Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Moment, u staršího dítěte nevím, já mám poslední průkaz 2004, mezitím možná byly další edice (spíš pravděpodobně), ale jestli je to jak dřív, tak se vždycky musí staré očkováky vrátit a porodnice nafasují nový typ - a téměř nikdo nedostal očkovák jinde než v porodnici (nebo jeho pediatr často žádá spádovou porodnici).
V tom současném jsou jakoby dvě knížečky, grafy jsou v té nadepsané „Informace pro rodiče“, ne v tom vlastním očkováku, ta knížka s očkovákem je zvlášť - fakt to tam nemáš? ![]()
@Brunifid píše:
@Flyingfrog Koukám Ti na metry - Lumír měl těch 3820g jakože porodní váhu? Tonička to měla na měsíci (3900g)Ale 52cm délku. A to je o půl kila víc jak Pavlínka v jejím věku
Prostě konečně mám doma dle rozměrů pořádného novorozenceAle rodit bych to nechtěla, hergot kudy tohle může vylézt???
Tudy, kudy si myslím, to považuji za technicky vyloučené
Nezapomeň, že pro porod je zásadní obvod hlavy a hrudníku a ne sádýlko, co je na stejnech, rukách atd… Měsíční děcko může mít stejnou hmotnost, jako lecjaký novorozenec, ale určitě nemá stejný obvod hlavy. A jsou čtyřkiloví tlusťoučcí novorozenci, kteřá přitom mají hlavu třeba jen 34 cm… Ondra měl 3700g a nepřišlo mi, že by se rodil hůř, než o půl kila lehčí Klárka, hlavu měli totiž oba 36 cm ![]()
Jojo, hlava. Me to vcera nenapadlo napsat. eLko nemel moc velkou hlavu. ![]()
Jsem sla prohledat ten ockovak. Ja to z nej vyndala spolu se zubnim prukazem, takze jo, mam to tam.
Musim to prostudovat, abych nemela mezery.
A eLko mel obvod hlavy 36, eSko 33. ![]()
Obvod hlavy 33 (P.) a 34 (T.) - ta menší měla větší hlavu, jo?
Informace pro rodiče zásadně nečtu, teď jsem dostala v porodnici nějaké dvoustránkové lejstro na téma poučení pro matky a péče o novorozence, no pokud bych se hodně snažila, možná bych našla, kam jsem s tím mrskla ![]()
@Mysicka31 píše:
A je to tu zase, že prý doma nic nedělám…
Ty se taky celej den válíš a „čumíš do počítače“? Já taky nic nedělám a navíc vykazuji činnosti, které evidentně dělají mašinky. Pere pračka, nádobí myje myčka. Čiliže nádobí se ze stolu samo dostane čisté do skříněk a prádlo čisté a vyžehlené do skříní. To minimum, co tomu věnuju, nestojí za řeč. Vaření taky ne.
Jo a bordel je můj. Pavučiny na stropě a tak, takže bych „si to“ měla uklízet, teda nebejt tak líná jako jsem…
@Brunifid @Mysicka31, holky
. U nás to teda vypadá hodně neuspořádaně, ale když chlap včera dorazil výjimečně brzy (někdy kolem půl šesté už tu byl
), tak mi viděl jen zadek a ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal
(nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po).
![]()
@Kdoule píše:
ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal(nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po).
![]()
Já to poslouchám furt, na jakákoliv období nikdo ohledy nebere.
Když už, tak žádám o jednu činnost, musím to zopakovat, dohlédnout na provedení, výroky vypouští furt a ve finále se to snažím radši udělat sama, než po něm něco chtít ![]()
Rozuměj - proč to má dělat on, když já jsem celý den doma…
@Brunifid píše:
Obvod hlavy 33 (P.) a 34 (T.) - ta menší měla větší hlavu, jo?
Informace pro rodiče zásadně nečtu, teď jsem dostala v porodnici nějaké dvoustránkové lejstro na téma poučení pro matky a péče o novorozence, no pokud bych se hodně snažila, možná bych našla, kam jsem s tím mrskla
No to byli prcíčci ![]()
@Kdoule píše:
@Brunifid @Mysicka31, holky. U nás to teda vypadá hodně neuspořádaně, ale když chlap včera dorazil výjimečně brzy (někdy kolem půl šesté už tu byl
), tak mi viděl jen zadek a ze tří činností, o které byl požádán, dvě nedal
(nestíhal). Takže moudře taková moudra nevypouští. Je mi líto, že musíte poslouchat takové výroky v šestinedělí (nebo těsně po).
![]()
Mě taky vždycky říká, že nechápe, že jsem něco nestihla, ale když mu dám seznam úkolů, které běžně stíhám se 3 děckama, tak on má třeba jen 2 a absolutně nezvládá, např. v půlce vyklízení myčky zapomene, že to dělal, když ho děcka k něčemu odvolají a nechá ji otevřenou, takže si Jůla třeba může vyndat skleničku nebo nůž, nechává válet na lince veškeré věci, které předtím použil na přípravu jídla a tak dále. No jsem zvědavá, jak bude probíhat jeho slibované „dětské dopoledne“ 2× týdně, abych měla trochu klid na práci. Abych pak celé odpoledne nelikvidovala vzniklé škody
Ale o děcka se postará perfektně, to zas jo. Jen prostě nezvládá ten multitasking.
@ivuska.h píše:
No to byli prcíčci
No však koukni na metry
Proto nechápu, kudy vylezla ta dvouměsíční mimina
![]()
Seznam úkolů - hergot to je nápad! Bych si to mohla někdy zapsat. Akorát jemu by to bylo jedno, má jiné argumenty. Nikdo nemá doma bordel jako my a ženská to taky zvládne…
Já už ho neřeším, těším se, až druhý den odjede do práce a bude klid.
Tedy, mně chlap něco takovýho říct, tak mu hodím prcky na krk a mizím aspoň na půl dne ![]()
@analoja píše:
Tedy, mně chlap něco takovýho říct, tak mu hodím prcky na krk a mizím aspoň na půl dne
Nehodíš, nemizíš. Teda aspoň já bych to těm dětem neudělala…
@Brunifid píše:
Nehodíš, nemizíš. Teda aspoň já bych to těm dětem neudělala…
ale hodím, on je jediný, komu je bez obav svěřím - tedy, né že by zvládal tak jako já
ale když si s něčím neví rady, tak zavolá
no, a až přestanu Aňuli kojit, tak mám v plánu „preventivně“ zmizet na celý víkend, ať si děti tatínka pořádně užijou a on je ![]()
to aby ho nenapadlo prudit, že něco není ![]()
Ahoj holky, jdu se na vas podivat ![]()
Prodavam nosici bundu, tak mne napadlo, ze vam to sem hodim, nez to dam na MMB… je to Suse's Kinder, cervenobezova, viceucelova (uvnitr flisova odepinaci mikina), noseni vpredu i na zadech, vsechny vsadky… vel. S, ja mam 38 a nosila jsem ji i pri vel. 40, je dost velka. Kdyztak mi pisnete SZ ![]()
@Brunifid Jeee, moc gratuluju k Tonicce, to je neco, jak to leti ![]()