Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
12.9.12 11:55
@andreiika píše:
@Kdoule Dcera taky nejradši čůrá a kaká rozbalená na podložce ;) Jinak mi dost často kaká při kojení, nebo pár minut po kojení, takže přebalovat před kojení pro nás nemá smysl.

To chápu, můj prostřední syn taky vylučoval hlavně při kojení. Ale byl taky blinkací, takže když nebyl pokakaný, raději jsem ho nechala chvíli být, při přebalování hodně blinkal (většinou skoro všechno, co snědl, celého převléknout plus znovu krmit) :? Tahle naštěstí vylučuje jinak, protože blinká taky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.9.12 12:12

@Kdoule tak ty plíny v noci pokaděné mrskni do kyblíku s vodou a ráno to projedeš zvonem a vypláchneš ;) já když nemám čas, tak to jen spláchnu z nejhoršího a namočím a nějakou újmu na plínách nepozoruju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
12.9.12 12:14

@Kdoule já dávám separačku, takže mi na plínu proteče jen voda a jak píše @analoja tak to mrsknu do kýblu s vodou a zatím se vše vypralo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
12.9.12 12:21

Já dávat separačky, tak se mi to pekelně prodraží, protože to dítě kadí slovem furt. Když ji nechám rozbalenou na podložce, je to co deset minut, to mokrá nebo pokaděná plína. A dávám dvě čč naširoko (široké balení). Nepočítala jsem to, ale za ten den a půl je to 40 čč stoprocentně, to víc.

• Citovat
  • Upravit
14103
12.9.12 12:47
@Brunifid píše:
Já už jenom jedno, heč! :dance:
Pavlínka má plínu jen na odpolední spaní a na noc, takže 2ks denně. Už zvládáme i výlety bez plíny.
Nezkoušela jsem teda třeba hodinu a víc v autě.

Gratuluju a vlastně závidím, že máš šikovnou holku. :-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.9.12 13:59

@Kdoule Tak mě zhrubla opravdu hodně (tvrdá voda :zed: ) a hlavně se mi zdá hrozně neforemná :nevim: na kůži nechává otlačeniny. A pak taky dlouho schne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
12.9.12 18:10
@andreiika píše:
@Kdoule já dávám separačku, takže mi na plínu proteče jen voda a jak píše @analoja tak to mrsknu do kýblu s vodou a zatím se vše vypralo…

Já používám separačku látkovou kvůli opruzeninám a ta to teda schytá pořádně. Poslední 2 týdny má stoličku s nějakým agresivnějším barvivem či co, i když na plínu projde „jen“ to tekuté, tak mi to z toho nejde dolů, i když je to viditelně úplně čerstvé kakání. Zatím to tedy fleky nenechává, ale já mám už odřené prsty od zapírání :roll: A přiznávám, že jak mi takto kaká do každé plíny plus každé rozbalení je pokajděná plína z přebalováku, tak mi to nebaví a jsem ráda, že to v noci nemusím vůbec řešit.

Ale jde taky o prodyšnost, na noc bych chtěla dát vlňáky, ale mám problémy s protékáním, teď budu zkoušet kalhotkové Anavy vlňáčky, ale zase jakou pod to plenku, aby to vaječinu stopro udrželo, ještě to musím vychytat. Protože jednorázovka viditelně dýchá (mám teď Babylove a na zadku je to vidět, nečervená, naštěstí), ale PUL ne až tak dobře a flísáky mi v noci provlhají, což mě moc netěší, máme v ložnici chladněji. Tu noc musím ještě vychytat, ale zas to nechci hrotit, jsem ráda za den (a hodně, po zkušenosti s klukama) a když to bude dál probíhat v klidu, tak ta jedna jednorázovka na delší interval mi srdce netrhá, noční přebalení už konám do látky, to většinou vyndavám už ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.9.12 19:29

