Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@PetkaK píše:
No, já raději nebudu psát co je u nás - nemít holky tak jsem asi už pryč.
To je mi líto ![]()
@ivuska.h
Nn, nepracuje
dělal v bance na hypotékách, ale k 1.1.2010 je stěhovali do Ostravy… Takže mohli skončit a dostat 5 měsíční odstupné, přejít na jinou pozici nebo se přestěhovat z Prahy do Ostravy… Všichni vzali 1.možnost, ale všichni krom manžela šli taky dělat jinam… Nám se měla za 2 měsíce narodit Kiki, tak on že zůstane doma těch 5 měsíců aby mi pomohl (haha) a pak půjde do práce… Jak dlouho těch 5 měsíců trvá se můžeš podívat na Kristýnčin metřík
![]()
Chápu ho, že tím jak je na vozíku, tak nemůže dělat všechno a všude, ale jsou lidi s větším postižením a pracují… A on tím jak je doma, tak se zhoršuje jeho zdravotní stav páč nemyslí na nic jiného… Potřeboval by vypadnout někam mezi lidi jak sůl
i kdyby na 2 hodiny denně nebo na 4 klidně jen 2× týdně… ale prostě něco dělat aby jen nevymýšlel kraviny… je jak naše malá když se nudí a neví co by
![]()
@Mysicka31 tak to je mazec
já měla za to že dělá z domu
mít chlapa 24 hodin za prdelí, by mně trefilo
![]()
Petko, u vás nějaká krize? Jsem nevyfotila, že bys někde něco řešila, přišla jsi mi vždycky taková spokojená.
A ty kojíš jenom částečně?
Mysicka: To máš teda fajn. Koukám, že na tom jsou lidi i hůř než já ![]()
Pavlínka Toničce nosí hračky, všechno jí ukazuje, pusinkuje ji a hladí. Teď jsem dočetla emimi a dopila kafe, tak je musím vzít, má slíbeno, že si ji může pochovat na gauči, tak je u toho zkusím cvaknout ![]()
Dávám ji na zem na deku a podložku a na bříško, aby pásla koníčky. Pavlínka už sama běží a nese jí hračky, dává jí to kolem, aby na ně koukala, vysvětluje co je který zvíře
Kdyby jim to vydrželo, bylo by to super.
A k tématu - mám dvoje PULky, co můžou mít obě holky. Ani se o ně neperou, se divím
Jedny jsou Anavy na sucháč a jedny Blueberry, ty dávám Pavlínce, u mimina mě ty patentky prostě štvou. Skové jsou momentálně ladem, Pavlínce na noční plínu malé a Tonička v nich plave.
Objednala jsem před víc jak měsícem z jednoho eshopu další Anavky, beruškové, taky potřebuju nutně ještě aspoň jednu přebalovací podložku, se na to těším a ještě mi to neposlali, jako to jsou dneska lidi, fakt!
Budu muset dodělat tu objednávku
![]()
Jé Myšičko, no to je děs…
Já se tu šla původně dnes taky vykecat… Představte si, že ten náš nový přírůstek do rodiny pěkně vyvádí…Začalo to zapomínáním do školy - má už 7 zapomenutí, dvě poznámky za vyrušování v hodině, teď to završil tím, že si přepsal dvě pětky na jedničky…Takže manžel musí v pátek brát volno a jít do školy - a to je teprve začátek šk. roku! Do toho pořád lže - ale jako fest. Pro příklad. Ve sklepě máme je zadělaná taková díra tou žlutou mont. pěnou a taťka byl topit a dívá se, že je to ohořelé… Ono je u toho takvý zapalovač do kotle - Hoří to šíleně, nevím jak se to přesně jmenuje, ale je to taková hořící pistol… No tak šel taťka k nám, že kdo to udělal, jestli náhodou Daneček si nehrál.....No abych to zkrátila, tak celý večr nám tvrdil do očí, že on ne, proč by to děla…dokonce přísahal na smrt své matky, že on to neudělal - chápete to? No nicméně předevčírem se zjistily ještě další lži a prostě se nějak nakonec přiznal…Ale lže dál, ve škole řekl, že David ví o tom, že udělal ten podvod…Teď zas kecal s písemkou, že se má naučit až na zítra, přitom jsem teď tu písemku našla už opravenou - za 4. Takže se asi musel učit na opravu… Na zahradě rozmlátil krabici - to řekl, že udělal kamarád, pak se přiznal, že on jak vylezli další lži na povrch… V pouzdře už má jen pastelky a prupisku (dneska si ho zas ale zapomněl doma…)…
No prostě už si s ním normálně nikdo nevíme rady ![]()
@Brunifid Manžel má syna (12let) z bývalého manželství. Exmanželka nikdy nepracovala (má už 35let) a ani to nemá v plánu kdy pracovat. daniela nám tu v črvenci poslala a už ho nechce zpátky, protože ho nemá z čeho živit…Prý až se vzpamatuje…
Ale to by nejdřív musela začít pracovat. Její nevl.otec ji našel dvě práce a ona ho ještě seřvala, že co se stará, že ona pracovat prostě nebude!!! Za ty tři měsíce děcko viděla dvakrát. Má ještě starší holku - ta je u babičky a mladší tří letou, tu si milostivě nechala… A problémy se školou a lhaním měl už tam - prostě absolutně žádná výchova… ![]()
@Brokianaa to jako bys psala + - o té mé starší - to bude puberta
a ta dědičná zátěž - kdo ví, jaký chování zažil u maminky
já Kače ještě ta před dvěma lety každý den kontrolovala nachystanou tašku do školy a stejně byla v zapomínání první ve třídě… prej se to musí „přežít“ tak přeju pevný nervy
jo a ředitelskou důtku za falšování mýho podpisu už máme taky za sebou ![]()
No ono je nejhorší, že u svého dítěte to člověk tak nějak přejde, ale u „vetřelce“ je to o dost horší… Já se snad nedostanu z nervů…Myslela jsem si, že downík je to „nejhorší“ co mě může potkat (samo kromě nějakých nemocí apod…),ale tohle… Nejhorší je, že ztratil veškerou naší (já, Davida naši) důvěru - nikdo mu už nevěří… Tak jako teď s tím přírodopisem…Jsem si říkala - naučím se to s ním a on konečně dostane nějakou dobrou známku…Ale ono to zas byla lež…
@Brokianaa no, jediný co ti poradím je: „neber si to osobně“ dostane pětku - no a co - on bude mít problém s výběrem další školy - v tomhle to máš zase oproti vlastnímu rodiči jednodušší
- může ti to být jedno
No to jo
Akorát se děsím jeho budoucnosti… Kurňa…člověk tu má vetřelc, který už tak ho štve, že tu vůbec jenom je a kdyby to sakra bylo aspoň hodné děcko!!!
