Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
12.9.12 21:53

@pomeranca, jasně, chápu ;) Tak jsem to ani nemyslela, že by měl člověk hledat klady tam, kde je nevidí na první pohled. A je fajn, že máš vybráno. Já jsem taky spokojená (nemám dořešenou jen noc, ale to mě nepálí), ale jak se blíží deštivo a chladno, uvědomuju si, že početně budu mít asi málo, bo to neschne :evil: Takže přemýšlím a promýšlím a je to hrozný, člověk má velký oči a limitující peněženku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.9.12 21:55

No já taky řeším tedy noc, i když u nás je to ještě daleko :-) tak jsem dneska zakoupila jedny vlňáčky a uvidíme :-) Jak nám to bude vyhovovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.9.12 22:21

Vidíte a já jedu téměř výhradně v látce, papírovky jsem měla jen částečně na dovolenou a na tábor, a když jsem měla dát papírovku, tak jsem z toho byla patřičně nervózní, protože prostě nevím, co to udělá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.9.12 22:23

Holky a co se týče oblečení, oblíknu s látkovou na spaní overal 50? U novorozence??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.9.12 22:35
@Kristyna+Daník píše:
Holky a co se týče oblečení, oblíknu s látkovou na spaní overal 50? U novorozence??

no, záleží na proporcích, velikosti mimča, délce trupu… druhu plíny ale všeobecně overálky sedí hůř, než dvoudílné oblečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
12.9.12 22:38

Já te´d tak koukám po různých věcičkách a najednou mi došlo, že asi to nebude sedět na plenu :-( Látkovala jsem stršího až po roce, tak s tím nemám zkušenost, tak se ptám, díky…
Jinak chci jet ve čtvercích a v pulkách/flískách/vlňákách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.9.12 23:02

@Kristyna+Daník no, já měla to štěstí, že Anička kadí tak jednou za dva tři dny, takže jsem už od malinka mohla dávat čtverce na rovno, takže s jedním a Pulkama se vlezla skoro do všeho. Teď už overálky na spaní nekupuju, dávám body a podle počasí dlouhý, nebo krátký vlňáčky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14102
13.9.12 06:33

Dost věcí nesedí.
Na bodýčka je dobrý prodlužovák (extendor). Kalhoty je potřeba vychytat. Já teda s tím mám u holky dost problém, ale tak holt chodí víc v teplákách no.

Jinak se musím pochlubit, budu mít nosítko Skladino. Juchuchuuuuuu. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
13.9.12 09:21
@Kristyna+Daník píše:

My to oblékneme. Malý je něco přes týden, ale ta 50 je nám teď tak akorát, rezerva tam není.

Holky a jaký ty vlnáky doporučíte? a přes ně se už nic nedává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.9.12 09:36

@Kristyna+Daník velikost 50 měla na cestu domů, a pak jsem to zabalila všechno do tašky a poslala dál :) - ale malá měla taky 4,26 při narození :)

• Citovat
  • Upravit
3780
13.9.12 09:37

@andreiika za mně vlňáky doma pletený ;) a navrch nic nedávám - když je teplo, dám krátký, když zima, tak dlouhý.

jinak ještě k tomu oblečení Honzík má rifle z Tesca - mají být na rok a má je dobrý přes plínu ještě ve dvou letech a to není žádnej drobeček - je fakt, že ven dávám AIO, a Andulka po něm podědila lacláčky (taky z Tesca) a ty mají prostor pro plínu ještě velkorysejší :palec: já tedy u oblečení na napsaný velikosti moc nespoléhám - ono je často každý střižený jinak velký i přes stejnou napsanou velikost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
13.9.12 10:14
@pomeranca píše:
Vidíte a já jedu téměř výhradně v látce, papírovky jsem měla jen částečně na dovolenou a na tábor, a když jsem měla dát papírovku, tak jsem z toho byla patřičně nervózní, protože prostě nevím, co to udělá :-D

To protože máš jinou zkušenost než já, já mám za sebou dvě děti šíleným způsobem prudivé v látce a naopak hojící se v jednorázu, noc v látce tehdy znamenala léčení týden nebo déle. Já se jednorázu nebojím, protože vím, že jim pomáhal, naopak z látky mám strach, co to udělá, když tam bude blíže neurčenou dobu stolička, která i Zuzce ten zadek zatěžuje, to je vidět.

A když jsem přišla s holčičkou z porodnice, myslela jsem původně, že dám látkovku hned na cestu domů a pojedeme - a potom jsem asi 2 dny ještě bojovala s absurdním strachem, že se v látce hned oprudí a co si počnu s holčičkou, která má těch prudivých zón jaksi víc než kluk :roll: Až znovuotevření této stránky, postesknutí si tady a zjištění, že všechny vaše děti v látce žijou a docela spokojeně mi to pomohlo odbourat a látku jsem jí dala… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
13.9.12 10:19

Mně by u těch vlňáků právě bylo líto, že neužijeme všechny ty kalhoty a tepláčky co máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
13.9.12 10:22
@Kristyna+Daník píše:

Moje děti všechny vážily 3,2-3,3kg při narození a vel.50 jim byla jen první 2 týdny - látkovala jsem, ale pozor, většina věcí je už šitá na papírovky, takže jsou v rozměru sed - krk ještě menší :roll: Měla jsem overálek už tehdy šitý na jednoráz a oblékli ho i s tím jednorázem pouze na cestu z porodnice. Podle mě to nemá cenu. I vel. 56 jsme oblékli jen 4-6 týdnů a na novorozenci to nevypadalo přehnaně velké, něco naopak sedělo úplně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
13.9.12 10:24

@andreiika Mě zas u vlňáku maximálně vyhovuje, že nemusím další kalhoty řešit, jsou to svrchní i tepláčky dohromady. A létě super, že to větrá, v zimě paráda, že to hřeje:) Nejradši mám longies od BabyIdea. Nenašla jsem na nich jedinou chybu, teda až na cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure