Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Brunifid píše:
Tvoje děti zajímají Tvoje plány, jo? Moje ne
Doma nešátkuju, nosím venku. Já zas nezkoušela dávat do postýlky, pamatuju si, jak mi to vysvětlila Pavlínka, kam až si mám celou postýlku strčit![]()
Mno Stela celkem i ráda běhá, takže nosítko zatím vzala jako zpestření a Lumírovi kočár nevadí, takže opravdu neplánuju tahat oba najednou. Zase tak ven často nechodím. ![]()
U nás postýlka v pohodě, Stela v ní nebyla, páč jsem neměla, zato nesnášela ten proutěný koš, co jsem měla půjčený, Lumek je celkem pohodové mimino, kam ho dám, tam je spokojený stejně. Jen v tom šátku se mu prozatím moc nelíbilo, ale to vypiluje. ![]()
Ženy, prosím, jdu s dotazem. Po delším váhání jsem pořídila několik AIO (nebo kapsovek) plen, bohužel v současnosti na trhu už nejsou takové, které mají vnitřky z přírodních materiálů, když odmyslím hodně drahé swaddlebees, ti mají bavlněnou kontaktní vrstvu, ale mám to vyzkoušené v novorozenecké variantě a na tu naši učůranou to prostě saje málo
.
Jde o to, že jsem plenky zkusila a dvě ze tří mi už při prvním použití protekly kolem nožičky. Silou utažení to zdá se není, ale ještě uvidím. Vypadá to, že vnitřek nesaje tak rychle, aby to neuteklo. Takže se ptám:
1.) Zlepšuje se i savost umělých materiálů (minkee mikrovlákno, mikrovlákno) vícerým vypráním nebo ne?
2.) Může se prát mikrovláknová vkládačka v mýdle nebo ne? Nemůžu to nikde najít a na plínce samotné to výslovně zmíněné není ![]()
A poslední věc, nová voldemortka easy. Jestli to správně chápu, má zevně PUL, kontaktně mikroflís a žádný vnitřek v tom? Jde mi o to, že vkládačky má sice poctivé dlouhé, ale celkem štíhlé a pokud mimi pouští větší dávku (moje si navíc už sama přilehává ve spaní na bok
), neprotéká to tím flísovým okraječkem, když se to nemá kam vsáknout? Anavku jsem ještě nezkoušela, nemám k ní suché vkládačky, bo teď vůbec nic vůbec neschne
. Ale u těch ostatních dvou mám podezření, že slabé místo je právě toto, u kapsovky to můžu ovlivnit a vycpat ji pořádně až k okraječkům, ale nekapsovou plenku nevím, no ![]()
@Kdoule píše: Ženy, prosím, jdu s dotazem. Po delším váhání jsem pořídila několik AIO (nebo kapsovek) plen, bohužel v současnosti na trhu už nejsou takové, které mají vnitřky z přírodních materiálů, když odmyslím hodně drahé swaddlebees, ti mají bavlněnou kontaktní vrstvu, ale mám to vyzkoušené v novorozenecké variantě a na tu naši učůranou to prostě saje málo.
Jde o to, že jsem plenky zkusila a dvě ze tří mi už při prvním použití protekly kolem nožičky. Silou utažení to zdá se není, ale ještě uvidím. Vypadá to, že vnitřek nesaje tak rychle, aby to neuteklo. Takže se ptám:
1.) Zlepšuje se i savost umělých materiálů (minkee mikrovlákno, mikrovlákno) vícerým vypráním nebo ne?
2.) Může se prát mikrovláknová vkládačka v mýdle nebo ne? Nemůžu to nikde najít a na plínce samotné to výslovně zmíněné neníA poslední věc, nová voldemortka easy. Jestli to správně chápu, má zevně PUL, kontaktně mikroflís a žádný vnitřek v tom? Jde mi o to, že vkládačky má sice poctivé dlouhé, ale celkem štíhlé a pokud mimi pouští větší dávku (moje si navíc už sama přilehává ve spaní na bok
), neprotéká to tím flísovým okraječkem, když se to nemá kam vsáknout? Anavku jsem ještě nezkoušela, nemám k ní suché vkládačky, bo teď vůbec nic vůbec neschne
. Ale u těch ostatních dvou mám podezření, že slabé místo je právě toto, u kapsovky to můžu ovlivnit a vycpat ji pořádně až k okraječkům, ale nekapsovou plenku nevím, no
1- ne
2- raději ne
Holky, SOS, vojta mi hodil do pracky s cernym dve pleny. Anavy nocni a krasnou minky MMT modrou s bublinkama
asi vite, jak vypadaj. Jak se to da zvratit?
@careynka já mám doma " odbarvovač na omylem obarvené prádlo " tak bych to zkusila
@analoja píše:
@careynka já mám doma " odbarvovač na omylem obarvené prádlo " tak bych to zkusila
@careynka píše:
Holky, SOS, vojta mi hodil do pracky s cernym dve pleny. Anavy nocni a krasnou minky MMT modrou s bublinkamaasi vite, jak vypadaj. Jak se to da zvratit?
Zabít chlapa
..Ale zvrátit leda tím odbarvovačem - nemám s tím ale zkušenost, tak pak kdyžtak napiš jak to funguje - jsem zvědavá.
Bavlna tím odbarvovačem jde pěkně, syntetika bída, bambus netuším, tak hodně štěstí.
@zelazuzu píše:
Zabít chlapa![]()
![]()
..Ale zvrátit leda tím odbarvovačem - nemám s tím ale zkušenost, tak pak kdyžtak napiš jak to funguje - jsem zvědavá.
chudak chlap je v tom nevinne ![]()
@Flyingfrog píše:
Bavlna tím odbarvovačem jde pěkně, syntetika bída, bambus netuším, tak hodně štěstí.
syntetika se nastesti nechytla
Ahojky, jdu pro radu, jaké svrchňáčky se Vám víc hodily na novorozence a mimčo tak do půl roka, myslím jestli ty zmenšovací nebo je lepší vzít mini velikost, budu používat plenky ala HD pastelka na snapku a mám doma jen zmenšovací PUL svrchňáčky, jelikož s Maxíkem jsem látkovala až od cca 8 měsíců tak s novošema nemám zkušenosti ![]()
chtěla bych buď PUL nebo flees svrchňáky, dík za zkušenosti ![]()
@Barbulka píše:
Ahojky, jdu pro radu, jaké svrchňáčky se Vám víc hodily na novorozence a mimčo tak do půl roka, myslím jestli ty zmenšovací nebo je lepší vzít mini velikost, budu používat plenky ala HD pastelka na snapku a mám doma jen zmenšovací PUL svrchňáčky, jelikož s Maxíkem jsem látkovala až od cca 8 měsíců tak s novošema nemám zkušenosti
chtěla bych buď PUL nebo flees svrchňáky, dík za zkušenosti
Pouzivam anaví fleesaky a teda taky natahovaci disany vlnaky.
Příspěvek upraven 29.09.12 v 13:07
@Barbulka mám Pulky BL s-ko a jednovel. Anavky a za mně zmenšovací - já zmenšuju a zvětšuju i podle toho, jestli dávám jen čtverec na rovno, nebo kalhotkovku ![]()
Tvoje děti zajímají Tvoje plány, jo? Moje ne

Doma nešátkuju, nosím venku. Já zas nezkoušela dávat do postýlky, pamatuju si, jak mi to vysvětlila Pavlínka, kam až si mám celou postýlku strčit