Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak jsem si myslela, že látkování je závislost… Ovšem to je nic proti tomuhle. centrum. cz/volny-cas/pribehy-ze-zivota/fotogalerie/2012/10/05/nebezpecna-zavislost-britka-prebaluje-50-panenek-u/#utm_source=zena. centrum. cz&utm_medium=gallery-hint
@pomeranca, odkaz mi nefunguje, zkusila jsem přidat na začátek www. a přesměrovalo mě to někam na gamers! unite ![]()
Ale závislostí na látkování to určitě začíná, já už nesmím chodit na bazárky, bo vidím nějaké fakt dobré plenky za dobrou cenu a k tomu najdu ještě nějaké obléčo a děs!!! teď se mi to zrovna povedlo zase a fakt už končím
![]()
@pomeranca Prosím pěkně, jakou velikost nosíš tu nosící bundu AW? Teda doufám, že jsi to ty, kdo ji má. ![]()
Pořád dumám nad velikostí, Peťka i Bruni mě dost zviklaly, že nevím, zda mám vzít L nebo M. ![]()
Ahoj holky, mohu se přidat?
Mám 7m.Elu a ráda bych začala látkovat, taky proto že čekáme dvojčátka v březnu a myslím, že krom lepšího komfortu pro děti to bude ekol-ekon. oproti jednoráz.
Můžete mě zasvětit, poradit jak začít a pak před narozením děti nevím jestli zvládnu hned látkovat, ale určitě se o to budu snažit jak si jen vytvoříme nějaký rytmus.
@Elaya Doporučuji pořídit spoustu klasických čtverců plus PUL svrchňáky, ze začátku nic jiného nepoužívám. Zejména pokud vyfásneš široké balení. Prát budeš denně, na dvojčata stopro, proto pořiď solidní sušák, mívám občas problém stihnout mezi plíny strčit dávku normálního prádla.
Finanční úspora nevyčíslitelná. ![]()
Já čtverce mám, ale ráda bych i variantu co nejméně náročnou na čas, nevím jak dlouho zabere skládat ten novorozenecky sklad a k tomu u dvou plus starši v te době bude mít rok tzn ještě s plínama. aspoň u té bych uvítala třeba plenkové kalhotky a na to svrchní, tady bych potřebovala poradit jake ty kalhotky a jaké svrchní popř. jaké značky nebo alternativy.
Ahoj holky, můžu se taky přidat? Já látkuju od narození, tzn.cca 4 měsíce. Akorát v porodnici jsme měli jednoráz. Mám jen čtverce a k tomu 4 fleesové svrchňáky, dám vždy 2 čtverce a svrchňáky a je to rychlé, nemůžu si to vynachválit. Nevidim rozdíl v náročnosti přebalování oproti jednorázovkám…A ty čtverce vyjdou asi nejlevněji…
@Elaya
Podle mě hodně záleží na tom jak budeš sušit - na sušáku nebo v sušičce? S dvojčata určitě budeš prát denně.
Nevýhodou kalhotových plenek je, že dlouho schnou. čč máš obvykle přes noc suché.
@Elaya Tak roční dítě a k tomu čerstvá dvojčata - RESPEKT!!!
Pokud se nezblázníš a najdeš pět vteřin času, byla bych moc zvědavá na příběhy z natáčení
![]()
@Flyingfrog píše:
@pomeranca Prosím pěkně, jakou velikost nosíš tu nosící bundu AW? Teda doufám, že jsi to ty, kdo ji má.Pořád dumám nad velikostí, Peťka i Bruni mě dost zviklaly, že nevím, zda mám vzít L nebo M.
jsem to já… mám L, obleče ji i manžel (těsně) Mám přes 80
kilo a 166 cm. Nesla jsem už i tandem (v mikině teda) a v pohodě
teda to nesení ne, ta mikina byla v pohodě ![]()
@Elaya Ze začátku určitě hromadu čtverců, doporučuju měkoučké libštát extra kvalita, jsou sice dražší, ale fakt úžasné
cca od 4 měsíců pak používám ještě kalhotovky anavy, z těch co jsem zatím vyzkoušela mi přijdou nejlepší. Mám o něco radši na snapku, než na patentky. Jako svrchní mám nejradši vlňáčky od disany, ale pro začátek si kup raději PULky, ono se Ti může často stát, že se mimino prokadí z plínky ven a vlňáčky pak dlouho schnou.
Doplňkový sortiment: kyblík na špinavé plínky, snappi sponka, separační pleny, žlučové mýdlo, přebalovací podložka, pytel na špinavé pleny
@Elaya no, já bych počkala, jak budou mimča kadit - moje třetí byla ohleduplná, takže jednou za dva, tři dny, tak novosklad nebyl potřeba, dávala jsem většinou plínu na rovno ![]()
a dost záleží, jak budeš sušit - mně teď jako docela dobrá varianta přijdou flísáky + čtverec na rovno - obojí schne skvěle, akorát v případě nehod by jich chtělo mít víc kousků
no a taky velkou pračku - s dvěma prckama na plínách peru denně a mám na 5kg ![]()
jinak taky máš můj obdiv
Ad flísáky a čtverce - vám to neprovlhá? Mám ještě skoro úplného ležáčka (trošku se točí na bok), ale flísáky provlhnou ve chvíli, kdy je čtverec skrz, což u nás je většinou rychle, i s bambus. vkládačkami… většinou mívám provlhlé svrchní oblečení nejdéle po hodině a to bych tedy v březnu asi nechtěla ![]()