Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Baaru píše:
Tak trochu k tématu z jiného pohledu, mimoše čekáme až v prosinci, ale látkovou výbavu lepím samozřejmě už teď, takže to je taky aktuální téma pro měkaždopádně dnes v noci se mi zdál sen, že ať jsem jí dala, co sem dala, tak všechno proteklo, šlo to tak rychle, já nestíhala prát, až skončila úplně nahatá. Neměla jsem ani plíny, ani oblečení, ani povlečení atd.
tak doufám, že taková noční můra nás nečeká
@Jaja157, souhlas v tom, že látkovky nikdy neprotékají tolik jako jednorázovky, s látkovkou jsem jednou jedinkrát měla mokré oblečení, když nepočítám jedny z mně neznámého důvodu nefungující vlňáky, ty protékaly natvrdo a nechápu proč.
Když je dítě ukaděné, nebudu používat čč narovno, to je fakt, ale proti starším dětem v jednorázovkách mám mnohem menší potřebu oblečků a i v pračce jich je tak nějak pořád málo - dokonce i když blinká ![]()
@Kdoule kdoule, a uz ti zacaly ony vlnaky fungovat? Mne porad ne a ne, a to uz jsem je lanolinovala minimalne desetkrat. Vzdycky nalanolinuju, dva tri dny susim, pak je zkusmo dam, a po prvnim vycurani protecou
a zase nanovo. ale nadeje umira posledni, ze?
Taky ted řeším lanilinovat
koupila jsem lanilin v lékarně a prý do teplé vody a nechat lázňovat ![]()
@smotlaska píše:
@Kdoule kdoule, a uz ti zacaly ony vlnaky fungovat? Mne porad ne a ne, a to uz jsem je lanolinovala minimalne desetkrat. Vzdycky nalanolinuju, dva tri dny susim, pak je zkusmo dam, a po prvnim vycurani protecoua zase nanovo. ale nadeje umira posledni, ze?
Zrovna mají za sebou další kůru, ale teď jsem se je bála ještě dát, jak mi víc kaká, aby to hned zase nechytly. Dávám jen hand-made. Ale dneska je jí už zřetelně líp a kakala mi sice hrozně, ale jen 2×, tak možná zítra… Minule spíš jen provlhaly, ale to proto, že jí je dávám, když vím, že nepouští max. porce, to se bojím ![]()
@Kristyna+Daník píše:
Taky ted řeším lanilinovatkoupila jsem lanilin v lékarně a prý do teplé vody a nechat lázňovat
Jj, jeste do toho rozpusteneho lanolinu strikni trochu samponu (cim obycejnejsi tim lepsi
-koprivovy, bylinny atp. Ono to zbela a pak dolij studenou vodu. Lanolin musi byt cely rozpusteny=zadna mastna oka a kousky pote co tam striknes ten sampon. Impregnaci zdar ![]()
@Brunifid píše:
Přemýšlím nad výhodamiUšetříš za separačky a za vodu na předpírání
Ale foto výtvoru nevím, jestli chci poslat![]()
Já myslím ani žádné nemám
Jednou Ondra dostřelil z přebalováku až na zeď za vanou, což je asi metr a půl daleko
Jinak mě to vyhovovalo, myslím, že je tam mnohem nižší riziko opruzenin, protože když se pokadí jednou za týden, hned o tom víš a nemáčí si v tom zadek co dvě hodiny po trošičkách… A Jůla byla na toto úplně nejlepší, ta nikdy v životě nekadila v noci, fakt ani jedinkrát, takže jsem nemusela přebalovat ![]()
@smotlaska píše:
ja mam dite v prvni verzi, ale dlouho bylo to stejne v druhy verzi.. a bylo to fakt lepsi. prakticky zadna prace s predpiranim, zadny naznak opruzeniny, mensi vydaje za zlucove mydlo, mensi spotreba vody.. kakala hezky ve stejnou dobu, vzdycky rano po kojeni, bud jo nebo ne, jednou za par dni, stolice predpisove zluta. hned jsem prebalila a nic to nezaspinilo. Ted? v kazde plince kus zeleneho kakance, ridke, takze to i v minimalnim mnozstvi zaspini co chvili svrchnaky, furt ji strkam pod kohoutek, furt drbu pliny, furt si musim mazat ruce, zadek ma vecne cervenej.
To u našich děcek se to naopak sprchovalo z pleny velmi špatně, protože to mělo konzistenci žvýkačky (no to trochu přeháním, ale prostě děsně hustá lepivá hmota) a intenzivní žluté zbarvení ![]()
@smotlaska píše:
@Kdoule kdoule, a uz ti zacaly ony vlnaky fungovat? Mne porad ne a ne, a to uz jsem je lanolinovala minimalne desetkrat. Vzdycky nalanolinuju, dva tri dny susim, pak je zkusmo dam, a po prvnim vycurani protecoua zase nanovo. ale nadeje umira posledni, ze?
A jaké vlňáky máš? Už by ti brzo měly dorazit ty naše testovací, tak jsem zvědavá ![]()
@ivuska.h, přemýšlím, jestli si mám zanášet karmu závistí
![]()
Na druhou stranu, toto moje poslední dítko má sice všechny faktory pro opruzeniny stran produktivity exkrementů, ale stejně se jí to nedělá krom teď té situace, kdy kaká zřejmě stoličku s alergenem. Takže za mě má pochvalu a vím aspoň, že to není jen tím mácháním v bakteriích.
@ivuska.h píše:
A Jůla byla na toto úplně nejlepší, ta nikdy v životě nekadila v noci, fakt ani jedinkrát, takže jsem nemusela přebalovat
Tak to už mám karmu zanešenou, protože závist teda veliká ![]()
@ivuska.h píše:
A jaké vlňáky máš? Už by ti brzo měly dorazit ty naše testovací, tak jsem zvědavá
Debatujeme o tenkých Merinostar natahovacích. Nevím proč, i po opakovaných kůrách pořád protékají a to tou zdvojenou vrstvou, přímo zadečkem
. Komunikovala jsem písemně i s paní z Merinostar a taky byla bezradná.
A na testovací už se těším, jdou do ideálních podmínek, máme už některé plínky jen počůrané a dneska v noci NEKAKALA, pořád tomu nemůžu uvěřit
![]()
@Kdoule píše:
Debatujeme o tenkých Merinostar natahovacích. Nevím proč, i po opakovaných kůrách pořád protékají a to tou zdvojenou vrstvou, přímo zadečkem. Komunikovala jsem písemně i s paní z Merinostar a taky byla bezradná.
A na testovací už se těším, jdou do ideálních podmínek, máme už některé plínky jen počůrané a dneska v noci NEKAKALA, pořád tomu nemůžu uvěřit![]()
![]()
@ivuska.h ano, rec je o merinostarkach, ja narozdil od Kdoule mam jeste ty tlustsi
a stejne jsou k nicemu. vlnaky nalanolinovat umim, ale tyhle jsou proste nejaky zaklety ![]()
Na testovaci vlnaky, vy vite od ktere firmy, se moc tesim. Budu potrebovat brzo nejake prikoupit, protoze disany ji zacinaji byt tesne.
@smotlaska píše:
@ivuska.h ano, rec je o merinostarkach, ja narozdil od Kdoule mam jeste ty tlustsia stejne jsou k nicemu. vlnaky nalanolinovat umim, ale tyhle jsou proste nejaky zaklety
Na testovaci vlnaky, vy vite od ktere firmy, se moc tesim. Budu potrebovat brzo nejake prikoupit, protoze disany ji zacinaji byt tesne.
No mě se ten materiál na vlňáky zdá tenký, proto to mám řešené jinak, jak už testerky vědí ![]()
@ivuska.h píše:
No mě se ten materiál na vlňáky zdá tenký, proto to mám řešené jinak, jak už testerky vědí
Ale ty Merinostar budou fakt zakleté, ptž já už jsem po min. lanolinové kůře dávala současně i jejich vlněnou vkládačku (určenou k zesílení mezi nohama), ta má asi 3 vrstvy, čili dohromady 5 - a furt to provlhalo ![]()