Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Mysicka31 píše:
Holky, tak tohle se nám opravdu povedlo
přebaluji malého, má ukáknuto, dám na nočník a nic, tak ho jdu umýt (chodíme do koupelky k umyvadlu, nepoužívám vlhčený ubrousky, ani žínku), umyjeme jdeme zpět, položím ho na podložku, koukám tak na něj a říkám si, že určo něco přijde… vezmu nočníček, udělám „ččččč“… začne čůrat a jak skončí s čůráním, tak udělá prd a pěkně se při tom pokajdíno úplně úžasný, mám z toho velikou radost, krááásně jsme se oba shodli
se nám určitě povede se naladit na stejnou vlnu a tu bezplenkovku dáme
![]()
![]()
Já ti nechci kazit naději, ale u Jůly to fungovalo na 100 procent do cca 2 měsíců a pak jak když utne ![]()
@ivuska.h píše:
Já ti nechci kazit naději, ale u Jůly to fungovalo na 100 procent do cca 2 měsíců a pak jak když utne
Uvidíme
byl by nesmysl to vzdávat předem ![]()
@Mysicka31 píše:
přebaluji malého, má ukáknuto, dám na nočník a nic, tak ho jdu umýt (chodíme do koupelky k umyvadlu, nepoužívám vlhčený ubrousky, ani žínku), umyjeme jdeme zpět, položím ho na podložku, koukám tak na něj a říkám si, že určo něco přijde… vezmu nočníček, udělám „ččččč“… začne čůrat a jak skončí s čůráním, tak udělá prd a pěkně se při tom pokajdíno úplně úžasný, mám z toho velikou radost, krááásně jsme se oba shodli
![]()
![]()
Moc bych ti to přála
, hlavně při těch problémech s pruzením - jak jste na tom?? Už se to srovnalo?
Moje malá nechtěla a nechce být v klubíčku, asi v 5ti týdnech navíc začala dost blinkat, takže klubíčko je kontraproduktivní (i kdyby udělala dole, znamená to převlíkat ji nahoře) a navíc nejvíc kaká v poslední fázi spánku před probuzením, to se hodně špatně zkouší bezplenovka
Naštěstí toho hodně pustí i rozbalená, jen ne v tom klubíčku, takže volně na podložce. I za to jsem ráda.
Mmch, asi nejsem sama, komu vadí, že už nejde nechat volně rozbalené dítě - hned je ledová, zebe všechno
A už má kožíškové bačkorky i na zemi na dece a přesto je pořád taková studená a ne moc spokojená
Zlatý léto ![]()
@Kdoule tak až se bude topit, nechávat rozbalenou na posteli a lehnout si k ní
Siesta pro tebe i malou ![]()
@Brunifid píše:
U nás už kojení v pohodě, jsem myslela, že to bude lepší, když jsem ještě před půl rokem kojila, ale byl to opět masakr. Naštěstí to asi ani netrvalo tak dlouho, Tonička se od začátku přisávala vzorně a nežužlala, tak mi to nerasila ještě víc.
Pavlínka dobrý, hrozně pomáhá
Já to měla u prvních holek taky děsný…teda u té první …tak jsem se kojení až děsila, ale druhá byla od poč. v pohodě a třetí pak kojená ažaž
Ale na záněty to jsem trpěla pokaždé. Když se mi to stalo u třetí v jejím roce a půl…pomáhala jsem si jak jen to šlo. By se naši doktoři divili…že tak dlouho kojím
![]()
@palošek, na topení se moc těším
Teď je ložnice nejstudenější místnost v bytě (druhá je dětský pokoj), na spaní paráda (malá má tlustou zavinku a tlustou flís. deku a stejně studené ručičky), ale i přebalování chce fakt tempo, nejsem ráda, že je zadek málo vyvětraný.
Na zem ji dávám v obýváku, tam se vaří a je zřetelně tepleji, ale na zemi asi tak moc ne ![]()
@Kdoule jasně, já na zem v zimě taky nedávala. Měla jsem ji v postýlce a s tou jsme cestovali po domě
A super jsou ty mantinely. Mám pocit, že to prcka chránilo před ofouknutím. Sice nic neviděla… ![]()
@Mysicka31 píše:
Uvidímebyl by nesmysl to vzdávat předem
To je jasný, já jen abys pak třeba nehledala vinu v sobě, že nedokážeš dost sledovat signály atd. Kamarádka třeba bezplenkovala úspěšně, až teda do doby, kdy se jí na to dítě vědomě vybodlo, někdy v roce
Ono asi záleží i na temperamentu dítěte, třeba u Jůly, která se plazila po bytě od 5 měs. si nedovedu představit, jak sleduju její signály, když si hraje zrovna v pokojíčku, zatímco já vařím k kuchyni
Ondra tou dobou ležel jak placka, tak tam by to šlo.
@Mysicka31 píše:
![]()
![]()
Gratuluju. ![]()
Já jsem na to ohromně líná. ![]()
@Flyingfrog ono není takové posvícení furt
zrovna mám za gaučem 2 plné koše plen co čekají na vyžehlení
no nevim, nevim jestli se dočkají
![]()
Ale asi budou muset, malej už tam má poslední čůrací/kakací a to jsem vytáhla záložní z kočárku
No, ale je to komediant, budu asi muset zvát návštěvy páč před těma má suchou plenku a se vyčůrá i vykaká do nočníčku
![]()
A teď tak přemýšlím, kolik že počůraných plenek za den to chtějí pediatři? Nevím jestli to dáme
![]()
@Mysicka31 hehe, to je fakt bezplenkacek ti predpisovych 6-8 plinek nepocura ![]()
@smotlaska píše:
@Mysicka31 hehe, to je fakt bezplenkacek ti predpisovych 6-8 plinek nepocura
Já bych mohla někoho dotovat
(Matouš ve skoro půl roce dá klidně 15 za den i víc)
@pomeranca Tý brďo!! To je už půl roku co je na světě…no letí to děsně…Vždyť ten náš prcek bude mít 3měs za pár dnů..
@Mysicka31
Hele aby ti nechtěli dítě hospitalizovat ![]()
@zelazuzu píše:
@pomeranca Tý brďo!! To je už půl roku co je na světě…no letí to děsně…Vždyť ten náš prcek bude mít 3měs za pár dnů..
No právě, tak strašně to letí. Doufam, že budem mít ještě další děti, nejak mám pocit, že jsem si to ještě pořádně neužila
myslim tím to malé miminko co hned vyroste…
@ivuska.h dívala jsem se, žes doplňovala eshop. jak to vypadá s těma vložkama, prosím? ![]()