@andreiika nevím co všechno už holky psaly… já dávám na noc sklad na novoše a do toho ještě jednu čtvercovku nebo bambusovou vkládačku :-) a přes to vlňáky… dcerku jsem měla na čtvercích a přes to PUL, pak jsem zkusila vlňáky a nemám teď nic jiného :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nedám na ně dopustit :palec: ale je fakt, že já fin. omezení mám a pletu, takže všechny vlňáčky pro malého jsou s láskou pletené ;-) a právě mu tvořím další :-) ;) myslím že PULky by mu tak dlouho nevydržely, přebaluji jak se budí, někdy po 2 a jindy po 5 hodinách, ale čůrá tedy jako by vypouštěl 50metrový bazén :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a nikdy mi to neproteklo ;-) jen lehce provlhlo když vlňáky potřebovaly naimpregnovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.9.12 19:34

@Kdoule na předmáchnutí pokakaných plen, aby se nezapraly, se mi báječně osvědčilo to místo drhnutí o sebe vzít kartáčkem ;) na větší plochy klidně ten co je na ruce (nebo na co má být) a manší plochy, okraje a hlavně u dcerky když jsem používala PULky, tak na ty švy, jsem brala a beru starý kartáček na zuby :mrgreen: přijde mi to i šetrnější než tření látky o sebe… a pak předmáčím do bělidla na bázi aktivního kyslíku, čili šetrné k plenám i životnímu prostředí ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.9.12 19:36

@Brunifid a nepřemýšlela jsi zkusit bezplenkovku? Myslím že bys měla úspěch ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
12.9.12 21:13
@pomeranca píše:
@Kdoule Tak mě zhrubla opravdu hodně (tvrdá voda :zed: ) a hlavně se mi zdá hrozně neforemná :nevim: na kůži nechává otlačeniny. A pak taky dlouho schne

Možná máš ještě nějaký starší střih? Já mám jednu second-hand velurku a ta je mezi nožkama širší nejmíň o 2cm a i plína, i vkládačka jsou neforemné, vkládačka se krčí… a taky otlačuje, protože je otáčená, zatímco ty bambusky jsou už šité trochu jinak, na bříšku jsou obšité overlockem například, takže to netlačí. Se schnutím souhlas, ale to bude asi problém bambusu obecně. To beru jako nutné zlo, protože umělinu kvůli hrozbě opruzenin nechci a vyšší savost potřebuju, mám produktivní dítě.

Jsem moc ráda za tu měkkou vodu, protože sušičku nemám a plínky jsou fakt měkkoučké :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
12.9.12 21:17

@Mysicka31, kartáček mi ale skoro vůbec nebere ty vnitřní vrstvy, jen tu vrchní, přitom ona to má většinou prosáklé i přes celou vv plenku, skrz všechny vrstvy. V ruce mi to přijde rychlejší, jak to u toho i trochu ždímu a teče mi ta žlutka rovnou i zevnitř… ale dík za tip, vyzkouším :kytka:

A jen k tomu bělidlu - máš na mysli perkarbonát? - četla jsem článek, kde psali, že kdyby to bylo k látkám tak šetrné, používalo by se šířeji právě v ekologických prostředcích, že tam určitá agresivita je v souvislosti s dávkováním a dobou expozice. Nepamatuju si, kde jsem to tehdy četla :nevim:, ale byla jsem pak opatrnější a novou várku perkarboše jsem zatím neobjednala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
12.9.12 21:39

@Kdoule nn, kupuji „nekomerční“ tedy sem chtěla říct ne v obchodech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
12.9.12 21:42
@Kdoule píše:
Možná máš ještě nějaký starší střih? Já mám jednu second-hand velurku a ta je mezi nožkama širší nejmíň o 2cm a i plína, i vkládačka jsou neforemné, vkládačka se krčí… a taky otlačuje, protože je otáčená, zatímco ty bambusky jsou už šité trochu jinak, na bříšku jsou obšité overlockem například, takže to netlačí. Se schnutím souhlas, ale to bude asi problém bambusu obecně. To beru jako nutné zlo, protože umělinu kvůli hrozbě opruzenin nechci a vyšší savost potřebuju, mám produktivní dítě.Jsem moc ráda za tu měkkou vodu, protože sušičku nemám a plínky jsou fakt měkkoučké :dance:

jestli starší, to nevím, kupovala jsem ji skoro před dvěma lety. Momentálně jsem maximálně spokojená s vybavou v kombinaci čtverce a anavky, takže nic jiného ani nepotřebuju zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.9.12 21:51

Osobně mám BL bambusky tří střihů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat