Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tedy, ja se bojim separacky, byt mam viskozove, splachovat.. Kdyz vim, ze to vydrzi x prani, tak mi prijde, ze bych jimi akorat ucpala odpad.. Takze je spis nepouzivam, kdyz ano, tak jde hovnous do zachodu, separacku oplachnu a az pak ji vyhodim, aby nesmrdela v kosi..
@Svandu píše:
Tedy, ja se bojim separacky, byt mam viskozove, splachovat.. Kdyz vim, ze to vydrzi x prani, tak mi prijde, ze bych jimi akorat ucpala odpad..
To si taky říkám, jaká je pak ta odbouratelnost, ale zas v kanalizaci je jiné prostředí než v pračce, že. Odpady neřeším, máme je nově udělané, dobře vyspádované a široké.
@Svandu píše:
Tedy, ja se bojim separacky, byt mam viskozove, splachovat.. Kdyz vim, ze to vydrzi x prani, tak mi prijde, ze bych jimi akorat ucpala odpad.. Takze je spis nepouzivam, kdyz ano, tak jde hovnous do zachodu, separacku oplachnu a az pak ji vyhodim, aby nesmrdela v kosi..
Tak, oni u tech separacek /aspon u BM ano/ pisi, ze je treba zohlednit stav a velikost odpadu. Ale jinak verim, ze odbouratelne jsou, hlavne-to prostredi kanalizace da „zabrat“ i jinym drzakum
![]()
Ahojky, mám dva dotazy…v čem perete látkovky? máte typ na nějaký ekologický a účinný prací prášek, gel…a ještě kolik mám mít do začátku čtvercovek? díky ![]()
@zolycka Ahoj, já peru v gelu Dedra a jsem spokojená. Pokud pojedeš jen ve čtvercích, doporučuju tak 60. (Využiješ je určitě i pod hlavičku, na blinkání…)
Holky, co máte bundy od AW, kdy se vám ozvali? Já mám teda objednávku potvrzenou mailem, ale už pět dní se nic neděje. ![]()
ivuško: Jsem teď vůbec nesledovala fleesáčky. Budou ještě někdy modré medvídkové? Díky.
@zolycka Peru ve Froschi nebo v Ecoveru. Dřív jsem prala ve slizu, ale zanášel mi pračku. ![]()
@Flyingfrog tý jo, to ani nevím, myslím, že docela rychle. Já tenkrát chytala nějakou „akci“ před dovolenou, tak asi proto ![]()
@Flyingfrog píše:
@zolycka Peru ve Froschi nebo v Ecoveru. Dřív jsem prala ve slizu, ale zanášel mi pračku.
A kde ti ji zanasel? Od te doby, co ho davam primo do bubnu, je klid (zalepoval privodni cesty). Nebo zlobi na nejakych skrytych mistech? ![]()
@Jaja157 píše:
A kde ti ji zanasel? Od te doby, co ho davam primo do bubnu, je klid (zalepoval privodni cesty). Nebo zlobi na nejakych skrytych mistech?
Aha, já dávala do dávkovače. Přitom normální gely dávám do bubunu. ![]()
@pomeranca No já uvidím během zítřka a pak se ozvu. Jako potvrzená je, ale čekám na nějaké zaslání čísla účtu, abych nejspíš měla kam poslat peníze.
@Flyingfrog píše:
Aha, já dávala do dávkovače. Přitom normální gely dávám do bubunu.
Jj, davkovac casem zacal pretekat. Prolili jsme to varici vodou a byl klid.Ale davam od te doby sliz do bubnu uz a je vystarano ![]()
@Teri88 píše:
@zolycka Ahoj, já peru v gelu Dedra a jsem spokojená. Pokud pojedeš jen ve čtvercích, doporučuju tak 60. (Využiješ je určitě i pod hlavičku, na blinkání…)
60?
uuuf…tak to mám co dělat…snažím se plínky nakupovat z druhé ruky, protože mě nemile překvapilo, jak jsou ty nové drahé
jako že jsou drahé plenkové kalhotky, kapsovky, AIO.. apod., tam to tak nějak předpokládám…ale že obyč čtvrce bude problém koupit za rozumnou cenu
nicméně to mě samozřejmě neodradí
Díky za typ na pracé prostředky ![]()
@zolycka já nedávno koupila na aukru použitý čtverce 35 asi za 300,– sice jsem 5 nechala na hadry a zbytek musela vybělit, ale jinak celkem v pohodě - většina byla silná
@analoja jj, aukro a mimibazar jsou můj denní internetový chléb ![]()