Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brunifid
15.10.12 14:22

@Kdoule Dej adresu, klidně Ti jeden vzorek pošlu, nepoužívám je a je mi líto to vyhodit :roll:
My máme strašně tvrdou vodu, jak šutr mám všechno, když pokácím poskládaný komín z čč, tak se to ani nerozloží.
Plíny peru všechny na 60, na 90 jestli jsem prala dvakrát a to tam tyhle určitě nebyly.

• Citovat
  • Upravit
15730
15.10.12 14:30

@Brunifid tak to je možné, že je to i tou tvrdou vodou :think:, ale stejně je to síla :roll:. My máme vodu opravdu hodně měkkou, to je u plín výhra, i pastelky mám pořád krásně měkké, ale všechno používám teprve 3 měsíce. Uvidíme, co bude za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.10.12 14:35

@Brokianaa, to může být i dobou používání, ale tvar změnily minimálně - nepatrný obdélník z nich je, ale nic extra, to i ikeácké čtverce mám obdélníkové a to jsou prý držáky tvaru. Já mám i ty malé čtverečky Kikko 30×30, z těch jsou krom jedné várky taky trochu obdélníčky, ale taky jen trochu a sražené mi nepřipadají, a to je teď posledních několik týdnů jen vyvářím, protože měla malá opruzeninu… Používám je jako kontaktní minivkládačku skoro pořád, její kůži to dělá líp než Imse stay-dry, takže jsou hodně zatížené. Asi krátká doba použití, a asi můžu být ráda - to jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
15.10.12 14:48

Ja mam ty kika bambusove 30×30 18 kusu, a kazdy ma jiny tvar. nektere srazene nejsou vubec, nektere mene, nektere jsou polovicni. Do obdelniku maji tendenci jit vsechny. Ty co jsou hodne srazene, jsou takove tvrdsi, to je ale logicke, jinak jsou mekke. Je to hrozne zvlastni, ze nektery se srazil a nektery ne, pritom porad peru vsechno stejne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
15.10.12 15:05
@eedi píše:
@analoja a jestli to chapu dobre tak do froté nemusi byt vkladačka?
Asi do tech čtveru pujdu je to nejlevnejsi a myslim pro male mimi nejlepsi a nejpohodlnejsi… A od kdy tak pak muzu pouzívat ty jednovelikostni?

teoreticky nemusíš dávat vkládačku, nebo další plenu ani do obyč čtverců - tomu pak musíš přizpůsobit četnost přebalování ;) na latkových plínach je fajn, že si to nakombinuješ podle své chutí a potřeb sebe a miminka
moje poslední byla nekadící, takže v létě jsem dávala jen jeden čtverec na rovno a často rozbalovala a přebalovala, extra savé plíny jsem dávala jen na ven, když jsem nevěděla, jak budu moct přebalovat
a to bamb. froté později poskládáš na nudli a můžeš tím zvýšit savost třeba té pastelky.
já mám pár bavlněných froté plenek - a na rozdíl od obyčejných čtverců je to pružné, takže to lépe těsní - tak proto, ale když budou z bambusu, nasajou i víc, může ti to stačit bez vkládačky a taky nemusí - chce to zkoušet, co bude vyhovovat zrovna tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.10.12 15:07

