Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Barbulka měla jsem imse velikost new born, disaní vlňáčky a anaví flísáky… za mě je teda lepší správná velikost, než zmenšovací…
edit: ty anaví flísáky nebyly špatný ani zmenšený, ale radši jsem dala jiné a tyto měla spíš jako zálohu, než mi uschly vlňáčky.
@careynka Jo teď jsem to teprv pochopila
..Vojta jako dítě
..Tak zabít dítě???
![]()
@Barbulka Na plenky Haipa Daipa určitě i svrchňákama Haipa Daipa nic nezkazíš. Pak jsou fajn Imse Vimse. Ale třeba Anavy jednovelikostní sedí pěkně i na malé mimčo, tak ani těch bych se nebála a bezvadné jsou i PopnGro dvouvelikostní.
@zelazuzu píše:
@careynka Jo teď jsem to teprv pochopila..Vojta jako dítě
..Tak zabít dítě???
![]()
![]()
@Barbulka Na plenky Haipa Daipa určitě i svrchňákama Haipa Daipa nic nezkazíš. Pak jsou fajn Imse Vimse. Ale třeba Anavy jednovelikostní sedí pěkně i na malé mimčo, tak ani těch bych se nebála a bezvadné jsou i PopnGro dvouvelikostní.
Malej se probudil, v plínce jen kapka, tak jsem ho podržela nad nočníčkem, tam toho pustil dost. A hned přiběhl velkej a nočníček vylil do záchodu a vypláchl ![]()
Mimochodem mám pocit, že Matoušovi by bylo nejlíp bez plínek
řve a kroutí se, když ho balím do plínky, každou kapku dává velice nahlas a nelibě najevo, včera se snad třikrát vyčůral mimo plínku (nechávala jsem větrat)… spotřeba 20 plínek za den ![]()
@pomeranca Tonička má největší spotřebu plen právě když je rozbalená. To to pod ní nestíhám měnit.
@pomeranca @Brunifid Já jsem si poslední dobou všimla, že Danielce začíná asi vadit mokro v plíně. Protože je nakrmená, přebalená a do pár minutek ječí jak tur, zkontroluju plínu, přebalím a je klid a je spokojená zase.
Já už to i vě+tšinou poznám, jelikož ječí poněkud jinak, než když má třeba hlad… takže vím, že první na řadě je plínka
Ahoj
miminko teprve čekáme, takže zatím studuju teoreticky. Mám možnost od známé koupit tu sadu plenek Popolini, jsou téměř nepoužívané. Známá nakonec látkovat přestala z důvodu času, ona je taková celkově rychlá
Jaké máte s touhle zančkou zkušenosti? Určitě bych ještě dokoupila Anavy a další…a co pak nebude prckovi nebo mně sedět, to pošlu zase dál
Láká mě to, že mi tu sadu prodá za dobrou cenu, přeci jen počítáme každou kačku, znáte to ![]()
@zolycka Ahoj, já mám zkušenost akorát se svrchnáčky Popolini a ty mi vyhovovaly. Jinak kalhotovky určitě doporučuju Anavy. AIO mám taky Anavy, ale většinu času stejně jedeme ve čtvercích…
@zolycka Kamarádka taky od někoho koupila sadu Popolini a teď jí leží v šuplíku, plenky byly na malé miminko moc objemné, nemohlo se hýbat, bolelo ho bříško… A u většího už pak neměla chuť začít látkovat.
Obecně se doporučuje nekupovat celou sadu jedné značky, spíš klidně od každé značky jednu plenku a pak se uvidí, co komu bude sedět. Na malé miminko jsou dobré klasické čtverce.
Já bych celou sadu určitě nekupovala. Fakt nevíš, jak to dítěti bude sedět a vyhovat.
Na malé miminko jsou opravdu nejlepší čč. Mám výbavu, že bych mohla látkovat trojčata
a stejně nejvíc pužívám čč. A ještě úspěšně bezplenkuji, takže spotřebu mám minimální.
A myslíte, že se eventuelně dají ty popolinky použít i na starší dítko nebo jsou vyloženě špatné???
Popolinky spatne nejsou, to ne. ja jsem mela na vyzkouseni onesize organic, biofrotacky a bioflanelky- od kazdyho jeden kus, sedely pekne, ale az na trosku vetsi mimco, ne na uplne mrnavy. Ale je to vsechno bavlna a ted uz mi to pro malou nestaci, je to potreba vycpavat bambusovou vkladackou. A ja jsem se zamilovala do anav, takze vsechny kalhotkovky postupne prodavam a vymenuji za ne. I u tech jsem zacala na jednom kusu.