Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10713
7.10.12 12:02
@ivuska.h píše:
Blbý je, že já mám tento pocit taky a přitom už se cítím dětma celkem unavená :lol:

já se „obávám“ že takový pocit budu mít i po tom posledním naplánovaném kousku :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.10.12 14:07
@pomeranca píše:
já se „obávám“ že takový pocit budu mít i po tom posledním naplánovaném kousku :think: :mrgreen:

No já to cítím naprosto stejně, ale manžel už další nechce :( :,( já bych chtěla ještě alespoň jedno :( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.10.12 14:20

@Kdoule Opruzenina už je úspěšně pryč :dance: ani nevím od kdy, ale je to dlouho :mrgreen: nakonec to zmizelo poté co jsem při každém přebalování (i když čůral/kakal do nočníčku) umyla přímo pod vodou, neotírala žínkou, utřela prdýlku a polila řepíkem s heřmánkem v poměru 2:1 čajové lžičky do 250ml vody, luhovat 8 minut… po opláchnutí jsem nechala volně uschnout a až pak dala plenku/překryla plenkou. Dělala jsem to ještě cca 3 dny po zmizení opruzeniny :-) jen bacha, ten řepík barví umyvadlo :( všimla jsem si toho pozdě a teď mi to nechce jít dolů :zed:
K tomu jsme začali oba brát laktobacílky, já každý den, malému dávám ob den. Kapsličku rozpustím ve stříkačce v MM nebo fenyklovém čaji nebo si při kojení postupně nasypu na bradavku :-) A stoličku měl taky od zelené po hnědou, vše jen ne žlutou, teď už je krásně žlutá ;-) ale zase nás týden trápilo málo kakání :-( určitě tím, že mi dětská dr. zakázala mléko a mléčné výrobky, kvůli „ekzému“, zašla jsem to prokonzultovat na kožní, dostali jsme vitamínovou mastičku, začla jsem jíst jogurty, pít kefír a dávám si do melty normální mlíko a kakání se začalo lepšit :dance: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
7.10.12 14:26

Jo a ještě mám jeden malý kelímek Sudocreamu do kterého jsem dala pár kapek Tea Tree oleje a tím mažu 1-2× denně, mělo by to dezinfikovat a tím asi likvidovat ty kvasinky :? :)
A na noc (nebo když vím že bude v plence dýl jak 2, max. 3 hodiny, tak mažu lanolínem (prodávají vážený v lékárně… ten bezvodý - cera lane) nebo mám takovou bílou hodně tuhou pastu (na jméno si nevzpomenu) co je asi za 200kč… v názvu má 4 :mrgreen: a je v tom zinek. Po Imazolu se to Samíkovi vždycky zhoršilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
7.10.12 15:54

@Mysicka31, tak to je bezva! :palec:
Já jsem mázla Imazol jen jednou před 2 dny a taky mi přišlo, že to má horší :think:, už jsem ho nepoužila. Zlatá pasta Pevaryl, když ještě byla. V řepíku koupu od narození ob den celé mimi, ale nějak moc mi to nebarví, umyvadlo stačí vzít pískem, ani koupací kyblík nemá jiný odstín, tak asi můžu být ráda ;). Heřmánek tedy nepoužívám, kdysi mi na kožním řekli, že může podporovat růst kvasinek a zhoršuje svědění, takže ten ne, ale louhuju černý čaj a to mi přijde, že zlepšuje od pohledu. Utekly 3 dny a má to prakticky zahojené, jsem ráda.

