Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@elfans, tak to jsem ráda
, mám připravené v šuplíku pro případ potřeby, věřím, že tedy využiju, aniž bych to měla na jedno pokakané použití.
Přidám otázku OT - kdy vám děti začaly hodně slintat? Už si to nepamatuju, mladší slintal hodně brzy, ale taky se ukázalo, že právem - ve 3.měsících měl venku 4 zuby… Malá teď ve 2.měsících slintá už dost, na bříšku tak, že má pod sebou neustále kalužku a udělat fotku bez slintu visícího z pusy na podložku vlastně nelze… měli jste to taky takhle brzy??
Snad jí proboha taky nevylezou zoubky tak brzy, jako bráchovi ![]()
@Kdoule Honzík slintal od malinka - bryndák měl na krku furt, Anička má 7 měsíců a neslintá skoro vůbec )
Holky, tak jsme zpět od mudry, jako první řekla teď nepoužívat vlhčený ubrousky a papírovky
dostali jsme na to Jarishův roztok (nebo jak se to píše) a mám dát na takový ten sterilní čtvereček, připlácnout na zadeček a takhle to dát do látkové pleny bez separačky (do papírovek bych měla dát dovnitř 1 látkovku), aby to měl ve „vlhku“ toho roztoku a co nejcíce se to rozlezlo po plence… prdelku omývat při přebalování jen vodou… Má to jako následek té moučnivky a dá se toho zbavit jen tímto a musí se mu ty kvasinky dostat i ze střev ven a to prý nějakou dobu trvá… Jakou má plenu prý v tuto dobu nehraje roli a může se to vracet…
Jako to, že ho mám udržovat v tom „vlhku“ mi tedy přijde divný
ale dr. říkala, že jen oplachování nestačí… 2 dny tampónek v plínce a až 3 den začít oplachovat tím roztokem, větrat prdelku a 2× za den namazat Imazolem a ve finále doléčíme Sudocremem… zadek teď „nepřesušovat“ nevim no
tak nějak mi to přijde jako další „experiment“, ale to jsou občas i léky na kteroukoliv nemoc apod.
musím věřit, že tohle už BUDE fungovat, musííí
Ahoj ženy,
doufám, že nevadí, že jsem nakoukla. Doporučila mi to skupina z Nové látkující maminky sem
.
Mám skoro tříměsíčního syna. Látkujeme asi od měsíce, mám doma čtverce, dvě snappky a dvoje svrchňáky (Haipa-daipa-druky a Thirsties-sucháče). Koupila jsem i separační vložky, ale ty zatím nepoužívám. Na vaječinu je jich podle mě škoda. Jsem šetřílek a tudíž si nechci pořizovat kalhotkové pleny a separačky… Rozhodla jsem se zkusit začat šít na stroji. Nikdy jsem to nedělala a jen vím, jak stroj vypadá.
![]()
Asi se nikdy neodhodlám k tomu, abych ušila třeba svrchňáky (i když bych ráda), ovšem k věci… holky z webu (viz výše) mi řekly, že tady bude víc maminek, které jedou ve čtvercích. Připadám si už trošku jako podivín, když všichni mají ty vymoženosti a já jen čtverce. Můžete mi poradit, jaké jsou dobré vkládačky? Myslím materiál, rozměr… Pokud teda používáte. ![]()
Předem moc dík. ![]()
P. S.: Prosím, kdo mi bude chtít písnout, dejte zmínku, ať vím.
@Aniralk Na větší dítě podle mého nebudou čč stačit. Ale třeba to ty vkládačky vyřeší. Mimino mám naopak jenom ve čtvercích, jednak kvůli širokému balení a jednak se mi to zdá nejpraktičtější. Přebaluju slovem furt.
Co vím, tak na vkládačky a jinou tvorbu holky kupují ze Šijeme dětem, obecně něco s bambusem.
@Aniralk My taky používali čč.
Já to střídala…někdy kalhotovky, někdy kapsovky, ale čč do svrchňáků taky. Jsem si jich nakoupila…než jsem zjistila, že si můžu našít
Na vkládačky je fakt super bambus z šijem dětem. Ale i bioberánek z mxt, ale ted je vyprodaný ![]()
@Brunifid děsím se toho, až se začne víc hýbat. Vůbec nevím, co potom.
Čč a svrchňáky budou asi málo. ![]()
@palošek jsem asi blbá, ale teď jsem zjistila že flís, aksamit a pod… je z bambusu.
Já myslela, že to jsou druhy látek.
Jsem z toho jelen. Takže taky šiješ?
@Aniralk
hodne holek chodi do obou diskuzi, ale to sis mozna vsimla.
Nevim, mozna se mylim, ale moje domnenka je, ze nespolehlivost a pracnost s ctverci vedlo hodne lidi k tomu pouzivat jednorazovky a ty dodnes prezivaji prave proto, ze vetsina vubec netusi, ze to jde dnes i s latkou o mnoho jednoduseji. Taky nase generace byla drilovana na nocnik mnohem driv. Ale urcite to musi jit i jen s nimi, jen to bude vetsi prace, bude mit vetsi zadek a bude pro nej mozna min prijemny neustaly prebalovani.
Najdes tu dost tech, kteri pouzivaji ctverce, ale asi ne nikoho, kdo jenom je a cele plenkove obdobi.
Ja mam taky jeste mrnouska a pouzivam je dost, ale na noc nebo na cestu nee.
jestli nejíš, zkus začít jíst laktobacílky.. mi u malého docela pomohly..
@Broučkovka jím/nejím, mám je v lednici, pro sebe i pro obě děti, ale vzpomenu si tak jednou až dvakrát do týdne
sem na tohle hrozná
![]()
@Mysicka31 píše:
@Broučkovka jím/nejím, mám je v lednici, pro sebe i pro obě děti, ale vzpomenu si tak jednou až dvakrát do týdne![]()
![]()
sem na tohle hrozná
![]()
![]()
to chce pípání na mobil
já takhle měla upozornění „vem si prášek!“ ![]()
@analoja pípání u mě jaksi nezabírá
měla jsem toho tolik, až jsem to postupně začla ignorovat a často típla aniž bych se podívala co tam je
bych spíš potřebovala někoho kdo mi to strčí do pusy
![]()
@analoja @Mysicka31, já to většinou, když je kolotoč, típnu a hned na to zapomenu
Mám to ostatně i s mobilem jako takovým, odpovídat na zprávy chvíli trvá, takže - za chvíli, až domíchám omáčku, až pověsím prádlo… a utečou dva dny
![]()
Já bych to spojila se snídaní, prostě každý den ráno s ranním pitím zapít tuhle (nebo jinou) tobolku, například… To mi funguje líp, než co jiného.
@Mysicka31 @Kdoule základem je nastavit si pípání na dobu, kdy je předpoklad, že už bude doma klid
jako že u snídaně to zas nehrozí u mně
- kolikrát si jdu uvařit druhý ranní kafe a zjistím, že to první zůstalo nedopitý, bo se něco muselo (třeba přebalovat) a v tom případě kafe umisťuju na nějaké vyšší, Honzíkovi nedostupné místo… a zapomenu na něj ![]()
@analoja tak to si mě pobavila, u nás doma klid
to není ani ve 3 ráno
ale ani ve 2 nebo ve 4
![]()