@Brunifid Bruni, můj manžel má letos hodně práce v práci, takže je tam furt - ráno odejde, večer příjde - tím to tak nějak začalo všechno. Prvně pořád sliboval že od května to bude lepší (měl hodně termínů v květnu), no pak červen, září, říjen… to je už vlastně jedno, má jakýsik termín každý týden. Pak si začal tahat práci domů - dali mu služební NB, takže proč ne, že?
Do toho teda si dovolil, přesto že jsem nesouhlasila, odjet na 14 dní v sprnu na tábor, do té doby s námi za celý rok strávil jeden den dovolené (když nás vezl z porodnice a ještě nadával že nás nemohli pustit až o víkendu, aby si nemusel brát dovču - když jsem byla v porodnici tak Alžbětku šoupnul k babi - což jsem nechtěla), sem tam ten víkend, když zrovna nepracoval. A ještě se divil, že jako mi vadí že jede na tábor. Nakonec to pro mě bylo nejlepších 14 dnů v tomto roce, neb já se zbalila i s holkama a jela jsem k našim (výlety, kamarádky, kafíčka atd - nejsem na nějaké kafíčkování každý den, ale po nejmíň půl roce vypadnout a pokecat, no prostě jsem se měla báječně), a od té doby vím že bych si moc přála se vrátit zpátky - kamarádky, rodina, trošku volného času když babi, prababi hlídají (jen to že si je vzali obě ven na hodinu - to doma nemám).
Někdy na přelomu srpna/září jsme měli vážnou debatu, že se teda chci vrátit, můj nechce samozřejmě. Ten návrat řešíme doteď, nic jsme nevyřešili teda, ale vidím že nechce, protože jsem mu ani ne před 14dny našla zajímavý inzerát na práci v Ostravě, dokonce v oboru (což teď není) a jen říkal že te´d to prostě nejde se vrátit a tím to skončilo.
Nejde to protože na něm stojí x projektů ve firmě, na něm samotném, a kdyby odešel tak by se firma z toho posrala. Bohužel je i typ člověka, který drží hubu a krok - takže např. příjde šéf a řekne že tohle a tohle musí být hotové nejlíp včera - můj nemůže odmítnout, je to šéf. Ale pak příjdou jiní s něčím jiným ale s požadavkem že to musí být taky nejlíp včera (píšu z vlastní zkušenosti, pracujeme pro jednu firmu - takže vím jak to chodí a měla jsem to bohužel taky tak - proto ani netoužím se tam vrátit), a můj to příjme (jako je fakt že oni to nemají komu jinému dát, ale můj neumí říct ne), takže se tímto dostane do skluzu s tamtím a tamtím a už to jede, pak začnou tlačit že už to týden mělo být no a můj by pomalu mohl v práci nocovat, nosí si práci domů, a každou středu nadává že MUSÍ s Alžbětkou na plavání už v 16:30, a že nestíhá!
A já stále řeším že se chci stěhovat.
No a kojení - s tím bojujeme od začátku - 3 měsíce velmi statečně, a pak se to začalo srát a do toho prostě jsem se začala sypat, že mi to tady padá na hlavu atd, navíc když měla malá 3,5m jsem to dostala, ona odmítala pít úplně atd. To jsme teda ještě zabojovali a kojila jsem. Poslední měsíc (od té půlky září) je to nejhorší - když kojím tak po hodině a půl maximálně, ze začátku jen přes den, v noci spala, posledních týden a kousek i v noci - spí od 19 do 23, a pak půl jedná, třetí, půl páté, sedmá, někdy i hůř po hodinách. Když jí místo (anebo za kojením) dám UM, vydrží dýl - když má jen UM vypije 180, když kojím a dám UM vypije kolem 100-120. Pije 10× za den jsem zjistila. Takže jsem teď začala dávat mrkev (dne teprve třetí den), kojím ráno a večer, jednou v noci. Jindy má UM a snažím se to dostat nějak na těch 7-8krmení.