Lanolínu se bojím, cera lanae u nás nemají nikde, sháněla jsem kvůli vlňákům a musela jsem koupit po internetu :roll:, ale měla jsem pro kluky PureLan od Medely, mladší na to byl alergický :twisted:, takže nechci riskovat, že si vytvoří nesnášenlivost na vlňáky. Ale mastím Bepanthen a na to ještě stopičku léčivé masti, teď Sudocrem. Vyvářím plenky a žehlím. Jsem ráda, že je zadeček lepší, ale určitě to souvisí s tím kakáním a to se musí vyřešit. Všimla jsem si, že jí taky nesedí, když sním něco mléčného, naposledy teď to bylo kafe s mlíkem :,(, takže teď nemám mléčného vůbec nic a rozpustný vápník. Jestli dr. nezjistí žádný jiný problém, budu exponovat a uvidíme. Nějak to do kupy dáme, hlavně aby zvládla látku dál :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
7.10.12 18:55

@Kdoule Kdoule a zkoušela jsi ty separačky Imse vimse??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
7.10.12 21:54

@zelazuzu, ty používám od začátku. Teď taky, ale upřímně, nevím, jestli to má vliv. V létě jednou zadek červenal a tenkrát to s nimi bylo spíš horší, naopak zlepšuje se to v kontaktu s bambusem. Ona je to přece jen umělina, tak nevím. Začala jsem to ještě víc máchat, protože to někdy jen přežváchnu v ruce mýdlem, tak aby tam nebyly zbytečky. Teď samozřejmě má jen prané na 60, ale až dneska, když už to má fakt skoro dobré, se to se stay dry nezhoršilo. Ale viditelně lepší je to s Kikko bambus. ubrouskem, ten dávám jako kontaktní, že je to měkké a bez chloupků.
Nezkoušela jsem buretové hedvábí, protože ona jak pořád kaká, tak jsem nepřišla na žádnou vhodnou chvíli, kdy to zkusit. Ale kdyby to trvalo déle, určitě by na to došlo.
Večer jsem ji ukládala s téměř zahojeným zadečkem a dneska je celý den kakání žluťoučké, tak věřím, že už to máme za sebou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.10.12 10:18

Dneska :lol: jsem objevila ve zdravotním průkazu jakousi přílohu. Je to celkem fajn, ale nad některými věcmi kroutím hlavou… zavádění příkrmů: v době kdy dítě samo sedí s oporou (ani náhodou) a když přesáhne 6000 gramů (dávno, Matouš má teď asi 7,5 kila, možná víc)… tak kdy teda? :think: :twisted:

Vývoj dítěte: 7. měsíc: při posazení se v sedu udrží… (to ho jako fakt mám už teď posadit?) 8,. měsíc opět: posazeno samo sedí :zed: :zed: :zed: 9. měsíc: dítě leze jistě po 4. (Šimon lezl přesně v 11m)

A tohle dostávají matky v porodnici… všechny :potlesk: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.10.12 10:20

Neměla jsem se chlubit. Matouš už nechce čůrat na nočníček :roll: ale mokré plínky hlásí stále spolehlivě, tak aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14101
8.10.12 10:45

Pomeranco: Ja to teda nikde nemam. :-) Prijde mi to jak z prirucky z roku raz dva. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.10.12 10:50

@Flyingfrog většina věcí je celkem ok, ale tohle teda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
8.10.12 11:01
@pomeranca píše:
Dneska :lol: jsem objevila ve zdravotním průkazu jakousi přílohu. Je to celkem fajn, ale nad některými věcmi kroutím hlavou… zavádění příkrmů: v době kdy dítě samo sedí s oporou (ani náhodou) a když přesáhne 6000 gramů (dávno, Matouš má teď asi 7,5 kila, možná víc)… tak kdy teda? :think: :twisted:

Vývoj dítěte: 7. měsíc: při posazení se v sedu udrží… (to ho jako fakt mám už teď posadit?) 8,. měsíc opět: posazeno samo sedí :zed: :zed: :zed: 9. měsíc: dítě leze jistě po 4. (Šimon lezl přesně v 11m)

Nj, asi to za posledních 20 let nikdo nerevidoval  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.10.12 11:15
@pomeranca píše:

Ty a nespletla sis to a nečteš si svůj očkovák :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
8.10.12 11:58

Já když čekala Honzíka, tak jsem ještě nafasovala těhotenskou průkazku s odkazem na „národní výbor“ - pro mladší ročníky - předchůdce dnešních obecních úřadů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
8.10.12 13:36
@pomeranca píše:

Ha ha :-) My seděli až v 11 měsích a potom asi týden na to lezli :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure