Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Petko: Ja te teda s tema Alpama chapu. Jen si rikam, aby to chlap nevyresil tim, ze deti soupne k babicce.
Jezisi, me by fakt trefilo mit doma takoveho chlapa. Kdyz je ten muj doma, tak o mnoho lip snasim rev a plac deti.
Bruni: Pavlinka je suprova! Ja moc eLko na zem nedavam, je tam tma. Porad ho jeste cpu k oknu kvuli zloutence, dneska i to slunko krasne sviti.
Jinak eSko je taky mila na brachu, ale teda hracky mu nenosi, jen ho chce drzet, hladit, pusinkovat.
Broki: Co vzit kluka do poradny?
A posilam
a kdybych mohla, tak pevne nervy.
@PetkaK
Však to je za dlouho a malá v té době bude mít třičtvrtě roku - to nejlepší si ji už dala a je fajn, že si to nevzdala už dávno ![]()
@Flyingfrog Děkuji
No je to o nervy ![]()
@Flyingfrog To si říkám taky - ale tchýně je pracující a ta si dovolenou nevezme (doufám), a moje mamka je sice osvč ale té jsem to zakázala ![]()
Jinak holky díky, já se snažím to nějak dělat, je prostě pravda že někdy jsem tak utahaná, že v poledne pustím alžbětce DVD a jdu si lehnout a je mi jedno co se děje
- když ona prostě nespí no a já bych spala ![]()
To kojení já už neřeším, jsem ráda že jsem odkojila tyy tři měsíce skoro na full, a teď už to jede prostě takto - nesmím si to připouštět moc, doufám že jí to stačí, a udržuju to hlavně na tu zimu, takže buď vydržíme do února a odstavíme, nebo to skončí dřív, anebo si s sebou vezmu odsávačku a ten týden budu odsávat a doma se vrátíme ke kojení - neřeším - je to daleko, bůhví co bude v půlce února.
@PetkaK myslím, že s těma horama je to moc dobrý nápad, a pokud si vezmeš odsávačku, tak ti to paradoxně může v dalším kojení pomoct ![]()
a ještě mně napadlo - nemůžeš si „dovču“ u rodičů, kamarádky… udělat častěji?
a jak o víkendu - tam chlap funguje?
@PetkaK To je první, co mě napadlo, že děti dá k babičce. A nevěřím tomu, že si to se svojí mámou nevyjedná, aby si ona vzala dovču, když synáček přeci nemůže a Ty jsi tak nemožná
Držím Ti palce.
Ale jsi dobrá, já bych tohle nezvládla nechat mu děti. Fandím Ti ![]()
Já bych to zvládla v pohodě, nechat chlapovi děti a na smrádky si ani nevzdechnout, potíž je, že pro mého by to nebyl žádný stres. ![]()
Mimochodem, myslím, že jsem hrozná matka, já se do porodnice těšila, jak si odpočn od Stely a i když jsem ji ráda viděla, tak mi vůbec nevadilo, když zase s chlapem odešli domů. ![]()
@analoja No můžu-nemůžu - teď jedeme v pátek k našim, já s holkama až do středy. Ale je to takové, že ve středu mají holky plavání tak se musíme vracet, musíme myslet, že 14 dní dopředu můžu odhlásit Alžbětce školku bez sankce kterou má v úterý a čtvrtek, takže jeto trošku problém když máme ty kroužky a vše zaplacené.
@Brunifid Já myslím že tchýně je na moji straně
- jí strašně teď vadí že je můj furt v práci, do duše už mu promluvila několikrát a nic z toho nebylo. No a letos začala pracovat na full-time, doteď byla taky OSVČ, takže s tou dovolenou to už má takové nejisté, navíc mají ještě jedno dítě školou povinné, takže jí potřebuje pro ní a na prázdniny
- prostě celý týden by tu s nim nebyla ani kdyby se na hlavu stavěl.