@smotlaska, taky jsem na to už myslela, určitě to bude jednotlivými rolemi materiálu, ze kterého jsou ušité. Já jich mám celkem 36, 9ks barevných mám jen na pusinu, ty jsou zatím oprané minimálně. 27 se točí pořád a z toho je 9ks úplně jako nových - čtverce, měkké, beze změny čehokoliv. Zbytek je lehce obdélníkový, jinak nic. Je to určitě o štěstí na konkrétní kusy. Někdo tu psal, že z některých má méně než poloviční čtverečky, můžu si blahopřát, že toto se mi (zatím) nestalo :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
15.10.12 15:14
@Brunifid píše:
Novoš a protékání - ono záleží, jak často kadí. Pokud desetkrát denně, tak to nejsou takové dávky a neproteče to. Jsou experti, co si to nechají po týdnu a to si neumím představit, co se pak musí dít 8o
Já vlastním první variantu a čč jsou v pohodě, do šesti týdnů jsem dávala narovno, ale poskládané širší (na široké balení) a jestli jsem to měla na svrchňákách jednou.
Kalhotkové pleny dávám vysloveně proto, že když už je mám, tak je občas vrznu, když vím, že bude dýl spát a že se mi nebude chtít jít přebalit (tedy v noci), stejně toho většinu pustí po rozbalení a při větrání zadečku. Za dva dny běžně peru 60ks i více čč.

No právě, já mám všechny v té druhé verzi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
15.10.12 15:16

Holky dekuji moc za plno rad a tipu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
15.10.12 15:41
@ivuska.h píše:
No právě, já mám všechny v té druhé verzi :lol:

Přemýšlím nad výhodami :think: Ušetříš za separačky a za vodu na předpírání :palec:
Ale foto výtvoru nevím, jestli chci poslat :oops: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14103
15.10.12 16:06

Ty kikko bambusove taky mam a stejna zkusenost jako Bruni. Jen jeden je zatim hebky ctverec, pac jsem ho zapomnela ve skrini. :lol:

Ad velky zadek, ze nevadi miminu. No jak kteremu, mojemu klukovi vadi na zadku jakakoli latka. :zed:
Ma ale smulu. A jinak desne cura, takze obcas stravim hodinu jen prebalovanim. Zatim jsem neprisla na to, jak ho mit cely den rozbaleneho, aniz by vsechno pocural. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
15.10.12 16:19
@Brunifid píše:
Přemýšlím nad výhodami :think: Ušetříš za separačky a za vodu na předpírání :palec:
Ale foto výtvoru nevím, jestli chci poslat :oops: :mrgreen:

ja mam dite v prvni verzi, ale dlouho bylo to stejne v druhy verzi.. a bylo to fakt lepsi. prakticky zadna prace s predpiranim, zadny naznak opruzeniny, mensi vydaje za zlucove mydlo, mensi spotreba vody.. kakala hezky ve stejnou dobu, vzdycky rano po kojeni, bud jo nebo ne, jednou za par dni, stolice predpisove zluta. hned jsem prebalila a nic to nezaspinilo. Ted? v kazde plince kus zeleneho kakance, ridke, takze to i v minimalnim mnozstvi zaspini co chvili svrchnaky, furt ji strkam pod kohoutek, furt drbu pliny, furt si musim mazat ruce, zadek ma vecne cervenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
15.10.12 16:26

Tak my máme variantu 3.. celých 5 měsíců kadil obří dávky v každém přebalení (jednou za 2 hodiny). A at jsem se snažila, jak jsem chtěla, tak denně aspon dvoje svrchnáky posrajdil:-)A jedeme čč plus vkládačky. Dávat mu kalhotkovky (mám jen 2) mi bylo na ty nálože líto, když jsou tak krásné :-D

Ale ted, když Zdenda dostává kaši a příkrmy, tak kaká 1 denně. pro mě zatím nejkrásnější plenkovací období :-) :srdce: (tak a ted jsem si to určitě zakřikla :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.10.12 16:27
@Brunifid píše:

Bereš mi to z úst :mrgreen: My kakáme i 5× denně a při této frekvenci by se mi dnešní výtvor před odchodem k dr. na foto určitě nevešel :cert: Musela jsem pod sprchu a hned po osušení druhá dávka… nepopsatelné :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
15.10.12 16:29

@Broučkovka, ano, kalhotkovek mi je líto. Říkám si dokolečka - jsou to plíny a jsou k tomu určené. A je mi jich líto stejně - dávám je ven a na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
15.10.12 16:33

@Kdoule
to si říkám taky :-D Ale tak ted uz je to lepší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure