Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Elaya píše:
Holky ptam se asi uplne tupe, ale co znamena zkratka čč jedná se asi o čtvercovou plenu, ale nechápu ty sklady a na rovno znamena druh pleny či typ skladu a to je jak?
omlouvám se
JJ, čtverec (čč) poskládáš buď na rovno (nudle), nebo na novosklad… nebo i jinak
a vv - vícevrstvou plenu můžš dát taky na rovno, nebo do kalhotkového skladu
@Elaya jinak - podle mně - testerku máš, kup si od každýho, co se ti pozdává kus, dva a zkoušej
teorie a praxe je podle mně docela rozdíl
chce si to osahat
ona třeba kalhotková plena je fajn, ale pro malý mimčo, který jsem rozbalovala furt celkem zbytečná na běžný domácí přebalování, když je v ní čůrnuto, už ji znova nedám a nejde jen o peníze, ale i o místo v pračce, vodu…
@analoja děkuji za tpělivost a rady…jdu do hajan..malino to musím nechat usadit všechny info ![]()
dobrou noc ![]()
Vypadá to že budu muset Matouše aspoň částečně neplánovaně bezplenkovat. On prostě v plínkách ječí (někdy) a dokonce i v suché. Dneska se tak 4× vyčůral do nočníčku, vyloženě na povel. A když se ho pak ptám, jestli chtěl tak moc čůrat… tak kýve hlavou ![]()
@pomeranca @Broučkovka, nechte toho
. Já jsem se těšila na poslední miminko a my budeme mít 3m, to je šílený, kam ten čas mizí… Když jsem sem začala chodit, vy dvě jste se zrovna chystaly slehnout a mně to přišlo jako ještě strašně dlouho do mého porodu - a kde to je? A pomalu vyřazuju některý plenky, který měla parkrát na sobě
To to fakt poletí celou dobu takhle?
Pozn. - odpověď „ano“ slyšet opravdu nechci
![]()
@Broučkovka píše:
@pomerancazítra mají prckové půl rokutoto letí, co
To teda jo… Já se už teď těším na další miminko (čímž ale netvrdím, že chci hned otěhotnět), protože si prostě neumím představit, že by to bylo už naposledy…
@Kdoule píše:
@pomeranca @Broučkovka, nechte toho. Já jsem se těšila na poslední miminko a my budeme mít 3m, to je šílený, kam ten čas mizí… Když jsem sem začala chodit, vy dvě jste se zrovna chystaly slehnout a mně to přišlo jako ještě strašně dlouho do mého porodu - a kde to je? A pomalu vyřazuju některý plenky, který měla parkrát na sobě
To to fakt poletí celou dobu takhle?Pozn. - odpověď „ano“ slyšet opravdu nechci
![]()
Ne, poletí to ještě rychleji ![]()
![]()
@pomeranca píše:
To teda jo… Já se už teď těším na další miminko (čímž ale netvrdím, že chci hned otěhotnět), protože si prostě neumím představit, že by to bylo už naposledy…
@pomeranca píše:
Ne, poletí to ještě rychleji
presne
a to Kdoule počkej az začneš s příkrmy
Zdenda se mi tu sápe po chlebu:-))
A Péťa 3měsíce pryč
…Je to děs…A nejhorší je, že Mája teď utíká za toho posledního půl roku nějak hrozně rychle…Tak nějak všechno začala dělat sama, zuby si čistí, do 10napočítá, všechno opakuje…Nakonec ještě budu ráda, že má ty plíny na spaní
..Aspoň trochu mi přopomíná to miminko, které ještě před rokem byla…V tuto dobu totiž ještě nechodila a teď je to skoro předškolačka - mám někdy takový pocit ![]()
Holky, pořiďte si downíka a bude vám to utíkat neskutečně pomalu
Já mám miminko už dva a půl roku… A momentální největší úspěch byl, že sám sní suchý rohlík
![]()
@Elaya Já bych malá miminka skládala do novoskladu se čtvercovýma plenama a na to kalhotky PUL (já měla Imse Vimse NB) nebo fleece haipa Daipa a na starší dceru a pak se budou určitě hodit i na dvojčata Anavy kalhotkové. Pokud máš sušičku, tak nebude problém s praním. nakoupila bych nejdřív třeba jedny na vyzkoušení a pak bych dokoupila když budou sedět třeba těch 35 kusů (bude to sice finanční pálka) ale se třema dětma na plínách to máš hned zpátky a hodně ušetříš…S těma čtvercema bych jela zezačátku, ale pak si myslím na to nebudeš mít čas (skládat atd) ty kalhotovky jsou na to nejlepší. A na kalhotovky doporučuju PUL kalhotky Anavy, Imse Vimse nebo fleece Anavy či vlňáky Disany…
Jinak taky tě obdivuju, moc držím palce!!!
vícevrstvé kahotovky od anavy třeba?