Věřím tomu že se může stát, že bude muset jet na nějakou služebku neodkladnou, ale doufám že prostě řekne že nemůže (my jsme teď v září teda byli 4 dny na dovolené 27-30 - jeden den z toho měl dovolenou, pak svátek a víkend. A dva dny před odjezdem mu šéf řekl že nikam nejede, že toho 27 musí do Prahy na nějaké jednání - a můj to teda ustál, že nemůže, že jedeme na jedinou „rodinnou“ dovolenou a že jestli nepojede že bude rozvod - takže ho šéf pustil teda milostivě - ale to jsem se teda fakt divila že se můj vzepřel).
@analoja Jo ty víkendy - v říjnu jsou super, protože máme každý víkend nějakou akci - a jezdíme k našim nebo ke tchánům, takže nemůže ani moc pracovat. Teď o víkendu co byl, měl nějakou akci on - s pionýrem - tak jel ke tchánům a vzal s sebou holku (bez ní by neudělal ani krok - to byla moje podmínka), já měla jen Danče a odpočívala jsem.
Jak nemá pracovní víkend tak je to jakž takž v pohodě, sice vstává k obědu až, ale není problém ho vykopnout ven s holkama, nebo já vypadnu ven s něma a on uklidí a tak - ale nesmí prostě mít doma NB, to je pak jen na něm nalepený a pracuje, a je mu tak nějak vše jedno. ![]()
Ho strašně změnila ta práce, nikdy takový „pracovitý“ nebyl, vždy byl spíše pro rodinu atd, ale tento rok je na houby - má toho hodně, a když to nemá komu jinému dát tak je na to sám (už rok se hledá jakoby někdo na stejnou pozici - aby byli dva - zatím je sám, ale práce je pro dva i pro tři mám někdy dojem).
@PetkaK no, u nás to taky není s chlapovým časem ideální, ale zase - ráno vstává s Honzíkem a dá mu snídani, takže já s Aňulí máme chvilku spánku k dobru, když je něco naplánováno, tak si volno zařídí, ale když jsem se snažila si vydupat jedno odpoledne v týdnu, tak to funguje týden, a pak je zas něco důležitějšího.
Naštěstí prcci v noci spí, tak s tímhle problém nemám. Bohužel Aňule je na mým prsu zatím závislá - teď jsem do ní dostala s bídou tři lžičky příkrmu - už uvažuju, že jí to naředím do flašky, jestli to nebude mít větší úspěch ![]()
Ale - zas u nás začíná sauna (přes léto nefachčí) tak jednou týdně večer zmizím tam a jednou za 14 dní na masáž. Nemáš taky možnost jít se večer, když je chlap doma někam „zregenerovat“? A až se Aňule odstaví, tak nastoupí pravidelné, (tak 1× za měsíc) pivko s kámoškou v O-vě.
Ale ten „útěk“ na dýl si tedy taky plánuju
až někdy…
Já si útěk na déle naplánovala už u holky, ale přestala jsem ji kojit až v 17m a to už jsem byla skoro měsíc těhotná, pak mi bylo blbě a nakonec s břichem se mi nikam nechtělo. Čili počkám, až dokojím teď. ![]()
@analoja No já bych ráda chodila ještě na aquaaerobic, jednou týdně - ale to už by musel můj z práce dvakrát týdně kolem 16h a to by asi nezvládl. Ne teď teda. A já bych tak ten pohyb potřebovala. ![]()
@PetkaK a „jenom“ plavat by nešlo? u nás je bazén a sauna do devíti večer, tak to holt zatím řeším takhle ![]()
@Flyingfrog jo, taky jsem plynule přešla od kojení k dalšímu těhotenství ![]()
No a od října máme Alžbětku ve školičce dva dny dopoledne, tak si odpočinu, je menší ten shon atd. Pro ní je to taky dobře že tam je.
No a asi před 14ti dny jsem se rozhodla, že pojedu v únoru do Alp na lyže na týden, a že můj bude doma s holkama, ať si to udělá jak chce. Je mi jasné že nemusím být pochopená (jako myslím tady Vámi), protože to bude znamenat definitivně přestat kojit (pokud do té doby kojit ještě budeme - chci to udržet na 2-3× za den), a taky nechat holky bez mámy - ale jinak než aby si můj vyzkoušel týden s něma sám, to nejde.