvit, mohla jsem už nosit.
Vidíš, já bych zelenou zrovna brala. NO doufám, že budu vybírat až po porodu. :-)
Tak ať vybereš dobře. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.6.12 12:46

Mně zelená ani nevadí, ale mám zelenou manducu i šátek, tak chci teď něco jiného. Chtěla jsem původně nějaký rostlinný motiv, ale ty jsou buď zelené, nebo se mi až tak nelíbí. Tak skončím asi u zvířátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
11.6.12 12:49
@pomeranca píše:
Mně zelená ani nevadí, ale mám zelenou manducu i šátek, tak chci teď něco jiného. Chtěla jsem původně nějaký rostlinný motiv, ale ty jsou buď zelené, nebo se mi až tak nelíbí. Tak skončím asi u zvířátek…

Aha, tak to chápu.
Já Beco černé s modrými a bílými lístky, šátek spíš hnědooranžový, takže u mě asi zelená. Až se na mě dostane. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
12.6.12 13:59

Holky tak jsem přišla nahlásit, že naše Amálie se konečně rozhodla, že bude čůrat na nočník, ale zatím jen doma. Je schopná už si stáhnout i tepláky :-) Kadí ale stále do plíny. Jednou teda kadila na nočník a strašně u toho brečela, nechápu proč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŽofkaV.
12.6.12 18:36

jak začít s látkováním, co a kde koupit?

Ahoj maminky, v půlce prázdnin čekám svoje první mimi a moc se mi zamlouvá, jak se spoustu maminek vrací k látkovým plínkám! :potlesk: Četla jsem poměrně hodně diskuzí a článků a rychle jsem se nechala přesvědčit. Chtěla bych si začít pořízovat výbavičku, ale kde a co a hlavně kolik? Poradíte mi co konkrétně a kde objednat do začátku? Samozřejmě bych ráda nějaký kompromis mezi cenou a kvalitou, jsem studentka, takže ani nemám moc za co utrácet. :oops: Budu ráda za jakoukoliv radu! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5502
12.6.12 19:09

Ekopleny. cz
veselepleny. cz
anavy. cz
Tam je všeho dost a je tam i rozepsáno co do výbavičky koupit. A pokud by sis s něčím nebyla jistá, tak ti tam rádi poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.6.12 19:15

@M-a-j-a Tak to moc gratuluju. U nás nočník nehrozí, u nás nehrozí ani to jí přebalit po 2h, by mi za chvilku praskly bubínky, jakého je u toho povyku a odmítání.

• Citovat
  • Upravit
10713
12.6.12 19:33
@ŽofkaV. píše:
Ahoj maminky, v půlce prázdnin čekám svoje první mimi a moc se mi zamlouvá, jak se spoustu maminek vrací k látkovým plínkám! :potlesk: Četla jsem poměrně hodně diskuzí a článků a rychle jsem se nechala přesvědčit. Chtěla bych si začít pořízovat výbavičku, ale kde a co a hlavně kolik? Poradíte mi co konkrétně a kde objednat do začátku? Samozřejmě bych ráda nějaký kompromis mezi cenou a kvalitou, jsem studentka, takže ani nemám moc za co utrácet. :oops: Budu ráda za jakoukoliv radu! :mavam:

Nejlevnější jsou čtverce, nejlepší jsou anavy 8) Jesli nemáš na rozhazování, začni s těmi čtverci, těch můžeš za málo peněz pořídit hodně a i kdybys nakonec nelátkovala, tak je využiješ jinak. K tomu snapku, separačky a nějaké svrchní kalhotky, pro začátek spíš PUL, nebo flís. No a jestli tě to bude bavit, tak dokoupíš nějaké lepší. Můj systém, který mi vyhovuje: Přes den čtverce a na noc a na cesty anavky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
12.6.12 19:35

Maji: Tak to je paráda. :-) Doufám, že to vypiluje a Stela to bude moc odkoukat, haha. :-) U nás žádná změna, mně je to tak nějak jedno, jen mě minule namíchla, že i když měla bobek, tak zdrhala od přebalování (ona miluje honičky, takže to bere jako príma hru). To jsem se faaaakt namíchla.

Žofko: Já bych asi brala základ čtvercové plíny a na to svrchní kalhotky. Pro úplnou začátečnici PUL (já měla dvoje, ale možná lepší troje). K tomu žlučové mýdlo (ano ano, tak se to jmenuje, dá se koupit tekuté i tuhé v drogerii DM). Kýbl na plíny. Lze i separační plenky (celulóza či viskóza), ty se dávají na ty čtverce a oddělují tak kůži miminka se samotnou plínou. Počůrané se dají prát, pokaděné se i s obsahem vyhodí do záchodu a spláchnou. Ale novoš kadí míchaná vajca a ta stejně jsou všude. :-) No a ještě snappi sponka, naučit se vázat novorozenecký sklad plenky a nebo sklad na draka (já už te´d dávám čtverce na rovno).
Napíšu, co jsem na úplného novorozence (pak díky radám holek tady) používala já: zavazovací plenka Disana, do ní vkládací plenka či jeden čtverec, separační plenku a na to celé jsem dávala vlněné svrchní kalhotky Disana.
Odkazy: Vlňáčky Disana
Zavazovací plenka Disana
Vkládací plenky (já měla froté a pak popoliny bambus, dají se sehnat všelijaké, viz odkaz)
Separačky.

No a co používám teď? Hlavně čtvercové plíny, na to vlněné svrchňáčky anavy, dál kalhotkové plíny anavy a na ně tytéž svrchňáčky, případně na ven používám plenky vše v jednom od anavy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŽofkaV.
12.6.12 20:18

Díky za rady :kytka:, klasické čtverce budu už nějaké mít poděděné, takže to zkusím asi nejdříve s nimi a pak uvidím. Nejvíc mám strach z toho, že mi to nepůjde skládat, nejsem moc šikovná, ale pokud se to ještě převáže tou zavazovací plínkou, tak to snad půjde..ani jsem nevědla, že něco jako zavazovací plínky existuje :nevim: kolik jich je tak potřeba koupit? :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí