Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brokianaa píše:
@Flyingfrog Tak ne že mi vykoupíš všechny slony
@zelazuzu No taky si říkám…Ale můj „chytrý“ počítač šetří mou peněženku a dal to radši na třetí místo…
Slony uz mam, tak zadne strachy. ![]()
No ale musim nakoupit, dokud budou penize. Od prosince jde chlap s platem dolu. ![]()
Petko: Chtela, ale to mimino to nejak nerespektuje. ![]()
Asi chce stihnout jak oslavy 140 let od zalozeni SDH, tak oslavu tchyninych narozenin. Oboji je v sobotu. ![]()
Pomalu se smiruju s prenasenim. Ty jsi rodila Danielu kdy? Kolikaty tyden?
@Flyingfrog Já obě přenášela - Alžbětka je 40+4 (den před nástupem na vyvolání se rozjel porod), Danielka je 40+5 (resp. 41+2 podle UTZ), opět dva dny před nástupem na vyvolání. Takže jsem ráda že se holky rozhodly samy ![]()
Třeba miminko čeká na 16.9
aby byli stejně ![]()
@zelazuzu píše:
@Mysicka31 Tak ta je luxusní!! No jo, BM svrchňáky se na novosklad prostě nehodí
No to ne no, ale to jsem jako novopečená mamča co neměla nikoho látkujícího po ruce nevěděla a o emimi neměla ani tucha
teď jedu na vlňáčkách a to je luxus
Jejda, sem si to odeslala dřív než jsem chtěla ![]()
Malému už se drdelka začla lepšit po „koukelích“ opruzeniny v hařmánku s řapíkem a mazání lanolínem
snad se to zatáhne a zahojí a nebudeme muset k dr.
a Samík taky pochopil, že kakání v plence štípe na tu bolavou prdelku a dneska v noci jen čůral a rozhidl se kakat až ráno do nočníčku
![]()
Tu je ukázka jeho snažení a tvoření
![]()
@Brokianaa píše:
@Flyingfrog Tak ne že mi vykoupíš všechny slony
@zelazuzu No taky si říkám…Ale můj „chytrý“ počítač šetří mou peněženku a dal to radši na třetí místo…
@Mysicka31 Tak to je super
. A malý je šikulka s tím nočníkem ![]()
@PetkaK píše:
@Flyingfrog Já obě přenášela - Alžbětka je 40+4 (den před nástupem na vyvolání se rozjel porod), Danielka je 40+5 (resp. 41+2 podle UTZ), opět dva dny před nástupem na vyvolání. Takže jsem ráda že se holky rozhodly samyTřeba miminko čeká na 16.9
aby byli stejně
Neee, to fakt nemusi nutne byt. Ale zacinam si rikat, ze to k tomu speje.
Ackoliv ten maly zlomyslnik urcite pocka po terminu a narodi se 11., coz je zas svagrova. ![]()
@smotlaska píše:
@zelazuzu na tvuj eshop radsi nekoukat..jsem tam byla a zase me svrbela ruka.
když se vám tady vmísím do diskuze, tak tohle musím potvrdit, a to se moje mimino ještě dlouho na svět nechystá, ale na tom eshopu jsem taky pořád
a vidím to na další objednávku ![]()
@Kima-o píše:
když se vám tady vmísím do diskuze, tak tohle musím potvrdit, a to se moje mimino ještě dlouho na svět nechystá, ale na tom eshopu jsem taky pořáda vidím to na další objednávku
Óóó to mě moc těší
. Tak ať se stránky líbí ![]()
@Mysicka31, to je bomba s tím nočníčkem
Zuzka nočníčkování naprosto odmítá, nelíbí se jí klubíčko - jednak se zlobí (a nic neudělá), jednak zvrací
. Takže závidím. Jediný, co mi udělá, že když ji nechám rozbalenou, kaká (i čůrá) na podložku, vybalená, tak lepší než nic (mít to pak v plence), ale praní vč. předpírání mi to neušetří ![]()
@zelazuzu, já tam taky nemůžu chodit, já jsem se zaříkávala, že nechci utrácet za luxus krásných plenek, ale u tebe to nejde, odolávat, to je jako když diabetik vleze na stránky čokoládovny, která pravidelně doplňuje sortiment
Ale jako nedá mi to aspoň nešmírovat, to je jasný už z toho, že obsah stránek víc než dobře znám, no
Zaříkávám se, že si něco ušiju, ale jestli se objeví ty muchomůrkové, tak jsem ztracená, na Péťovi se mi straaašně líbila a myslím, že na holčičce by vypadala ještě líp
(tedy doslova - na té „mojí“ holčičce
).
Ahoj holky, tak už jsme s miminkem od čtvrtka doma. Přes den látkujeme a přes noc dávám jednorázovky. Ale nevím jestli jí nenechávám v tý počůraný látce moc dlouho. Je mi líto jí budit, když mi usne u kojení. Takže je v počůraný plínce třeba 2-3 hodiny. Ale má tam teploučko. Jen jestli to neva na kůži. Opruzeniny teda zatím žádné, jen se jí loupe kůže na bříšku, ale je jí teprve 6 dní, tak je to asi normální.
Mně se kolikrát dítě nevzbudilo ani u přebalování.
Ale to byla spíš výjimka, když ona nespala pořádně nikdy přes den. ![]()
Ty 2-3h jsou takové látkové denní maximum, řekla bych, takže podle mě to nevadí.
Holky, prosím vás, nevíte některá jestli se ještě někde dají sehnat kalhotové velurové plenky od Baby Lucy se zapínáním na patentky a ne suchý zip? Díky moc za tip ![]()